jedno pitanje

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lik 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 25, 2007 1:04 pm

jedno pitanje

Post od lik 86 »

mozda je malo glupo pitanje ali moram da pitam :-? .... devojka mi ima herpes na usnama, i hteli smo da imamo oralno medjutim nije mi dotakla penis usnama vec kako je nesto rekla osetio sam da joj je iz ustiju izletela pa kako da kazem, pljuvacka i palo je na penis.... interesuje me da li herpes moze da se dobije tako, ili mora ipak koza na kozu tj kontaktom??
unapred hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: jedno pitanje

Post od tamaraft »

Sve zavisi od toga u kojoj ej fazi herpes kod devojke bio tokom odnosa, ako je bio u tzv mokroj fazi onda je moguce da je doshlo do pucanja herpesa i prelaska virusa na drugu osobu, a ako je herpes ushao u fazu zarastanja onda nemate razloga da brinete.

A naravno, sledecu put izbegavajte oralni sex ako neko ima herpes na usnama, ne treba vam takva komplikacija u zivotu, postoji mnogo drugih stvari koje mozete d aradite tokom trajanja herpesa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Icy88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 15, 2010 12:57 am

Re: jedno pitanje

Post od Icy88 »

Ja imam isti problem kao lik86 devojka mi ima herpes na usnama, pa me zanima da li moze da mi prenese virus oralnim seksom u periodu kad joj herpes nije izbio na usnama? i dali ja mogu da dobijem virus ako ja njoj dajem oralno, kao i da li osoba sa facijlnim herpesom moze kod druge osobe da izazove genitalni herpes?
Odgovori