HIV putem brijaca

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
MrHouse
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 20, 2014 4:23 pm

HIV putem brijaca

Post od MrHouse »

Postovani

Pre jedno mesec dana isao sam kod frizera. Frizerka je britvom uzela da mi izvuce zulufe i zasekla me uz komentar: ,, Tupis su nam ovi zileti. " Krv mi je potekla malo ali je ona odmah uzela neko sredstvo za dzinfekciju i odrisala posekotinu. Tek posle par dana palo mi je na pamet da li sam mozda mogao da se razazim na taj nacin posto znam da HIV moze da se dobije putem brijaca? Da li se ti zileti uopste menjaju posto znam da se britva samo osrti ili ako se ne menjaju da li se peru ili dezimfikuju s necim? Znam da u nekim salonima zileti stoje pod UV lampom ali toga nije bilo u ovom slucaju... U stanju sam blage depresije i velikog straha i molim vas za sto brzi odgovor. Mozda ispadam glup sto sam ovo pitao ali se stvarno jako plasim. Strah me je da odem da se testiram, plasim se istine... Molim vas za sto brzi odgovor!

U napred hvala!!!
fudnal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 20, 2013 9:02 pm

Re: HIV putem brijaca

Post od fudnal »

Kao što si predpostavio, ispadaš jako glup sa ovim pitanjem...
ivica78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2014 7:19 pm

Post od ivica78 »

Ja ne mislim da je pitanje glupo. Teorijski, ako je frizerka neposredno pre tebe zasekla nekog ko ima HIV, moguće je. Ipak, šanse za to su baš male. Niko i ništa ti ne može pomoći osim testiranja. I promeni frizera.
fudnal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 20, 2013 9:02 pm

Post od fudnal »

Ne bih ulazio u statistiku. Činjenica je da hiv ne može dugo da opstane na otvorenom vazduhu. Drugo, otkud ti ideja da baš taj koji se brijao pre tebe imao hiv...Treće i da nekim čudom jeste sve to tako, a nije, opet su male šanse. Statistički u nekim decimalama ali statistika je tu suvišna.
Odgovori