Mozeli mi neko pojasniti , kakvi su simptomi?
Unapred se zahvaljujem
sifilis
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Pocinje najcesce sa takozvanim shankirom, tvrdjom papuloznom promenom na mestu proboja Treponeme u sluzokozu (glans, vulva, redje i anus, usta, bradavice, prsti), koja se u sredini pretvori u cir, a doseze velicinu i do par cm u precniku. Potom se dalja slika razlikuje, ponekad sa osipom po telu ili cak cvorsatim (papuloznim) proimenama, ponekad sa preponskim uvecanjem limfnih cvorova. U tercijarnoj fazi (koji danas prakticno ne srecemo), sifilis dobija "gumoznu formu", napada mozak, organe telesne duplje, jetru, skelet, srce i aortu...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 18, 2007 10:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
SIFILIS

prvi stadium moze da se pokaze na linfnim cvorovima i to u predelu prepona, a na genitalijama se pokaze prvo tamna fleka a onda otvorena rana, moze i nemora sve u zavisnosti od organizma zarazenoga, postoji mogucnost da bude i u usnoj duplji..
Moze da potraje neko vreme i da se povuce kao da nista nije bilo, tako inficirana osoba i nema pojima sta joj se desava dok nedodje u drugi stadium gde ponovo linfni cvor pokaze da ima infekcija i gde pocinju da se javljaju fleke po telu uz to dolazi i svrab, ali jos da napomenem da inkubacija traje u prvome stadiumu jedna do tri nedelje, a za drugi stadium od dve do sest nedelja i to opet sve zavisi od osobe koja je inficirana i od organizma..i u trecem sadiumu dolazi do velike katastrofe, upravo sam video fotografije i to je jezivo, kada vec infekcija napada jetru , misice , mozak itd, ali napominjem da moze da se desi i kod novorodjene bebe, ako je majka bila inficirana i da nepokaze odmah po rodjenju
I MOJ SAVET CIM OSETITE BILO KAKVE PROMENE NA SEBI,ODMAH KOD LEKARA,NECEKAJ TE DA BOLEST UZME MAHA ILI DA SE LECITE BABA SMILJINIM CAJEM ILI SOKOM OD SMOKVE I NEZNAM VEC SA CIME SVE,JEL JE TO KOD NAS U MODI....
POZDRAV ZA SVE I PAZITE SA KIM IMATE SEXUALNI KONTAKT