Molim vas pomagajte!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 04, 2011 6:52 pm
Molim vas pomagajte!
Ovako pre nekih dva meseca (avgusta) sam imala rizican odnos dok sam bila na moru, takodje je bilo i oralnog sexa, znam glupa sam jer nisam razmisljala o mnogim stvarima! Posle nekoliko dana dobila sam menst. i za vreme nje su mi izbili neki cirevi, plikovi nesto ne znam bas lepo da opisem i natekla mi je neka zlezda onako na desnoj strani prepone, takodje mi se to pojavilo i na zadnjici. Kada sam to dobijala imala sam kao neku manju prehladu. Posle toga drugi put kad sam dobila menst. izbili su mi ti plikovi ili cirevi na zadnjici ponovo i kao neku prehladu da sam imala i malo bolove u misicima. Prosli mesec (septembar) pocelo je nesto da mi izbija po telu, u pocetku izgleda kao ubod od komaraca, a posle kao neka roza tacka, neki plik, bubuljica, nesto, i to mi izbija aposlutno po celom telu, po nogama rukama, licu, ledjima, kao neki omanji osip da sam dobila, takodje su mi se uvecale zlezde ispod uva, na vratu, ispod pazuha, onako osecam i da me grudi nekako bole i peku, isto me malo boli grlo i otezano gutam. Takodje imam bolove, probadanje neko kod rebra i izmedju njih. Ja sam cula da po ovakvim simptomima moze da bude hiv i jako sam se uspanicila ne znam sta da radim, a test tek za mesec dana mogu da radim! Zapala sam u neku depresiju tesku!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Molim vas pomagajte!
Bubuljice o kojima prichate su verovatno bakterijska infekcija koje cete se reshiti tako sto cete posetiti dermatologa!
Za sve ostale probleme i sumnje se obratite lekaru opshte prakse, uradite osnovne krvne analize i testirajte se na HIV!
Samo tamo cete znati na chemu ste, jer padanje u depresije i pravljenjeproblema od necega za sta ni ne znate da li postoji je daleko od ponasanja jedne zrele samosvesne osobe!
Uradite analize i testove i reshite svoje probleme!
Za sve ostale probleme i sumnje se obratite lekaru opshte prakse, uradite osnovne krvne analize i testirajte se na HIV!
Samo tamo cete znati na chemu ste, jer padanje u depresije i pravljenjeproblema od necega za sta ni ne znate da li postoji je daleko od ponasanja jedne zrele samosvesne osobe!
Uradite analize i testove i reshite svoje probleme!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Bila sam kod dermatologa reko je da ne zna sta je, bila sam kod ginekologa reko je da ne zna sta je...toliko! jedino mi preostaje da cekam i da radim testove...
- tamaraft
- Stalni član
Lekar ne moze da NE ZNA sta vam je! Te misteriozne dijagnoze su jako retke, obichno na tv chujemo za njih!
Tako da...trgnite se i uzmite svoj zivotu u ruke i preuzmite kontrolu.
Promenite lekara, otidjite u gradski zavod za kozne i venerichne bolesti u Dzordza Vasingtona u Beogradu.
I nemojte prihvatati tako olako nerazjashnjenu situaciju, u bilo chemu, a posebno vezano za zdravlje vasih reproduktivnih organa!
Kod dr opshte prakse da vam da uput za laboratoriju, recite sta vas sve muchi, zlezde itd a onda odvojite dan za cekanej reda u zavodu i otidjite na pregled!
Tako da...trgnite se i uzmite svoj zivotu u ruke i preuzmite kontrolu.
Promenite lekara, otidjite u gradski zavod za kozne i venerichne bolesti u Dzordza Vasingtona u Beogradu.
I nemojte prihvatati tako olako nerazjashnjenu situaciju, u bilo chemu, a posebno vezano za zdravlje vasih reproduktivnih organa!
Kod dr opshte prakse da vam da uput za laboratoriju, recite sta vas sve muchi, zlezde itd a onda odvojite dan za cekanej reda u zavodu i otidjite na pregled!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Za test na HIV ne morate vise da cekate, nego se uputite u Gradski zavod za javno zdravlje na testiranje. Njihovi testovi imaju period prozora od mesec dana.
Drzimo palceve!
Drzimo palceve!
-
- Novi član
Hvala sto mi drzite palceve!
Ali ja sam iz Novog Sadam ovde sam saznla da test moze da se radi na higijenskom ali tek kad prodju 3 meseca... tako da moram da sacekam jos mesec dana... uf..:/

onda je bolje da se uputite u beograd da uradite test u beogradskom zavodu. izgubicete jedan dan, ali bolje je i to nego jos mesec dana neizvesnosti.
a i, ako mene pitate, ja bih otisao vec danas da se testiram, jer, bez obzira na tip testa, svaki rezultat posle 8. nedelje od rizicnog odnosa je i vise nego ohrabrujuc.
naravno, ponovite test i nakon tri meseca kako biste ispostovali i zvanicno trajanje perioda prozora, ali imajte na umu da se nikada nije desilo otkad su testovi napredovali da se negativan rezultat u osmoj nedelji promenio na konacnom testu. 
samo, verujte, bolje da se testirate sto pre i da skinete taj problem sa glave, nego da odlazete testiranje i zivite u neizvesnosti.
a i, ako mene pitate, ja bih otisao vec danas da se testiram, jer, bez obzira na tip testa, svaki rezultat posle 8. nedelje od rizicnog odnosa je i vise nego ohrabrujuc.

samo, verujte, bolje da se testirate sto pre i da skinete taj problem sa glave, nego da odlazete testiranje i zivite u neizvesnosti.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Apr 11, 2010 9:47 pm
Mozete uraditi test na HIV i u nekoj privatnoj klinici, gotovi su rezulati za dan, dva a ne kosta vide od 1000 din. Sigurno nije to, ali eto da budete mirni. ja radila test kad ostala trudna iako imala samo jednog partnera, to cisto zbog sebe i partnera. Malo sam veci hipohondar i volim da sam nacisto sa sobom. I obavezno udarite po tragu to mora da resite, nije sala.
Srecno!
Srecno!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 4:17 am
Isti problem i ja imam,ne znam sta da radim a 3 nedelje nakon rizika sam uradio PCR test u privatnoj klinici na HIV i HEP C - NEGATIVNA OBA i platio 400 eura to.Sada nemam hrabrosti da odem opet da uradim obicne ELISA testove a i proslo je vec 4 meseca.Svi kazu da je PCR odlican test i da smanjuje period prozora na 2 nedelje od rizika.Tacno znam kako se osecas,a ja sam i dalje pod stresom...svaki dan se budim i mislim o tome po ceo dan,puko sam i psihicki vise,ne znam...ni sta ni kako!!!
Ko se cuva i Bog ga cuva...
PCR test je pouzdan ukoliko pokazuje odsustvo infekcije, ali se ne preporucuje za dijagnostiku zbog visokog procenta lazno pozitivnih rezultata. Ipak, zbog sebe, uradite ELISA test da budete uvereni da nista inficirani. Nista ne mozete da izgubite, mozete se samo osloboditi straha.
Mogu da potpisem da ste negativni.
I kad zavrsite sa tim, dodjite ovde da nas obavestite da je sve u redu.
Ako treba jos neka pomoc, pisite.
Mogu da potpisem da ste negativni.
I kad zavrsite sa tim, dodjite ovde da nas obavestite da je sve u redu.
Ako treba jos neka pomoc, pisite.
-
- Novi član
Nista videcu da uradim taj test u Bgu mada mogu i da sacekam 10 dana mi treba do 3 meseca pa da radim test ovde negde u Novom Sadu na antitela ili posto ne znam gde ima taj elisa test da se radi ovde kod privatnika..
- tamaraft
- Stalni član
Prodj emesec dana od prvog posta a jos niste nishta uradili?
U svakoj laboratotiji dana maltene mozete da udradite Elisa test, i nije posebno skup, pogledajte po internetu spiskove laboratorija po NS ili po bgd i uradite test vec jednom!
U svakoj laboratotiji dana maltene mozete da udradite Elisa test, i nije posebno skup, pogledajte po internetu spiskove laboratorija po NS ili po bgd i uradite test vec jednom!