Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
Da li neko od strucnjaka moze da mi odgovori da li je vaginalna kandidijaza polno prenosiva..?
Zbunjuje me to sto se tvrdi da je kandida saprofit u vaginalnom sekretu i da daje neprijatne simptome tek ako se narusi ravnoteza normalne vaginalne flore..
Pa ako je "normalan stanovnik", kako je onda polno prenosiva..?
I jos pitanje broj 2..
Usled cega moze da nastane 6. grupa vaginalnog sekreta , ako je iskljuceno da je usled koriscenja antibiotske terapije..?
Hvala Tamaraft na trudu i postavljenim linkovima, ali meni je to sve poznato i odavno sam to izguglala..
Moje pitanje glasi : " Kako je moguce preneti candidu polnim putem , kad se ona i inace normalno nalazi u vaginalnom sekretu?''..Mislim, nije mi to logicno malo, zato trazim odgovor strucnjaka...
Procitala sam i neka misljenja lekara da vaginalna kandidijaza se i ne smatra polno prenosivom bolescu
kandidijaza je vishe stanje nego oboljenje, koje mozesh da dobijesh neredovnom higijenom, primenom jakih antibiotika ili narushavanjem flore vaginalnog sekreta na neki drugi nachin, prochitala si sve o tomee uostalom, ali isto tako mozesh ovo stanje dobiti tj preneti seksualnom putem, ako je jedna osoba ta koja ima povishen nivo kandide u sekretu, prenece ih svakako drugoj osobi tokom odnosa.
tako da, eto
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.