Kandida na penisu kako resiti problem

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

ivan33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 2:24 pm

Kandida na penisu kako resiti problem

Post od ivan33 »

Pre tri meseca analizom brisa dijagnostikovan mi je balanopostitis candidomycetica. Kao terapija prepisana mi je jedna doza Flukonazola 150mg i neka pravljena zuta mast ali nije pomoglo. Posle sam dobio k1 kremu i ona mi je pomogla ali nije resila problem. Otisao sam opet kod istog dr. i dobio opet jednu dozu Flukonazola 150mg i Nystatin mast i od toga mi se stanje jos pogorsalo pa sam morao da se vratim na k1 kremu koja mi resava problem ali ne u potpunosti. Prestao sam danas mazanje sa k1 kremom jer ne sme dugo da se koristi. Sta da radim? Kako da se resim kandide?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Kandida na penisu kako resiti problem

Post od aa_aca »

Не знам зашто сви компликују када против кандиде постоји изузетно ефикасан лек. У чаши топле воде добро раствори кашичицу соде бикарбоне и помоћу вате натапкај инфицирано место или умачи у чашу, шта ти по вољи. После немој да испираш чистом водом. И тако неколико пута дневно. За десетак дана све треба да буде готово, зависно од величине и дубине инфекције.

Сода бикарбона прави базну средину која аутоматски убија и бактерије и гљивице.
ivan33
Novi član
Novi član

Post od ivan33 »

aa_aca
Pitao sam ja vec Dr za ispiranje sodom bikarbonom i on mi je rekao da to ne radim jer ce mi od sode bikarbone ogrubeti koza na glansu. Tri meseca se borim sa tim problemom i nikako da ga resim ni jedna terapija nije resila problem pa sad ne znam sta da radim!?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тај твој "др" лупета. Користио сам то и знам шта причам.

Ако хипотетички претпоставимо да је у праву, поставља се питање да ли је боље да те кандида уништава и трује или да ти привремено огруби кожа?
ivan33
Novi član
Novi član

Post od ivan33 »

Pa da sam na vreme poceo da koristim sodu bikarbonu verovatno bi problem vec resio.
Slazem se sa tobom bolje je da malo ogrubi koza nego da se trujem kandidom a i lekovima i raznim kremama.
Pocecu da koristim sodu bikarbonu pa cemo videti kakvi su rezultati.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Користио сам соду бикарбону тј. водени раствор соде бикарбоне у сличну намену неких месец дана и никакво огрубљивање се није јавило. Па чак и да се јави, регенерисаће се.

Код соде бикарбоне има једна веома позитивна особина. На њу не постоји резистентност бактерија и гљивица. Тако да ако ти она не помогне онда знаш да или није у питању кандида или је инфекција дубље под кожом.
ivan33
Novi član
Novi član

Post od ivan33 »

Vec dosta dugo imam tu kandidu i ni jedna krema je nije skroz iskorenila pa se brinem da nije usla dublje jer ja nemam tckice po glansu vec crvenu fleku od 2cm. Poceo sam sa sodom pa cemo videti reakciju.
Cuo sam da pomaze i ulje od divljeg origana pomesano sa suncokretovim ili maslinovim uljem. Sta mislis o tome?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не мислим ништа јер не знам, а немам ни неке параметре на основу којих бих могао нешто да закључим. :(
zlogukni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 29, 2013 9:55 am

Post od zlogukni »

aa_aca ti je lepo rekao. Soda bikarbona. Lekari u domovim zdravlja umeju jako često da generalizuju problem i daju ti da mažeš neke gluposti a problem ostaje. Ako hoćeš da budeš siguran, par hiljada u džep pa kod privatnog dermatologa. To ti je moj savet.
ivan33
Novi član
Novi član

Post od ivan33 »

zlogukni ja nisam ni isao u dom zdravlja jer nisam zeleo da gubim vreme tako da sam odma otisao kod privatnog dermatovenerologa. U nasem gradu nemam bas neki izbor dermatologa ali sam otisao kod najboljeg ali problem jos nije resen. Ne znam dali je normalno da to lecenje traje vec skoro cetri meseca i da nema izlecenja? Ne znam razmisljao sam da odem kod nekoga dermatologa u Bg ili na VMA da probam da promenim lekara.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Па шта би са содом бикарбоном? Да ли си је користио?
ivan33
Novi član
Novi član

Post od ivan33 »

aa_aca koristio sam par dana sodu pa sam prekinuo posto sam isao na kontrolu i dobio neku mast da koristim za oporavak koze. Za dva dana opet idem na kontrolu pa cu bas da vidim sta cu sad dobiti da koristim. Ako nista ne dobijem krecem opet sa sodom a ako dobijem neku mast mogu pre mazanja masti svaki put da ispiram sodom? Problem mi je sto drugoga lekara nemam i moram da se oslanjam na ovoga, ako uskoro ovo ne resim moracu u Bg da vidim sta drugi dermatolozi kazu.
joky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 05, 2004 8:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od joky »

Ivane, da li si se resio kandide i kako ?
Odgovori