kondilomi vs papilomi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm
kondilomi vs papilomi
Pre tri meseca, otishla sam na redovnu giekoloshku kontrolu i ustanovili su da imam kondilome. Napominjem, da sam tom prilikom, po prvi put otishla u tu ordinaciju, bez preporuke, da su kondiomi ustanovnljeni bez kolposkopskog pregleda, i da su bili locirani na malim usminama, a ne u unutrashnjosti, niti na grlicu. Uklnjeni su radio talasima. PAPA je bio perfektan.
Nakon mesec dana, kod iste doktorke, i nakon shture kontrole, rekla je "ma sve je ok, al dodji za mesec dana..."
Zatim, nakon mesec dana, promenila sam doktorku, iz chistog nepoverenja i ona, nova doktorka mi je rekla, da nemam kondilome, vec papilome. Da na osnovu moje price (mada ona sa sigurnoshcu ne mozze da tvrdi) nikad isam imala kondilome, vec papilome. Da se isti ne otklanjaju, vec prate. Ne tretiraju se, vec se samo konstatuju.
Interesuje me...
Koja je razlika izmedju kondiloma i papiloma?
Da li su papilomi izazvani HPV virusom?
Da li su papilomi polno prenosivi?
Da li bi HPV test mogao da bude negativan i sa manifestacijom papiloma ili ne?
Da li je kondilome moguce utvrditi bez kolposkopije?Eto.
Nakon mesec dana, kod iste doktorke, i nakon shture kontrole, rekla je "ma sve je ok, al dodji za mesec dana..."
Zatim, nakon mesec dana, promenila sam doktorku, iz chistog nepoverenja i ona, nova doktorka mi je rekla, da nemam kondilome, vec papilome. Da na osnovu moje price (mada ona sa sigurnoshcu ne mozze da tvrdi) nikad isam imala kondilome, vec papilome. Da se isti ne otklanjaju, vec prate. Ne tretiraju se, vec se samo konstatuju.
Interesuje me...
Koja je razlika izmedju kondiloma i papiloma?
Da li su papilomi izazvani HPV virusom?
Da li su papilomi polno prenosivi?
Da li bi HPV test mogao da bude negativan i sa manifestacijom papiloma ili ne?
Da li je kondilome moguce utvrditi bez kolposkopije?Eto.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
..
kondilomi mogu da se pojave svuda na telu, najvise im prija sredina u genitalnom podrucju i tu se najcesce pojave, ali se mogu preneti rukama bukvalno svuda, i na to treba paziti. Kondilomi i papilomi nisu isto. Papilomi su obicno bezazleni. Papilomi su benigni tumori epitela, veliki broj osoba ih ima sto na genitalijama, sto na drugim delovima tela, vrlo cesto su uzrokovani iritacijom tog podrucja, ulosci, tesan ves, pojacan sekret..
Neko laicko objasnjenje bi bilo otprilike da su kondilomi vec nastale bradavice, a papilomi su slicni, ali nisu bradavice, vec mogu da predju kasnije u bradavice, pa ih treba kontrolisati
Papilomi se uglavnom ne uklanjaju, vec se samo prate i mogu sami od sebe da nestanu.
Neko laicko objasnjenje bi bilo otprilike da su kondilomi vec nastale bradavice, a papilomi su slicni, ali nisu bradavice, vec mogu da predju kasnije u bradavice, pa ih treba kontrolisati
Papilomi se uglavnom ne uklanjaju, vec se samo prate i mogu sami od sebe da nestanu.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
izaziva ih hpv virus. Nemojte zaboraviti da ima preko 140 tipova hpv virusa, za toliko zna medicina, a sad zamislite za koliko ne zna. U ovoj oblasti se jos uvek uci i saznaju se nove stvari. Prakticno svi ljudi dodju u dodir sa nekim tipom HPV virusa. Gde god da ste nekad imali bradavicu na nekom delu tela, to je neki tip HPV virusa. Uglavnom su bezopasni, samo par tipova je malicioznog karaktera i to u perspektivi. Sustina je da se genitalni kondilomi moraju leciti, papilomi se uglavnom prate.
Kada ima već ova tema da pitam.
Muško sam. Imao sam bukvalno jedan odnos sa ženom koja ima kondilome i to u analnom delu. Tako mi je ona makar javila posle. Imali smo klasičan odnos, dakle bez tog kontakta sa analnim delom.
Pitanja:
Kolika je mogućnost da sam dobio, kako da znam da li imam virus, mogu li da to nekako odstranim da ne širim dalje?
Muško sam. Imao sam bukvalno jedan odnos sa ženom koja ima kondilome i to u analnom delu. Tako mi je ona makar javila posle. Imali smo klasičan odnos, dakle bez tog kontakta sa analnim delom.
Pitanja:
Kolika je mogućnost da sam dobio, kako da znam da li imam virus, mogu li da to nekako odstranim da ne širim dalje?