Hepatitis c

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zmaj1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 22, 2013 1:54 am

Hepatitis c

Post od zmaj1987 »

Imam 25 godina i negde i nekako sam dobio hep c..znam za to vec 2 godine ali nemam mogucnosti da pocnem regularno lecenje jer nisam u zemlji a u inostranstu bez papira isto nista od odlaska lekaru..Osimptomima sam mnogo citao i na sebi primecujem jedino blagu bol u desnoj gornjoj strani stomaka..malo tamniju mokracu i ponekad blag svab po telu..sve ostalo nnormalno..jedem dobro..nemam problema sa snom..stolica normalna..nemam mucnine...ne osecam se umornim..ne osecam bol u zglobovima..sta vise osecam se potpuno zdravo..ali znam da nosim taj virus i posto sam ozenjen i imam dete nebih voleo da hep prenesem zeni ili detetu..zato vas molim ako je ikako moguce da mi neko ko je strucan kaze mogu li ja poceti lecenje npr..pegazisom,na svoju ruku,jer pegazis mogu u ovoj drzavi kupiti u apoteci..koliko bi taj postupak bio opasan po moje zdravlje..da li postoje neki drugi lekovi koji bi mogli da mi pomognu???..unapred hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Hepatitis c

Post od drbgd »

ne, nazalost, lecenje hepatita C mora da bude bolnicko!
izdvojte mesec, dva dana i sprovedite lecenje ovde
zmaj1987
Novi član
Novi član

Post od zmaj1987 »

Ja bih to voleo vise od svega na svetu ali opciju povratka u srbiju nemam jos dosta dugo i mislim da bi za to vreme doslo do velikih ostecenja jetre ili nedaj boze..raka ili ciroze..postoji li bilo kakav tretman..terapija ili bilo sta drugo sto bi bar usporilo razvijanje boleti??
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

zmaj1987,
одличан домаћи лек, односно превентиву, против вируса сам описао на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима под темом Имунитет. Да ли делује на хепатитис - не знам. И да напоменем - само супена кашика дневно.

Треба да пијеш довољно чисте воде, сурутку, домаћи кефир, пуно квалитетног витамина Ц. Нарочито квалитетан витамин Ц прави фирма Natrol. Одличан је и Twinlab-ов, али ипак је бољи онај први јер није кисео и постепено се ресорбује. Мислим да би било добро да пијеш три до пет грама дневно - провери са неким искуснијим од мене. Ако толико будеш пио лошег витамина Ц упропастићеш желудац, а нећеш имати позитивног ефекта на имунитет, зато обрати пажњу.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@zmaj1987,
neslana, nemasna hrana, alkolohol ni da se "lizne", bez gaziranih napitaka.

za surutku, za koju se tradiocionalno veruje da pomaze kod oboljenja jetre, dokazano ne pomaze! ne odmaze, ali i ne pomaze. u raznim suplementima se nalazi "svasta" a sve te supstance dodatno opterecuju jetru.

ne znam o kakvim licnim razlozima se radi, ali hepatitis c moze da bude veliki zdr. problem, probajte da lecenje jetre stavite na prvo mesto!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

drbgd napisao:.....za surutku, za koju se tradiocionalno veruje da pomaze kod oboljenja jetre, dokazano ne pomaze!......
Волео бих да видим те доказе.
zmaj1987
Novi član
Novi član

Post od zmaj1987 »

Hvala svima na savetima i zamolio bih i druge koji znaju nesto ovoj bolesti ili zastiti jetre da pisu..Moram da pitam dali preparati poput liv 52 i slicni za zastitu mogu koristi u ovoj mojoj situaciji? Dali omega 3 ima kakvog povoljnog uticaja uticaja na jetru?Hvala jos jednom
zmaj1987
Novi član
Novi član

Post od zmaj1987 »

Gospodine Aco posetio sa vas sajt i sad me zanima moze li neka druga rakija umesto komovice,nju nemam mogucnosti da nabavim ali sve ostale mogu
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

zmaj1987 napisao:Gospodine Aco posetio sa vas sajt i sad me zanima moze li neka druga rakija umesto komovice,nju nemam mogucnosti da nabavim ali sve ostale mogu
Ех. Једном сам правио од јаке шљивовице али добијеш додатни шмек. Комовица је од грожђа. Можда би могла и лозовача. Нисам експериментисао. Због тога сам једне године остао без препарата.

Други проблем је јачина. Треба да буде 50%v/v. Једном сам препарат правио од комовице јачине 38%v/v и било је доста слабо. Што има више алкохола, више се екстрахује састојака из белога лука.
Odgovori