jesam li neodgovorna prema nevinim bicima?
jesam li neodgovorna prema nevinim bicima?
vidjela sam da ste vec razgovarali o hepatitisu c,a ja sam po prvi put odlucila ovim putem obratitri se za pomoc.Nekako se sama osjecam u svemu tom.Bivsa sam ovisnica i otkricem da sam pozitivna na hepatitis c,uzdrmalo me je mnogo...no danas zivim hajmo reci normalnim zivotom,bila u komuni i rijesila se ovisnoscu(da skratim).Kako normalan zivot tece naravno i ja sam nasla svog zivotnog saputnika i sve je divno i bajno,no bojim se trenutka istine-mislim da sam u drugom stanju,to mi je oduvijek bila zivotna zelja,no problem je takav da ja o svom virusu ne govorim,on kao da ne postoji i stvarno ne znam imam li hrabrosti izustiti to i zato mi je hitno potrebna pomoc da razjasnim svoje dileme u glavi!Koliko sam ja neodgovorna osoba ako ostavim tu bebu da je imam,da je donesem na ovaj svijet?
zao mi je zbog tvoje bolesti.
e pa sad koliko sam shvatila ni tvoj partner nezna da si zarazena ispravi me ako gresim a ako je tako to je onda stvarno jako neodgovorno sa tvoje strane jer ako si ti zarazena i moras nazalost da prolazis kroz sve to nemora jos neko jer ti najbolje znas kako je to.
sto se tice bebe stvarno neznam to bi ti bilo najbolje da razgovaras sa svojim dr a da zelis dete to ti verujem zaista.
sto pre prihvatis da si zarazena lakse ces pricati o tome jer desilo ti se i nema ti povratka ali lakse ce biti tebi pokusaj na ovaj nacin preko foruma pa polako dalje i neces se osecati kao da si sama u svemu tome.
pozdrav
e pa sad koliko sam shvatila ni tvoj partner nezna da si zarazena ispravi me ako gresim a ako je tako to je onda stvarno jako neodgovorno sa tvoje strane jer ako si ti zarazena i moras nazalost da prolazis kroz sve to nemora jos neko jer ti najbolje znas kako je to.
sto se tice bebe stvarno neznam to bi ti bilo najbolje da razgovaras sa svojim dr a da zelis dete to ti verujem zaista.
sto pre prihvatis da si zarazena lakse ces pricati o tome jer desilo ti se i nema ti povratka ali lakse ce biti tebi pokusaj na ovaj nacin preko foruma pa polako dalje i neces se osecati kao da si sama u svemu tome.
pozdrav
Mislim da je poverenje medju partnerima neophodno za funkcionisanje zajednice.Trebala si da obavestis bar svog partnera odmah na pocetku za svoju bolest pa da zajedno ucite kako da zivite s tim.Verovatno si se i normalno ponasala kao da to nije nista, i mislim da je to suvise sebicno.Ima mogucnosti da si i na njega prenela a i dete moze takodje da ti boluje od iste te bolesti... Sta je ucinjeno ucinjeno je i povratka nema sada samo procitaj neke stvari o tome i uci na greskama. Samo steta ako je tvoja greska otezala zivote i ljudi koji su ti dragi http://us.geocities.com/droge_info/Hepatitis_C.htm
LJUDI SU CUDO,ZATO IM SE I CUDIMO...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
1. Vrlo sebicno, neodgovorno i neverovatno da se od partnera krije takva stvar (iz straha verovatno, sto nikako niej opravdanje).
2. Vertical transmission refers to the transmission of a communicable disease from an infected mother to her child during the birth process. Mother-to-child transmission of hepatitis C has been well described, but occurs relatively infrequently. Transmission occurs only among women who are HCV RNA positive at the time of delivery; the risk of transmission in this setting is approximately 6 out of 100. Among women who are both HCV and HIV positive at the time of delivery, the risk of transmitting HCV is increased to approximately 25 out of 100.
The risk of vertical transmission of HCV does not appear to be associated with method of delivery or breastfeeding.
3. Neka se partner testira, jedina dobra stvar jeste da je sexualna prenosivost vrlo mala kod HCV-a, veca je verovatnoca kontakt 'krv na krv'. Javi rezultate, nadam se da je negativan, tj. gotovo sam siguran
Mada, opet je vrlo lose sto partner ne zna od samog pocetka za bolest!!! Ali sto ljudi sto cudi...

2. Vertical transmission refers to the transmission of a communicable disease from an infected mother to her child during the birth process. Mother-to-child transmission of hepatitis C has been well described, but occurs relatively infrequently. Transmission occurs only among women who are HCV RNA positive at the time of delivery; the risk of transmission in this setting is approximately 6 out of 100. Among women who are both HCV and HIV positive at the time of delivery, the risk of transmitting HCV is increased to approximately 25 out of 100.
The risk of vertical transmission of HCV does not appear to be associated with method of delivery or breastfeeding.
3. Neka se partner testira, jedina dobra stvar jeste da je sexualna prenosivost vrlo mala kod HCV-a, veca je verovatnoca kontakt 'krv na krv'. Javi rezultate, nadam se da je negativan, tj. gotovo sam siguran

Bye bye little lady