POMAGAJTE!

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
aleksandar81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 08, 2012 11:19 am

POMAGAJTE!

Post od aleksandar81 »

Nov sam ovde i muka me je naterala da vam se obratim. Da budem iskren, nisam siguran da li da za pomoc upitam psihologa, gastroenterologa ili strucnjaka za polne bolesti. Moj problem je poceo pre 2 godine kada sam imao kratak nezasticen odnos (od pucanja kondoma pa do ejakulacije, svega minut-dva) sa visokorizicnom osobom. Nedugo nakon toga su poceli da me muce razliciti problemi, krvave tackice na glavicu koje se odjednom pojave, traju nekoliko dana pa se izgube. Devojka sa kojom zivim vec 6 godina (please, ne osudjujte:)) mi je to objasnjavala njenim pojacanim sekretom, odnosno kandidom. U ove 2 godine taj problem se javljao svega par puta... Pola godine nakon tog odnosa, poceo je da me muci proliv koji se pretvorio u hronicni problem i prati me do dana danasnjeg! Idem po par puta na dan u wc, imam osecaj da mi je stomak non-stop "otvoren" i uz to, nesnosan svrab oko anusa. Na kilazi i nisam nista posebno izgubio ali ne mogu vise normalno da funkcionisem. Uz to mi je imunitet nikakav, prehlade me drze jako dugo, usne mi ponekad pucaju po samim coskovima (izgledaju kao ranice od ostrog papira), cesto imam mucnine i gubitak apetita... E sad, zasto psiholog? Tek u aprilu ove godine sam konacno skupio hrabrost, priznao sve devojci i otisli da se testiramo na HIV u studentsku polikliniku, oba nalaza nereaktivna. Nakon toga, pola simptoma je jednostavno nestalo, kamen mi je pao sa srca i osecao sam se toliko rastereceno da sam ukapirao da sam HIV paranojom samo pravio haos sebi i da sam stresom samo narusavao sebi zdravlje. Ali... iako su mnoge stvari nestale, proliv je ostao (proslavljam svaku cvrstu stolicu ali jaaaaako retko imam razloga za slavlje:)), svrab je uzasan (ne smem ni da pomislim kako to sve tamo izgleda), imunitet i dalje nikakav, uz to me s vremena na vreme muce bolovi sa zadnje strane (dal bubreg ili zucna kesa). Da zavrsim, ono sto mene sada zanima jeste: 1) Da li je moguce da test pogresi? Znam da svi kazu da nije ali necu se buniti ukoliko dobijem jos jednu potvrdu :)) 2) Da li je moguce da sam ipak zakacio neku drugu polnu bolest i koji test da radim? Moram da napomenem da mi devojka nema nikakvih simptoma i da se meni dole ne desavaju nikakve promene sem jako retke pojave tackica ali tek nakon odnosa sa svojom devojkom koja ima prisutnu kandidu u manjoj meri, uz to nemam problem ni sa visokom temperaturom ili slicno.
Odgovori