kondilomi

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
skvorecki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 7:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od skvorecki »

Ka1 napisao: I meni su tako rekli. To za 6 meseci. Mislim da niko ne moze da ti garantuje sta se desava sa virusom u tvom organizmu. Mislim na to da li si ga potpuno izbacila ili je on samo neaktivan. Unistavanjem kondiloma ti unistavas i sam virus i svodis ga na meru u kojoj on ne moze da se aktivira odnosno u kojoj ne moze da se manifestuje putem kondiloma. Ma vazno je da ti nemas kondilome, sta te briga da li imas ili nemas virus. I da ga imas, nemas kondilome a to je bolest, posedovanje virusa samog po sebi nije bolest.

Vazno je da li ima HPV ili ne, ako ni zbog ceg drugog, a ono zato sto je potencijalno kancerogen. U 100% slucajeva raka grlica materice utvrdjeno je prisustvo humanog papiloma virusa. Isto tako moze da izazove i tumore larinksa, mada retko.
---

Sto se tice one rasprave oko identifikacije HPV-a, moguce je utvrditi, kao sto je slucaj i sa drugim virusima, da li je osoba u bilo kom periodu svog zivota bila u kontaktu sa virusom, tako sto se traze antitela; pronalazak IgM antitela na HPV bi znacio skorasnju infekciju.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Pitanje za TomaS: Da li je Bog racunao(na tvoje, da je za svaku boljku,stvorio i biljku) na postojanje Hepatitisa C???
Molim te ako nesto znas napisi mi sto hitnije,ludim...
Hvala ti unapred
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

test

Post od nenadns »

Voleo bih da mi neko kaze gde moze da se uradi test iz krvi na hpv virus. Sve laboratorije su mi rekle da se to ne radi iz krvi. Pa, ako ne neko zna ko to radi u Beogradu ili Novom Sadu, neka javi
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Znaci SVE laboratorije su ti rekle da se to ne radi iz krvi ali ti ipak pitas gde to moze da se uradi. Stvarno ne razumem.
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

hpv

Post od nenadns »

Ovde neki tvrde da mogu antitela na hpv da se utvrde putem krvi, pa ako govore istinu, onda neka kazu gde to moze da se uradi. Vidim da je bila citava rasprava na tu temu, ali ako to moze, neka neko kaze gde moze. Meni su dosad svi rekli da ne moze putem krvi, ne bih opet da pocinjem raspravu oko toga, cisto ako je neko vec radio test iz krvi, neka kaze gde je radio.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hi, ja sam padobranac u ovoj temi, al procitah sta pise nenadns. Imam kod sebe cenovnik Hexalab-a, pa evo sta pise:

Inace spada u PCR testove koji su skuplji od ostalih analiza:

HPV - detekcija (biopticki materijal) 4.300,00
HPV - detekcija i tipizacija (biopticki materijal) 6.050,00

:D
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Re: hpv

Post od Ka1 »

nenadns napisao:Ovde neki tvrde da mogu antitela na hpv da se utvrde putem krvi, pa ako govore istinu, onda neka kazu gde to moze da se uradi. Vidim da je bila citava rasprava na tu temu, ali ako to moze, neka neko kaze gde moze. Meni su dosad svi rekli da ne moze putem krvi, ne bih opet da pocinjem raspravu oko toga, cisto ako je neko vec radio test iz krvi, neka kaze gde je radio.
Ne znam, ja svakako vise verujem lekarima nego ljudima sa foruma. Ajde da ti je to rekao neko levi i to jedna osoba, nego vise njih pa jos su i lekari.
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenadns »

Biopticki materijal je zapravo bris, cini mi se. Po svemu sudeci iz krvi ne moze da se uradi test na hpv. Zanimljivo je da niko sa ovog foruma ko je tvrdio da moze da se uradi test iz krvi, nije rekao i gde to moze da se uradi, tako da su to samo neproverene tvrdnje. Ono sto mi je jedan doktor rekao, to je da je test iz brisa tacan oko 70%, sto i nije preterano pouzdano.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Bris cega? To prvi put cujem. Ma nema sanse.
TomaS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 20, 2005 2:23 am

Post od TomaS »

Odgovor za Maju :

Kako su cink i ekstrakt africke sljive bitni faktori za povecanje imuniteta (gejlova enciklopedija alternativne medicine) ,
raspitaj se:Pro-State Power i sl.

...znaci kada kupujes preparat za povecanje imuniteta pazi da sadrzi ova dva sastojka i bices u prednosti pogotovu ako se lecis zvanicno ali pazi i na ovu cinjenicu: kineska alternativna medicina se u nekim slucajevima ne bi nikako smela mesati sa nekim lekovima koji se zvanicno koriste tako da ti preporucujem da se konsultujes sa iskusnim lekarom pre nego sto odes kod "travara"

VAZNO: Znam x slucajeva kada nas lekar "specijalista" prepise neki lek pacijentu i kada ovaj ode kod lekara opste prakse desi se to da kad bi lekar opste prakse udario svoj pecat na preporuceni lek bio bi automatski i ubica...ne bi mu pisalo na pecatu "dr.ub.tajitaj" ali bi bio i odgovoran. Mozda zvuci strasno ali se to desava svaki drugi dan u zdravstvu . Ovo nikada necete cuti (veroatno) ali nije san vec cista java... Dakle pazite sta vam se prepise i proverite kod vise doktora!
TomaS
Novi član
Novi član

Post od TomaS »

Majjo javi se imam resenje za tebe ICQbr(215-002-582)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

TomaS, imas pp od mene. Pozdrav :wink:
jadoreyu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 10:07 am

Post od jadoreyu »

Nije istina da je u slucajevima raka grlica materice utvrdjeno 100 posto prisustvo HPV-a, vec tek negde 70 i nesto odsto, sto ipak nije malo i znak je za bas veliku uzbunu.

HPV se deli u vise grupa a svaka u jos sto i nesto podgrupa. HPV koji izaziva genitalne kondilome ima sto i nesto podgrupa. Te ako ste jednom imali jednu grupu, i po unistenju virusa u telu nakon cega postajete imuni na tu grupu vi mozete ponovo biti zarazeni drugom. I tako do beskraja. Prevencija: siguran seks, siguran partner, podsticanje imuniteta.

Kondilomi nisu bolest vec stanje i dobro je sto postoje jer ukazuju na prisustvo virusa. Moraju se izleciti: kriogenijom, elektro-kauterizacijom, laserom... Najpouzdanije za utvrdjenje prisustva virusa ili odstranjivanje kondiloma: Poliklinika Papic.

Treba raditi i na imunitetu kako bi se virus izbacio iz tela, jer ako virus ostane u telu- prenosite ga drugima, a to je za sve zene stvarno problem. Kondilomi se prenose i preko kondoma, jer dovoljno je da samo okologenitalna koza dva partnera dodje u kontakt, sto kondom ne stiti.
Jody
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2005 10:34 am

Post od Jody »

Koja je cena otklanjanja kondiloma (bilo kojom metodom) i gde se to moze uraditi u Novom Sadu (osim kod privatnika)?
TomaS
Novi član
Novi član

Post od TomaS »

Preporucujem da svako ko zeli da otkloni kondilome zapamti,zapise ili sl ovu stranicu jer cu rezultate uklanjanja kondiloma jednim potpuno bezbednim da nazovem "preparatom" objaviti cim rezultat bude uspesan.

Radi se o rastvoru koji nema stetnih niti toksicnih efekata po coveka.

Po navodima bolji je od bilo kog preparata koji se moze kupiti zvanicno.
Odgovori