hitno mi je potrebna pomoc,pisite!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hitno mi je potrebna pomoc,pisite!!!
nedavno sam imala relativno rizican odnos tj odnos bez kondoma.ali samo taj put u zivotu i nikad vise.
trudna nisam ostala(hvala BOGU),ali se sad zentam od raznih bolestina!sa tim deckom nisam vise u vezi ali ne bih da experimentisem sa sadasnjim pa bih da se iskontrolisem.mene zanima na koje bolesti moze da ukaze vaginalni,a na koje sve ukazuje cervikalni bris kao i da li neke polne bolesti,osim side,zahtevaju drugacije analize i koje?
hvala unapred!
trudna nisam ostala(hvala BOGU),ali se sad zentam od raznih bolestina!sa tim deckom nisam vise u vezi ali ne bih da experimentisem sa sadasnjim pa bih da se iskontrolisem.mene zanima na koje bolesti moze da ukaze vaginalni,a na koje sve ukazuje cervikalni bris kao i da li neke polne bolesti,osim side,zahtevaju drugacije analize i koje?
hvala unapred!
-
- Aktivan član
a da,i jos jedna stvar:zlezde u preponama su mi nadute,skoro me je jedna strana bolela ali se vec sutra povukla.ali kad se pritisne,zlezde su velicine graska i to samo u preponama.to traje vec oko 2meseca.mislila sam da je sida
ali znam da ako se simptomi uopste i pojave,javljaju se u vidu gripa i slicno.kad sam pitala svog ginekologa,rekla mi je da je to mozda i od brijanja.sad vec pocinjem da se brinem.a imam i problema sa imunitetom,mada su mi monociti,leukociti limfociti oko normale.
hvala

hvala

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
- Kontakt:
Meni su iskocile zlezde kada sam imala mononukleozu (bolest poljupca). Tako su i posumnjali na nju, jer sam imala stravicnu upalu grla koju nisam mesec dana mogla da izlecim.
Sto se tice analiza, uradi vaginalni sekret, i bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu (on se radi posebno), i ako ti je to u redu, onda bi trebalo da je sve ok.
A za HIV... Ako si u Beogradu, na Trgu Republike (kako god se sada zvao) ti stoji autobus za dobrovoljne davaoce krvi, pa...
Nadam se da je sve ok
Sto se tice analiza, uradi vaginalni sekret, i bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu (on se radi posebno), i ako ti je to u redu, onda bi trebalo da je sve ok.
A za HIV... Ako si u Beogradu, na Trgu Republike (kako god se sada zvao) ti stoji autobus za dobrovoljne davaoce krvi, pa...

Nadam se da je sve ok

-
- Aktivan član
za uvecanje limfnih cvorova su nagadjali da je mononukleoza!ali to je bilo pre 2meseca!problem i jeste u tome sto meni nisu uvecane sve zlezde vec samo u preponama!
a za sidu ne mogu da se testiram sad jer mora da prodje bar 6 meseci inace su testovi skupi!
jesam,u bgu sam i znam za trg republike!
jel znas koliko sa placaju miko i ureaplazma?hvala!pozz
a za sidu ne mogu da se testiram sad jer mora da prodje bar 6 meseci inace su testovi skupi!
jesam,u bgu sam i znam za trg republike!
jel znas koliko sa placaju miko i ureaplazma?hvala!pozz

I meni zlezde na preponama mogu da se napipaju ali lekari kazu da to nije nista. Doduse, meni se to pojavilo u periodu kada sam mnogo vezbao u teretani pa kazu da je moguce da je od toga. Urolog mi je pregledao prepone i ustanovio da nemam kilu, ja sam i na to pomisljao. U takvom su stanju sigurno jedno 5-6 godina... i nista... tako stoje... ne bole... desava mi se ponekada ali bas retko da se jedna od njih naduje i boli na dodir i to traje jedan dan i vec od sutra ujutru pocinje da se smiruje, vrati se u normalu i tako... primetio sam da od kada ne idem/slabo idem u teretanu da mi se to desava jaaaaaaaaaaako retko, tipa jednom, dva puta godisnje dok se desavalo cesce dok sam isao u teretanu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
test na hiv
Testiranje na hiv je besplatno, ode se u savetovaliste u higijenski zavod, trazi se test na hiv i to je to. Test se ne placa.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
I mene interesuje koliko se placa test na hlamidiju mikoplazmu i ureaplazmu.
Cini mi se da je moja sestra od tetke skoro to radila privatno i da je platila oko 3000, ali pretpostavljam da to varira.
A jel zna neko da li se placa kada se sa uputom ode u zavod za zastitu zdravlja? Ja sam jednom davno radila tamo neke testove (valjda ove + trihomonas, ne secam se vise), i znam da sam morala da platim i sa uputom. Ne znam kako sada stoje stvari.
Cini mi se da je moja sestra od tetke skoro to radila privatno i da je platila oko 3000, ali pretpostavljam da to varira.
A jel zna neko da li se placa kada se sa uputom ode u zavod za zastitu zdravlja? Ja sam jednom davno radila tamo neke testove (valjda ove + trihomonas, ne secam se vise), i znam da sam morala da platim i sa uputom. Ne znam kako sada stoje stvari.
-
- Aktivan član
danser,procitaj sta sam gore napisala:simptomi,ako se uopste pojave,pojave se posle 2-3ned od odnosa!
ka1:meni je isto to samo sto ja ne idem u teretanu ali identicno kako si opisao,isto,isto!
alexandra,meni je dr rekla da miko i urea kostaju oko 2500din!to mi je rekla prosle nedelje!ali je meni neverovatno da hlamidija ne moze da se izdvoji u vaginalnom ili cervikalnom brisu a sve druge mogu!
nenadns,tesiranje jeste besplatno ako se radi posle 6meseci jer je tada relevantno!ako hoces da radis posle 3meseca onda se koriste drugi a ne elisa testovi i ti su dosta skupi!
alexandra,pitacu ja moju dr za sve to a mogla bi mozda da odes ako si iz bga,u dzordza vasingtona u zavod za kozne i polne bolesti kod nekog dermatovenerologa!i ja razmisljam da to uradim.
ka1:meni je isto to samo sto ja ne idem u teretanu ali identicno kako si opisao,isto,isto!
alexandra,meni je dr rekla da miko i urea kostaju oko 2500din!to mi je rekla prosle nedelje!ali je meni neverovatno da hlamidija ne moze da se izdvoji u vaginalnom ili cervikalnom brisu a sve druge mogu!
nenadns,tesiranje jeste besplatno ako se radi posle 6meseci jer je tada relevantno!ako hoces da radis posle 3meseca onda se koriste drugi a ne elisa testovi i ti su dosta skupi!
alexandra,pitacu ja moju dr za sve to a mogla bi mozda da odes ako si iz bga,u dzordza vasingtona u zavod za kozne i polne bolesti kod nekog dermatovenerologa!i ja razmisljam da to uradim.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Mislim da je za hlamidiju (kao i za miko i ureaplazmu) potreban poseban test, jer one u stvari nisu bakterije, vec mikroorganizmi izmedju bakterija i virusa (ili tako nekako).
Ja vec neko vreme imam bolne odnose, a nemam upalu jajnika. Prvo sam mislila da je mozda od besike (jer sam imala e.coli), medjutim oavno je nemam, a bol je i dalje tu. Sledece nedelje idem na ultrazvuk, pa ako i tu sve bude u redu, onda cu definitivno uraditi i ove testove, za svaki slucaj.
Ako saznas nesto javi.
Pozz
Ja vec neko vreme imam bolne odnose, a nemam upalu jajnika. Prvo sam mislila da je mozda od besike (jer sam imala e.coli), medjutim oavno je nemam, a bol je i dalje tu. Sledece nedelje idem na ultrazvuk, pa ako i tu sve bude u redu, onda cu definitivno uraditi i ove testove, za svaki slucaj.
Ako saznas nesto javi.
Pozz
@mishmali Ja sam se ranije opterecivao tim zlezdama ali vise ne. Bio sam kod dva lekara koji su mi rekli da to nije nista, ne smetaju mi, ne prave probleme, 99,99% vremena ne bole a i kada se to desi onda me boli na pritisak samo jedna i to traje par dana dok se ne smiri. Od kako sam prestao da razmisljam o tome potpuno su se smirile. Nisam imao rizicne polne odnose, nemam polnu bolest, nemam kilu i nemam pojma sto su se uvecale... u stvari, ja samo mogu da ih napipam ali one nisu uvecane, jedino mi nije jasno zasto se ponekada uveca jedna i boli na dodir... ali i na vratu mozes da napipas zlezde, zar ne?
Valjda necu da umrem od toga kad' sam preziveo sve ove godine.
P.S. Je l' su se one tebi povecale posle tog odnosa?
Valjda necu da umrem od toga kad' sam preziveo sve ove godine.

P.S. Je l' su se one tebi povecale posle tog odnosa?
Testovi na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu sa uputom ukoliko radis u narodnom frontu kostaju ukupno 1700 dinara!
Vaginalni i cervikalni se ne placaju ukoliko imas uput!
Privatno sve analize koje postoje tj brisevi ukupno su 3 500 din.(hlam. ureapl. mikop. vag. bris. i bris cerviksa..)
Samo hlamidija je 1000 a urea. i mikop. ukupno su 1500! (ako hoces posebno)
Pozzzz
A ne znam koliko je bez uputa u drzavnim!
Vaginalni i cervikalni se ne placaju ukoliko imas uput!
Privatno sve analize koje postoje tj brisevi ukupno su 3 500 din.(hlam. ureapl. mikop. vag. bris. i bris cerviksa..)
Samo hlamidija je 1000 a urea. i mikop. ukupno su 1500! (ako hoces posebno)
Pozzzz

A ne znam koliko je bez uputa u drzavnim!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
..
ako dobijes uput u drzavnim institucijama (higijenski zavod) test na hlamidiju je besplatan, ali cesto nemaju reagenasa, pa onda cekas na rezultat i po 2-3 nedelje, tacnije cekaju da se nakupi vise pacijenata, pa onda rade za sve odjednom, jer im se ne isplati da rade jedan po jedan.
Za mishmali: test na HIV se radi posle 3 meseca (besplatno - elisa test) u higijenskom zavodu (provereno) sa sigurnoscu od 95%. Kod vrlo malog broja ljudi se antitela na hiv javljaju tek posle 6 meseci. Uostalom moze se uraditi test na hiv 2 puta, posle 3 meseca i ponovo posle 6 meseci, besplatno naravno
Za mishmali: test na HIV se radi posle 3 meseca (besplatno - elisa test) u higijenskom zavodu (provereno) sa sigurnoscu od 95%. Kod vrlo malog broja ljudi se antitela na hiv javljaju tek posle 6 meseci. Uostalom moze se uraditi test na hiv 2 puta, posle 3 meseca i ponovo posle 6 meseci, besplatno naravno