Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
trebao si da malo vrsljas po forumu pa da vidis kakvo misljenje ljudi imaju o laboratorijama!
Mom momku su hlamidiju uvek nalazili kad je isao u Higijenski (da ti ne pricam kako su ga kasapili ),a meni kad sam u medlab, jugolab....u Biotestu osim sto su nam ljudi sve lepo objasnili sam postupak uzimanja brisa (PCR metodom) i rezultati su se taman poklopili sa simptomima kojima smo imali tada.
U medlabu su me pitali koji me je doktor poslao, a sam doktor me je izricito poslao tamo...ma uzas.......imaju deal.
Ja sam vec ranije spominjala da bi "ubio" hlamidiju potrebno je da kombinujes lekove sa drugim stvarima...cajevima u ogromnim kolicinama, zatim fizickim vezbama, zatim izbegavanjem bilo kakvih seksualnih odnosa, cak i sa kondomom i obavezno lecenje partnerke.
Pitanje za Mr.No
Kad su ti radili elisa test da li si rekao da si vec lecen? Meni su preko tel. rekli da se radi posebno za "stare " infekcije, tj ako si vec lecen i da im treba naglasiti da ne bi radili oba, odnosno i na novu inf. Jer se onda placa duplo oko 1600 din, znaci jedan im je 800 din
Hvala
Rade se obicno IgM i IgG. IgM je za tek dobijenu infekciju, IgG je za hronicnu infekciju. Ako je hlamidija vec lecena, elisa test je najbolje raditi 3 meseca nakon terapije, jer IgG antitela jako sporo opadaju, nekad ostaju i godinu dana u telu, iako je hlamdija odavno izlecena.
Hristina napisao:Pitanje za Mr.No
Kad su ti radili elisa test da li si rekao da si vec lecen? Meni su preko tel. rekli da se radi posebno za "stare " infekcije, tj ako si vec lecen i da im treba naglasiti da ne bi radili oba, odnosno i na novu inf. Jer se onda placa duplo oko 1600 din, znaci jedan im je 800 din
Hvala
Nisam ništa rekao - rezultat je bio 2x negativan posle 6 meseci!!!
Test ma je koštao 1200 din!? (Bog zna šta su mi radili )
Pozdrav svima koji imaju sličnih problema, a za one koji nemaju - pazite se
trebao si da malo vrsljas po forumu pa da vidis kakvo misljenje ljudi imaju o laboratorijama!
Mom momku su hlamidiju uvek nalazili kad je isao u Higijenski (da ti ne pricam kako su ga kasapili ),a meni kad sam u medlab, jugolab....u Biotestu osim sto su nam ljudi sve lepo objasnili sam postupak uzimanja brisa (PCR metodom) i rezultati su se taman poklopili sa simptomima kojima smo imali tada.
U medlabu su me pitali koji me je doktor poslao, a sam doktor me je izricito poslao tamo...ma uzas.......imaju deal.
Ja sam vec ranije spominjala da bi "ubio" hlamidiju potrebno je da kombinujes lekove sa drugim stvarima...cajevima u ogromnim kolicinama, zatim fizickim vezbama, zatim izbegavanjem bilo kakvih seksualnih odnosa, cak i sa kondomom i obavezno lecenje partnerke.
E a dje si n kraju isla u koju labaratoriju,ja sam isla samo u biotest i nalaz mi uvek pozitivan a decku negativan,tjela bi da promenim labaratoriju al ne znam gde da idem.
Ja imam odlicno iskustvo sa Runac-om. pre dve godine mi je otkrivena hlamidija brisom, sto je za mene bilo veliko iznenadjenje jer sam do tada vec 3 godine imala odnose sa deckom samo uz kondom, a pre njega bez odnosa 2 godine. E, sad, da li je rezultat bio lazan, ne znam, ali sam ja uspela da uz samo 2 kutije runaca, terapija od 14 dana, izlecim hlamidiju i nakon toga svi brisevi su bili negativni. Uz njih sam koristila vaginalete makmiror. Moj ginekolog mi je rekao da posto je tako brzo izlecena verovatno nije dugo caurila u organizmu, sto je prosto nemoguce jer kao sto sam rekla na pocetku, uvek seks sa zastitom. Sto bi znacilo da sam je nosila u sebi oko 6-7 godina, od prethodne veze!! I tako je brzo izlecila. Da li je to moguce, sta mislite?
Samo bih prokomentarisao deo vezan za cenu PCR metode na zapadu...
U Norveskoj, Danskoj, Svedskoj i Islandu (ne znam za ostale, ovamo zivim) PCR metoda je standardna metoda ispitivanja koja se radi prilikom normalnog ispitivanja mokrace. DAkle, bez obzira na simptome, da li ti zelis test na Chlamydiu ili ne....prilikom davanja uzorka urina, rade PCR test na Chlamydiu. TAko da su u iole normalnim zemljama (citaj bogatim) sve ostale metode ispitivanja davno pale u zaborav..Toliko o tome da je skupa i na zapadu...TO sto nase jajare po privatnim klinikama zele da se bogate na patnji i tudjoj nesreci, to je stvar naseg mentaliteta (da komsiji...krava....da..da.)
Pozdrav...
Dobro, ovde spominjete razne testove.
Gde je tu Chlamydia Trachomatis LPS-antigen rađen HEXAGON HUMAN diagnostic test rađen n uretralnom brisu.
Ovo čudo su do sada meni radili 3 puta i lupali nekakve plusiće. Kao kada šibne +++ onda si zdravo zaražen. I tako meni šibali ++ pa -+ i tako. To mi se sve čini nešto odokativno.
Molio bih nekog doktora da mi objasni malo ovo pošto sam se nagutao lekova.
Pazi sa ovim jer moze da postane jako ozbiljno. Imao sam Hlamidiju skoro 10 godina. Ako se utvrdi na vreme lako se leci sa par antibiotika ako ne onda prodre duboko u prostatu i gde antibiotici tesko mogu doci. Raspitaj se kod koga lekara mozes naci najbolji savet i terapiju.
Ako ti se vraca hlamidija posle drugog ili treceg testa (najtacniji je PCR) onda se reaktivira iz recidiva i terapija je sasvim drugacija od redovne. Runac je odlican izbor a treba ga piti minimum 2 nedelje (spremi se na proliv i krv). Nakon toga ide terapija 7 nedelja ali ne brini jer se pije antibiotik jedan dan u nedelji sedam nedelja. Na taj nacin se ubija reaktiiranje iz skrivenih depoa.
Ako je terapija ne adekvatna hlamidija se navikava na antibiotike koje pijes tako da u narednim uzimanju nece uticiati na nju. Onda preostaje samo klinicko lecenje koje ti moze ponuditi samo inostranstvo
Ne razmisljaj o parama koje dajes nadji sto boljeg urologa i koristi PCR jer je mnogo tacniji i pouzdaniji.
Па после дванаест година сумњам да ће му ишта помоћи.
Него, daba77, пошто имаш користан савет, предлажем ти да отвориш нову тему са адекватним насловом и поставиш свој текст јер ће тако бити много видљивији.