Ukoliko prilikom oralnog sexa dodje do prenosa hpv virusa,kakve mogu biti posledice?
Da li to moze dovesti do problema na plucima,srcu,zelucu,u glavi???
U kom slucaju lekari savetuju da se uradi tipizacija hpv virusa-oralno?
S obzirom da pojedini tipovi hpv virusa dovode do nastanka karcinoma grlica materice,da li bi to isto znacilo i ukoliko "postoji" oralni hpv,za organe koje sam malocas navela?
Ili u jos gorem slucaju,da li to moze dovesti do karcinoma limfnih zlezda,na vratu?
oralni hpv
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sa mladezima ne postoji veza. Hpv virus izaziva bradavice, tako da bilo kakve bradavice predstavljaju neki tip hpv virusa, ali treba reci da postoji preko 130 tipova hpv-a, samo 4-5 tipova imaju onkogeni potencijal i jedino su oni opsani, ostali su bezopasni.
Moze se preneti hpv na usnu duplju, i to dosta redje, ako se to desi, onda se mogu pojaviti kondilomi u usnoj duplji, ili na glasnim zicama, ukoliko je neki od kancerogenih tipova, moze doci do raka grla, ali ovo su jako jako retki slucajevi u praksi, pa ja ne bih stvarao paniku oko toga. Ko ima normalan imunitet (nije hiv pozitivan) obicno dobije prolaznu kolonizaciju kondiloma u usnoj duplji, koji sami od sebe prodju, ili ne dobije cak ni to.
Moze se preneti hpv na usnu duplju, i to dosta redje, ako se to desi, onda se mogu pojaviti kondilomi u usnoj duplji, ili na glasnim zicama, ukoliko je neki od kancerogenih tipova, moze doci do raka grla, ali ovo su jako jako retki slucajevi u praksi, pa ja ne bih stvarao paniku oko toga. Ko ima normalan imunitet (nije hiv pozitivan) obicno dobije prolaznu kolonizaciju kondiloma u usnoj duplji, koji sami od sebe prodju, ili ne dobije cak ni to.