Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
mozda je malo glupo pitanje ali moram da pitam .... devojka mi ima herpes na usnama, i hteli smo da imamo oralno medjutim nije mi dotakla penis usnama vec kako je nesto rekla osetio sam da joj je iz ustiju izletela pa kako da kazem, pljuvacka i palo je na penis.... interesuje me da li herpes moze da se dobije tako, ili mora ipak koza na kozu tj kontaktom??
unapred hvala
Sve zavisi od toga u kojoj ej fazi herpes kod devojke bio tokom odnosa, ako je bio u tzv mokroj fazi onda je moguce da je doshlo do pucanja herpesa i prelaska virusa na drugu osobu, a ako je herpes ushao u fazu zarastanja onda nemate razloga da brinete.
A naravno, sledecu put izbegavajte oralni sex ako neko ima herpes na usnama, ne treba vam takva komplikacija u zivotu, postoji mnogo drugih stvari koje mozete d aradite tokom trajanja herpesa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ja imam isti problem kao lik86 devojka mi ima herpes na usnama, pa me zanima da li moze da mi prenese virus oralnim seksom u periodu kad joj herpes nije izbio na usnama? i dali ja mogu da dobijem virus ako ja njoj dajem oralno, kao i da li osoba sa facijlnim herpesom moze kod druge osobe da izazove genitalni herpes?