Ranica

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 1:00 am

Ranica

Post od X »

Da li bi doktori sa ovog foruma mogli da pogledaju ovu temu

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=2912

koja se trenutno nalazi na Urologiji i tamo odgovore, ili da je prebace u deo foruma za Polne bolesti posto ja ne mogu.

Hvala.
X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 1:00 am

Post od X »

Posto privatne poruke ne rade moracu da prekucam moj problem.

Imam malu ranicu na vhu glavica penisa, da li zadobijenu prilikom oralnog seksa nisam siguran, radi se o ranici blizu urinalnog kanala, znaci pri vrhu, problem je u tome sto ona nece da zaraste, ja mislim da je to zog cestih erekcija(najmanje 3-5 dnevno) jer se prilikom svake erekcije koza na glavicu zateze(nesto kao kad povredite usnu pa ona nece da zaraste zbog mrdanja levo desno itd. samo jos gore), a plus mi je koza na glavicu prilicno suva. Ranica je crvenkaste boje, postoji samo jedna, cini mi se da se ne siri, primetio sam je ima vec 6 meseci i vise i nema sanse da ovako sama zaraste.

Elem, otisao sam u jedan prvo na opstu praksu, tu mi je jedna mladja doktorka kada sam joj objasnio u cemu je problem dala uput za dermatologa i urologa i rekla da prvo odem kod dermatologa. Posto nije radio drugu smenu otisao sam u sredu ujutru. To je bila neka gospodja kojoj sam objasnio za ranicu, kaze ona hajde da pogledamo. Skinem se ja i pokazujem ranicu, doktorka gleda sa onom lupom, i kaze: Gde ti ovde vidis ranicu!? Ja opet pokazujem, ona kaze pa gde je. I na kraju je konacno primetila sa komentarom, da je to neka epitalisana ranica, i da je mala itd. Ona kao pa i nije nesto ozbiljno, a ja kazem da to stoji vec 4 meseca! Za svaki slucaj dala mi je da uradim WAR test i jos jedan mislim da je TPH(ili TNH) ili nesto slicno(analiziraju se iz krvi i to su valjda dve metode testiranja na sifilis!?). Jos mi je rekla da odem kod urologa. To sam odmah posle testa i ucinio. I on je jedva primetio ranicu, pitao da li sam koristio neku kremu za to, prepisao mi Gentemycin(ili tako nesto ne mogu da procitam sa papira, nisam ga jos uzeo zato sto nisam siguran da li da ga stavljam) i rekao da ga stavim da vidimo da li ce da zaraste i jos dodao da to i nije njegova sfera lecenja i da se obracam dermatologu nadalje.
Sve mi je ovo izgledalo malo neprofesionalno...

War ili VDRL negativan, kao sto sam i pre napisao TPHA negativan, jos mi je doktorka rekla da uradim urinokulturu, uradio sam i nisu nadjene patogene bakterije. Ona mi je rekla da je mozda neki kapilar pukao ili tako nesto i da ne stavljam nista i da ne diram nista.

Posle sam otisao u NS, tamo sam jos dodatno radio bris glansa, koji nema nikakvih bakterija. Ranica je skroz mala, ne siri se, cini mi se da je u ravni sa kozom, pojacan sekret nisam primetio. Kod dermatovenerologa sam bio nedavno, rekao je da je verovatno mehanicka povreda i da se stalno obnavlja. Ranica i dalje stoji. Ne znam sta da radim. Da mazem necim?

Ako treba jos nekih informacija recite. Izvinjavam se na nestrucnim terminima, ali ipak kazem nisam upoznat sa ovim stvarima.

Unapred zahvalan,
X
casio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 1:56 pm

Post od casio »

ej X-e izvini al ne mogu ti pomoci oko tvoje ranice,ne znam o cemu je rec.Ovde sam jer bi hteo da ti postavim jedno pitanje.Jedan decko je napisao svoj problem o belim bubuljicama i ti si mu odgovorio da su to neke hirsotes Papilaris Penis i da su bezopasne.ja mislim da i ja imam isti taj slucaj dobio sam ih jeko davno,nisu se sirile,nalaze se na rubu glavica,nisam ih dobio ni od koga.Bio sam da pretrazim na internetu o tim zlezdama ali nije mi bilo nista ponudjeno u pretrazivacu,pa bih te pitao da ako imas volje da mi odgovoris da li ce te zlezde vremenom nestati i da li mogu da se uklone nekim tretmanima posto jako smaraju.Uzimao sam neke tablete za imunitet posto sam se bio istripovao da su to kondilomi pa bi te pitao ako znas da li kondilomi bole,peku ili sta vec,ili mogu da budu potpuno slicne tim zlezdama ne peku,svrbe,bole...posto nije iskljuceno ni da su to kondilomi sto ja imam.Unapred hvala
Griwas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2005 4:32 pm

Post od Griwas »

cncncncn casio nisu ti to kondilomi sigurno udri u googlu kondilomi pod images i videces, a sto se tice penis papilarisa ehehehh ili tako nekako nosices ih do kraja zivota i pomiri se stim inace nisi jedini hehheeh :lol: :lol: 8) :D :wink:
Odgovori