KONDILOMI-nacini prenosenja?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
peraaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:01 pm

KONDILOMI-nacini prenosenja?

Post od peraaa »

Zanima me kako mogu da se prenesu kondilomi tj HPV, da li samo seksualnim putem ili postoje i drugi nacini.
Cuo sam da more i preko uloska,peskira,dodirom...
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Seksusalnim putem cak i uz kondom zastitu (znaci dzaba ste krecili).
Iz toga proizilazi klasicnim dodirom... npr. rves se sa nekim ko ima HPV i butine vam se dodiruju na golo... sta znam sve je moguce!

Idu i one price - neko proba farmerke pre tebe ali ih ne kupi, dodjes posle ti i probas te iste i eto ti HPV-a... :roll:
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
marelli
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 1:49 pm

Post od marelli »

Idu i one price - neko proba farmerke pre tebe ali ih ne kupi, dodjes posle ti i probas te iste i eto ti HPV-a...
Ufffff,zeznuto,pa tako moze da se zarazi bilo ko i uvek.
Ondak,ko zna koliko ljudi ih ima a toga nije svesno.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

marelli napisao:
Idu i one price - neko proba farmerke pre tebe ali ih ne kupi, dodjes posle ti i probas te iste i eto ti HPV-a...
Ufffff,zeznuto,pa tako moze da se zarazi bilo ko i uvek.
Ondak,ko zna koliko ljudi ih ima a toga nije svesno.
Ne moze bilo ko i ne moze uvek. Jedini potvrdjen slucaj neseksualnog prenosenja kondiloma je sa jedne majke na cerku, kada se zena obrisala posle kupanja i odmah istim peskirom obrisala i devojcicu. HPV ne moze da opstane van tela, znaci radi se bukvalno o sekundama kada pricamo o njegovom prenosenju preko predmeta. Takodje, na suvoj povrsini nema sanse, vlazan peskir moze da posluzi kao prenosnik, ali nista drugo ne moze. Dosta zavisi i od imuniteta - mnogi ljudi dodju u kontakt sa virusom ali ga ne dobiju, isto kao i sa virusom gripa!
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

Ne bih se slozio da se radi o sekundama, ovaj virus opstaje mnogo duze na predmetima, uostalom virus hepatitisa C opstaje otprilike 3 sata, cini mi se.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

nenadns napisao:Ne bih se slozio da se radi o sekundama, ovaj virus opstaje mnogo duze na predmetima, uostalom virus hepatitisa C opstaje otprilike 3 sata, cini mi se.
Prenosim ono sto sam procitala; svaki virus je razlicit!
Korisnikov avatar
marelli
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 1:49 pm

Post od marelli »

Sve zavisi i od okoline koja deluje na virus!

Mislim ...
Odgovori