Zanima me kako mogu da se prenesu kondilomi tj HPV, da li samo seksualnim putem ili postoje i drugi nacini.
Cuo sam da more i preko uloska,peskira,dodirom...
KONDILOMI-nacini prenosenja?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Seksusalnim putem cak i uz kondom zastitu (znaci dzaba ste krecili).
Iz toga proizilazi klasicnim dodirom... npr. rves se sa nekim ko ima HPV i butine vam se dodiruju na golo... sta znam sve je moguce!
Idu i one price - neko proba farmerke pre tebe ali ih ne kupi, dodjes posle ti i probas te iste i eto ti HPV-a...
Iz toga proizilazi klasicnim dodirom... npr. rves se sa nekim ko ima HPV i butine vam se dodiruju na golo... sta znam sve je moguce!
Idu i one price - neko proba farmerke pre tebe ali ih ne kupi, dodjes posle ti i probas te iste i eto ti HPV-a...

Bye bye little lady
Ne moze bilo ko i ne moze uvek. Jedini potvrdjen slucaj neseksualnog prenosenja kondiloma je sa jedne majke na cerku, kada se zena obrisala posle kupanja i odmah istim peskirom obrisala i devojcicu. HPV ne moze da opstane van tela, znaci radi se bukvalno o sekundama kada pricamo o njegovom prenosenju preko predmeta. Takodje, na suvoj povrsini nema sanse, vlazan peskir moze da posluzi kao prenosnik, ali nista drugo ne moze. Dosta zavisi i od imuniteta - mnogi ljudi dodju u kontakt sa virusom ali ga ne dobiju, isto kao i sa virusom gripa!marelli napisao:Ufffff,zeznuto,pa tako moze da se zarazi bilo ko i uvek.Idu i one price - neko proba farmerke pre tebe ali ih ne kupi, dodjes posle ti i probas te iste i eto ti HPV-a...
Ondak,ko zna koliko ljudi ih ima a toga nije svesno.