Razne bolestine i zastita

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Razne bolestine i zastita

Post od Alex4ex »

Do pre nekih mesec-dva nisam previse brinuo o polnim bolestima.Ali (sto meni srecu kvari...) imam druga na medicini,
i onda pricasmo nesto na tu temu i ja poceh da shvatam kakve stvari sve postoje.Ono,sida,triper,sifilis,to sam znao,
ali ovi silni herpesi,hpv-i,hlamidije,kondilomi itd. su me malo uplasili.Dobro,necu,daleko bilo,da umrem od toga,ali ako sam
vec cist,onda bar hocu takav da ostanem.Jedna stvar zbog koje sam ponosan na sebe i zbog koje cu da se potapsem po ramenu
(tap,tap...) jeste da sam uvek koristio kondom.Ali (opet ono ali) bilo je tu i oralnog seksa.Bez zastite.
Posto sam procitao dobar deo postova sa foruma,znam da je velika sansa da se nesto zakaci oralnim putem.
Koliko sam ukapirao treba da odem do urologa i da se testiram.E sad,koje testove treba da uradim ako hocu da se istestiram
na sve moguce bolestije,viruse...?
Dalje,koliko sam ukapirao,ako nemam HPV i nisam ga imao nikad,onda mogu da se vakcinisem i budem zasticen 100%.Jel tako?

Do sada,kad god mi se cura malo vise svidjala,ja sam hteo da joj pruzim oralni sex iliti kunilingus.Na sta sve mora da saljem
curu da se testira ako hocu da to uradim opet? I recimo svidja mi se cura,i ona ima hpv ili nesto tako,a ja hocu da joj pruzim oral,
sta onda?da stavljam kondom na jezik :wink: ?

Hvala unapred.Pozdrav.
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

kao sto si i sam naveo, test na hlamidiju, gonoreju, sifilis, hiv, hepatitis B,C, herpes I, II, gljivice....

Tesko ces kod nas da uradis sve to na jednom mestu, mozda u nekoj dobroj privatnoj laboratoriji, ali treba i mnogo kesa za sve to....

test na HPV kod muskaraca ima pouzdanost oko 70%, i to pcr, koji je najbolji, tako da ako nemas tegobe, to preskoci.

Neces verovati, ali da, postoje kondomi za jezik.... samo kod nas ih nema
Odgovori