Ovo prvi put cujem i mislim da nije tacno. Neka neko ko zna potvrdi.nenadns napisao:takodje iz vagine ili iz uretre kod muskaraca i odmah se premaze na staklene plocice, pa se radi analiza
kondilomi u usnoj duplji
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Neko je ovde tražio link ka slici oralnih kondiloma. Evo linka ka ppt prezentaciji, ima i slika i dosta informacija.
http://www.dental.mu.edu/oralpath/spres ... /index.htm
Malo sam se pozabavio oralnim kondilomima ovih dana, podstaknut ovom diskusijom, i evo do čega sam došao:
Kod nas niko ne radi dokazivanje HPV u ustima, jer su te pretrage (imunohistohemija, PCR...) skupe i neracionalne, pošto se promena najbolje leči hirurški, uz obaveznu PH verifikaciju, nakon koje se na onovu patohistoloških osobina promene može utvrditi šta je posredi.
http://www.dental.mu.edu/oralpath/spres ... /index.htm
Malo sam se pozabavio oralnim kondilomima ovih dana, podstaknut ovom diskusijom, i evo do čega sam došao:
Kod nas niko ne radi dokazivanje HPV u ustima, jer su te pretrage (imunohistohemija, PCR...) skupe i neracionalne, pošto se promena najbolje leči hirurški, uz obaveznu PH verifikaciju, nakon koje se na onovu patohistoloških osobina promene može utvrditi šta je posredi.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
...
HPV u usnoj duplji je najbolje traziti pcr metodom. Tacno je, prilicno je skupa (mislim da je analiza oko 10 000). Trebalo bi da neke privatne laboratorije rade tu analizu. Znam da u Novom sadu jedna laoboratorija to radi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Izvinjavam se zbog pogrešne i nejasne formulacije. Ono što sam hteo da kažem da je preoperativno dokazivanje prisustva HPV u oralnoj leziji nepotrebno i da ga odgovoran stomatolog neće ni preporučiti, da bi pacijentu uštedeo i vreme i novac, jer će se bez obzira na to da li je u pitanju HPV infekcija ili ne promena ekscidirati i patohistološki pregledati. Na osnovu mikroskopskih karakteristika promene se može utvrditi jesu li to kondilomi ili nisu.drecun napisao: Kod nas niko ne radi dokazivanje HPV u ustima..
Naravno da postoje laboratorije, ne samo u Novom Sadu, koje rade i PCR i druge metode. Ali, da formulišem ovako: da su kondilomi u ustima moji, ne bih bacao pare na PCR.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
hpv
Upravo sam pogledala po lab. u beogradu i niko ne radi hpv detekciju u usnoj duplji u beogrdu od jacih lab, poput hexalab itd. Ono sto sam uspela da nadjem na netu je da se leci hiruskim putem ili smrzavanjem. Sumnjam da iko kod nas to radi. Meni su upravo dijagnostikovali genitalni hpv, te sam o svemu citala. Zadnji put sam kod ginekologa bila pre mesec dana i bilo je sve ok, sad su s 2 malena pojavila spolja,unutra nema nicega, znaci nastali su za 4 nedelje koliki je min period inkubacije. U tom periodu sam imala odnose sa stalnim partnerom, ali mi je imuni sistem opao i vec 2 nedelje sam bolesna,kijavica i to. Ukoliko neko ima neka pitanja nek izvoli.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 10:29 pm
Re: kondilomi u usnoj duplji
treba mala pomoc,da li neko zna koji su simptomi kondiloma u u snoj duplji ili na jeziku?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 17, 2023 4:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: kondilomi u usnoj duplji
Aldara bez recepta - https://qualitypillsdistributor.com