Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
od prije 20 tak dana pojavile su mi se na koži polnog organa male bubuljice . Ima ih nekoliko i nijesu sve nastale u isto vrijeme . Sada sam primijetio da ih nekoliko ima i na koži iznad ( donji dio stomaka) . Pojava ne svrbi i iz njih nema nikakvog iscjedka , viže su kao neka zrnca koja ne mijenjaju veličinu . Imaju blago bijeli vrh .
Nijesam imao nekih rizičnih seksualnih odnosa , barem ne zadnjih par mjeseci , pa me interesuje o čemu se može raditi ???
pa po slikama lici .Mada dosta je sitnije ,ne svrbi , kada pokusam da ga iscijedim amo minimalna bijel tackica izadje i posle dan opet izgleda isto . Ove koje su po dnu stomaka kao da su se smanjile , ali ove na penisu su i dalje vidljive . Da li je ovo neka opasna bolest m kako se liječi , da li je zarazno???
Molluscum može da bude sitan, kaže po knjigama od 1-5 mm.
Jeste zarazan, možeš i sam da ga preneseš na druge delove tela sam sebi, ali ne računa se u klasične seksualno prenosive bolesti, jer može da se javi bilo gde na telu, a čest je i kod dece koja to prenose jedna drugoj, dok kod odraslih najčešće do prenosa dolazi tokom seksualnog odnosa.
Nije opasno i prolazi samo od sebe, ali ako to budeš čekao može da potraje par meseci.
Iz tog razloga najbolje da odeš kod dermatologa, da potvrdi dijagnozu, da li je to molluscum stvarno i ako jeste može da ga tretira tečnim azotom, onda samo otpadne posle par dana.