Ludo pitanje

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Ludo pitanje

Post od waltera »

Moja sestra je bakteriofob i hipohondar.Nedavno je umislila hiv i testirala se u studentskoj labaratoriji.....test j naravno negativan
E sad od kako se testirala govori kako se zarazila sada tamo u tom labaratoriju....jer to je improvizirana labaratorijica pri univerzitetu i tehnicar je navukao rukavice koje stoje jedne u toj labaratoriji...da bi njena panika bila veca taj tehnicar poslije dezinfekcije ubodnog mjesta pipa tom rukavicom ubodno mjesto i ubada....na sta ona totalno odlijepila....i sad nas doslovno svaki dan tusi pitanjima....sta ako je tehnicar prije nje sa tom rukavicom dosao u kontakt sa necijom zarazenom kvi pa onda pipnuo nju i ubo.....a da ne govorim stvarno se poslije razbolila...dobila upalu krajnika koja je trajala oko pet dana i temperaturu....pa onda nekakve sitne osipe po usima( ja mislim da je to od vrucine pa se kosa u dodiru sa usima svrbi) pa onda afte u ustima pa osip i svrab u ustima.....naravno proljeva i uvecanim zljezdama nigdje traga....
Ja licno mislim da je to sve od psihe pa i ti neki simptomi koje ima....jer posto citam dosta a savjetovala sam se i sa ljekarima gdje kazu kako je virus hiv-a veoma slab van organizma i kako brzo ugiba za par secundi vani...znaci na rukavici ako je i bilo zarazene krvi virus je vec skoro skroz oslabio ili potpuno umro....
Ne smijem ni da joj pomenem onda rizik za hepatitise:))))
Odgovori