Pitanje

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Aleksandar___
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 2:49 pm

Pitanje

Post od Aleksandar___ »

E ovako u velikoj sam dilemi petak vece sam sa ortacima popio vise nego sto treba upoznao jednu devojku lepo smo se ljubili i sve ali odjednom smo dosli do mog stana i kreveta. Seksa je bilo ali ne narocito nesto mnogo , naravno koriscen je kondom . Ona mi je rekla da sam joj bio drugi posto je pre mene bila samo u krevetu sa jednim momkom sa kojim je bila tri godine u vezi... Situacija ide kako vec idu veze te za jednu noc da vise nismo u kontaktu... Mene brine tj imam strah da ne daj boze mi nesto ne fali , posto mi ovo prvi a garantujem i poslednji put da ovako nesto uradim jednostavno sam shvatio svoju veliku gresku. Nadam se da se necu kajati zbog te greske. Posto nikada nisam radio nikakve testove a ni potrebe za tim nisam imao , sada me jako strah da cekam za neke testove par nedelje mislim da psihicki nisam spreman na to. Da li postoji neki test koji bi mogao uraditi pre i da mi pokaze da sam cist barem se ja tako nadam inace verujem da bi mi se svet srusio :(
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Pitanje

Post od Dr011 »

dobro je da si koristio kondom, to naravno uvek praktikuj...u tom slucaju si bio zasticen u velikom procentu od seksualno prenosivih infekcija...naravno nijedna zastita nije 100%, mogu recimo i pored toga nezasticenim delom oko korena penisa da se prenesu kondilomi, herpes, moluske...sto se tice nekih infekcija da bi 100% bio suguran to se moze proveriti samo testovima, a za neke testove se mora sacekati da prodje period prozora...mala verovatnoca je da si uspeo nesto da pokupis, mislim da mozes da budes miran, ali sledeci put vodi racuna da te ne bi posle glava bolela... :wink: i ne oslanjaj se na to sta ti neko kaze o sebi, posebno ne neko koga ne poznajes, jer svoje zdravlje cuvas sam... :)
Aleksandar___
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar___ »

Doktore hvala ti na odgovoru nadam se da je tako , ja sam se cuo sa njom danas opet i molio sam je iskreno da mi odgovori i ona kaze da jesam , valjda je tako devojka je 93 godiste . Nego pojavila mi se neka bela naslaga na jeziku ko pljuvacka da stoji nadam se da nije nesto strasno molim boga da nije...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

moze biti i normalan izgled jezika kod nekih ljudi kao da postoji neka bela naslaga, moze biti ostatak od paste za zube, hrane, ali moze biti i gljivicna infekcija...ako te zabrinjava to mozes se javiti na pregled i dati bris...
Aleksandar___
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar___ »

Bicu najiskreniji znaci ja sam u petak to vece izgubio nevinost nzm sto mi je to trebalo znam da je mozda smesno da decko sa 21 godinom tada gubi nevinost i na takav nacin mozda jos vise zalosnije nzm sto mi je to trebalo , ali jednostavno mi se bio javio neki osecaj da ona mozda moze biti ta. Mene je najvise strah nekih onih pravih opasnih bolesti ako me razumete nadam se , iskreno se nadam da nisam nista pokupio jer verujem da bi se ubio da jesam . Da li mi mozete reci za koliko mogu da odradim tako neke testove cisto da budem siguran jel stvarno ne znam da li cu se drugacije moci smiriti... Da li bris ako uradim moze da mi pokaze da sam normalan i onaj stari tj. mogu li posle njega biti siguran da je sve ok ? Hvala vam puno
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

nije to nista smesno, potpuno je ok, a sto se tice seksa sa nepoznatom osobom bio prvi ili stoti put kontakt sa tom osobom uvek nosi rizik...bitno je da si koristio zastitu, pa je manje razloga za brigu... :) potpuno je normalno da se covek uplasi i zabrine oko svih tih stvari na pocetku oko kojih ti sad brines, jer je to nesto potpuno novo za tebe i strah je tu uobicajena pojava... :)
nastavi da koristis zastitu uvek, jer time cuvas svoje zdravlje...sto se tice jezika ne radi se tu sigurno o necemu ozbiljnom, cak i da su gljivice to se moze srediti, javi se cisto da ti neko to pogleda i ako treba uraditi bris, ali velika verovatnoca da te naslage nisu uopste vezane za infekciju...sto se tice drugih testova na seksualno prenosive bolesti, mozes ih obaviti u nekoj od laboratorija ako hoces bas da se resis te brige, ali verujem da mozes biti miran...a za dalje, vodi racuna... :wink:
Aleksandar___
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar___ »

Sad znam da sam malo dosadan i sve to ali za koliko bi mogao odraditi te testove? Cak sam se uplasio i za hiv ali nadam se da nisam bas toliko nesrecan :( Veruj te mi posle te veceri subota posle podne kada sam sve razmislio prolazim kroz pakao mislim da mi sve fali... Sam sebe terem da se osecam toplo pa merio sam temperaturu na svakih pola sata ,kada sam jednom imao 36,9 jako sam se uplasio mada onda sam se setio da je to mozda jel je u stanu toplo a koliko znam to je normalna temperatura, posle toga su mi se cak i znojile sake od straha jel znate kako sad cu iskren da budem i vidim sam sa seksom ne treba zuriti pa makar nevinost izgubio u braku ali bolje to raditi sa pravom osobom . Nadam se iskreno se nadam da cu biti ok jel stvarno ispred mene je puno ,puno toga i nadam se da to jedno glupo vece mi nece unistiti moj zivot . Hvala jos jedanput na odgovorima stvarno sam uplasen mozda se da primetiti i na osnovu pisanja .
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

zbog perioda prozora, nakon 6 nedelja...ako si bas resio to da radis... :wink:
ta temperatura je ok, bez brige...
mislim da si se vise uplasio nego sto stvarno ima razloga, najvaznije je da si koristio kondom, tako da pokusaj da se opustis, verovatno je sve ok... :)
znam da brige na pocetku seksualnih aktivnosti nisu uopste lake, ali leci ce sve na svoje s vremenom...samo uvek zastita i pamet u glavu za ubuduce... :)
Aleksandar___
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar___ »

Nadam se da ce sve tako biti, iskreno uplasio sam se ono sto sam cuo ako budes imao prehladu posle toga sta sve moze biti...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ta temperatura je ok, ne upucuje na prehladu...a i da je prehlada sad je inace i sezona uobicajenih respiratornih infekcija...nadam se da je sve ok... :)
Aleksandar___
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar___ »

Hvala puno na pomoci i ja se nadam da ce biti sve ok :) Samo jos jedno pitanje znaci bukvalno sada mi se ni ne isplati otici kod doktora ono cisto za svaki slucaj ?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

posto postoji taj period prozora, ne...naravno, ako ti se javi bilo kakva sumnjiva promena negde, ti se javi da se to onda pogleda...ali verujem da ce sve biti ok... :)
Aleksandar___
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar___ »

Uff nzm sta mi se desava znoje mi se tabani i sake ali mislim da se to desava kada mislim o tome i kao temp 36,9 je cak jednom bila... ali ono mislim da sam se uplasio jako... Pricao sam sa tom devojkom i zaklela mi se u sve da je cista 100% pricali smo i stvarno ovako deluje fina... Nzm sta da radim usput sam skontao jos da ima jedna devojka za koju bi sve dao a mislim i ona za mene i ne bi voleo da nesto uradim pogresno :( Iskreno i ako mi rekla da je skroz cista i sve ja se i dalje malo bojim ali nzm da li je to psiha i da li se sve zbog toga desava jel sam citao da kako god da sta god se dobije treba da prodje period od min 2 nedelje a ne par dan... Boze molim te da budem dobro nikada vise ne bi ista napravio verujem i onda da je sve bilo kako je trebalo biti do ovoga ne bi doslo :(
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

to ti je sve posledica straha i zabrinutosti, sto je normalno kad covek tek uplovi u te vode, a uplasio si se sigurno vise nego sto treba, nece se bilo sta sto moze da se prenese tim putem odraziti na znojenje tabana i dlanova, tako da to sigurno nije povezano, bez brige, pre ce biti da je to upravo samo zbog uplasenosti, opusti se, koristio zi zastitu, razgovarao sa tom devojkom, bice sigurno sve u redu... :)
Aleksandar___
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar___ »

Dr 011 ja se nadam da ce tako biti da mogu iduce nedelje izaci na pice sa najlepsom devojkom u zivotu i reci joj da joj volim , hvala puno na podrsci mnogo mi znaci :)
Odgovori