HIV/AIDS...???
HIV/AIDS...???
Mozete li mi reci koji fizioloski simptomi/promene i elementi klinicke krvne slike bi ukazivali na mogucu HIV (AIDS) infekciju? Dakle, koji su to parametri na osnovu kojih bi se posumnjalo na ovu infektivnu bolest u okviru standardnih pretraga i pregleda??? Hvala svima!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 03, 2008 4:11 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
KKS,biohemija i HIV
Pozdrav.
Ja cu ti ispricati svoj slucaj : Ja sam izvadio krv sasvim slucajno za krvnu sliku i biohemiju sa hepatogramom.
I u tim nalazima sam primetio ast i alt blago povisen i bilirubin,sto ukazuje na jetru.Iz krvne slike trombociti su mi bili u padu,i sedimentacija blago povisena...
Otisao sam sa tim nalazima kod infektologa koji je dijagnostikovao mononukleozu,naspram tih nalaza sto je pogledao.
HIV infekcija zna da prodje i neopazeno...ili da se krije upravo pod ovakvom slikom...slikom mononukleoze...
Nazalost znaju i lekari da pogrese...Kao sto je to bio slucaj i kod mene...
Ja cu ti ispricati svoj slucaj : Ja sam izvadio krv sasvim slucajno za krvnu sliku i biohemiju sa hepatogramom.
I u tim nalazima sam primetio ast i alt blago povisen i bilirubin,sto ukazuje na jetru.Iz krvne slike trombociti su mi bili u padu,i sedimentacija blago povisena...
Otisao sam sa tim nalazima kod infektologa koji je dijagnostikovao mononukleozu,naspram tih nalaza sto je pogledao.
HIV infekcija zna da prodje i neopazeno...ili da se krije upravo pod ovakvom slikom...slikom mononukleoze...
Nazalost znaju i lekari da pogrese...Kao sto je to bio slucaj i kod mene...
Za mudra coveka svaki novi dan je zivot...