Na letovanje sam krenula na planinu sa ciljem da udjem u kostac sa mojom anemijom koju imam jos od rodjenja.
Jedne noci sam imala povecanu potrebu da uriniranjem i svaki put kada bih urinirala u donjem delu stomaka osecala sam kao da uopste nisam ni odlazila do toaleta. Sve mi je ukazivalo na obicnu prehladu. Medjutim, ono sto me je stvarno zabrinulo jeste da posle nekoliko odlazaka do toaleta u mokraci sam primetila tamnu krv ruznom mirisa sa manjim ugruscima. To je trajalo sat-dva i posle toga sam imala mirnu noc.
Sutradan i prekosutra, sve se nastavilo po starom, ali krvi vise uopste nije bilo.
Problem je sto sam ja jos uvek tamo, a apoteka je na godisnjem, dok ambulanta iz neznano kog razloga ne radi, te ja nemam kome da se obratim.
Da napomenem, da imam urednu menstruaciju, poslednju periodu sam imala pre 15ak dana. Osim od anemije, ne bolujem ni od kakvih bolesti.
Mnogo vam hvala na odgovoru!
Iako je sada, manje-vise, sve u redu, ja sam PRESTRASENA!
krv u urinu
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Krv (ili sukrvica) mogu da budu ovulatorne prirode (u sredini ciklusa, uz blagi bol, tzv. MITTELSMERTZ). Sa druge strane, nije lose proveriti bubrege, ultrazvucno i laboratoijsku. Hemoglobinurija i hematurija se javljaju i kod akutnih i kod hronicnih oboljenja bubrega. Bas kao i anemija, koja je ponekad uzrokovana nedostatkom eritropoetina koga luce bubrezi. (Eritropoetin se sada daje i kao terapija, postoji registrovan kao lek).
Na kraju (mada je trebalo, mozda, na pocetku prvo to): verovatno se tu radilo o hemoragijskom cistitisu, "krvavoj" upali besike, koja se vec sanirala.
Svakako neka Vam urade ultrazvuk trbuha i male karlice, a u medjuvremenu Vi uzivajte na letovanju.
Na kraju (mada je trebalo, mozda, na pocetku prvo to): verovatno se tu radilo o hemoragijskom cistitisu, "krvavoj" upali besike, koja se vec sanirala.
Svakako neka Vam urade ultrazvuk trbuha i male karlice, a u medjuvremenu Vi uzivajte na letovanju.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.