Pre tri meseca, otishla sam na redovnu giekoloshku kontrolu i ustanovili su da imam kondilome. Napominjem, da sam tom prilikom, po prvi put otishla u tu ordinaciju, bez preporuke, da su kondiomi ustanovnljeni bez kolposkopskog pregleda, i da su bili locirani na malim usminama, a ne u unutrashnjosti, niti na grlicu. Uklnjeni su radio talasima. PAPA je bio perfektan.
Nakon mesec dana, kod iste doktorke, i nakon shture kontrole, rekla je "ma sve je ok, al dodji za mesec dana..."
Zatim, nakon mesec dana, promenila sam doktorku, iz chistog nepoverenja i ona, nova doktorka mi je rekla, da nemam kondilome, vec papilome. Da na osnovu moje price (mada ona sa sigurnoshcu ne mozze da tvrdi) nikad isam imala kondilome, vec papilome. Da se isti ne otklanjaju, vec prate. Ne tretiraju se, vec se samo konstatuju.
Interesuje me...
Koja je razlika izmedju kondiloma i papiloma? Da li su papilomi izazvani HPV virusom? Da li su papilomi polno prenosivi? Da li bi HPV test mogao da bude negativan i sa manifestacijom papiloma ili ne? Da li je kondilome moguce utvrditi bez kolposkopije?Eto.
|