Enterococcus spp pa odmah posle Escherichia coli na glansu
Enterococcus spp pa odmah posle Escherichia coli na glansu
Dakle pre dve nedelje zbog crvenila odradio bris i dobio nalaz Enterococcus spp u vecem broju po antibiogramu doktor mi prepisao Panklav 625 i Phenocid (da perem sa tim dva puta dnevno)
strogo sam se pridrzavao svega prepisanog + nisam imao sexualne odnose u ovom periodu.
nakon dve nedelje terapije odradio opet bris i sada dobio nalaz Escherichia coli u vecem broju a antibiogram pokazuje da je isto senzitivan na Panklav.
E sad mene interesuje kako je moguce da se Escherichia nije videla na prvogbitnom nalazu (jos jednom da naglasim nisam imao odnose u ovom periodu + jako pazio na higijenu sto i inace radim) i kako je moguce da je prezivela ukoliko je senzitivna na Panklav koji sam pio poslednje dve nedelje.
i da li postoji neki drugi nacin lecenja ovih cuda umesto oralnog uzimanja antibiotika jer pored ovoga vec neko vreme imam problema sa crevnom candidiazom
strogo sam se pridrzavao svega prepisanog + nisam imao sexualne odnose u ovom periodu.
nakon dve nedelje terapije odradio opet bris i sada dobio nalaz Escherichia coli u vecem broju a antibiogram pokazuje da je isto senzitivan na Panklav.
E sad mene interesuje kako je moguce da se Escherichia nije videla na prvogbitnom nalazu (jos jednom da naglasim nisam imao odnose u ovom periodu + jako pazio na higijenu sto i inace radim) i kako je moguce da je prezivela ukoliko je senzitivna na Panklav koji sam pio poslednje dve nedelje.
i da li postoji neki drugi nacin lecenja ovih cuda umesto oralnog uzimanja antibiotika jer pored ovoga vec neko vreme imam problema sa crevnom candidiazom
antibiotska terapija prema antibiogramu je kljuc lecenja svake bakterijske infekcije.
moguce je da je tokom uzimanja brisa doslo do kontaminacije uzorka, zato ne bi bilo lose ponoviti bris.
kod lecenja E.coli je veoma vazan segment pijenje vecih kolicina tecnosti-ova bakterija se odredjenim nastavcima pricvrscuje za celije uroepitela, a pijenje tecnosti koje rasteze besiku i epitel to onemogucava, a vazno je i fizicko izbacivanje bakterija. pijte uvin caj i dosta vode
moguce je da je tokom uzimanja brisa doslo do kontaminacije uzorka, zato ne bi bilo lose ponoviti bris.
kod lecenja E.coli je veoma vazan segment pijenje vecih kolicina tecnosti-ova bakterija se odredjenim nastavcima pricvrscuje za celije uroepitela, a pijenje tecnosti koje rasteze besiku i epitel to onemogucava, a vazno je i fizicko izbacivanje bakterija. pijte uvin caj i dosta vode
to mi je bilo najcudnije sto su mi nasli e.coli koji je po antibiogramu osetljiv na panklav koji sam pio dve nedelje. a sad mi dali jos da prijem dve nedelje ciprocinal pa onda nedelju dana baktrim. ima da me ubiju svi ovi antibiotici.drbgd napisao:antibiotska terapija prema antibiogramu je kljuc lecenja svake bakterijske infekcije.
pored ovoga sada pijem nystatin zbog candide i probiotik.
i zaboravih: razmisljam se o tome da lepo odradim analizu privatno na bakterije i glivice : bris glansa, mokraca i stolica. pa da znam na cemu sam ovako ovi mi stalno nesto salju na jedno, drugo ne gledaju itd.
a i kod kandide napisu samo "u vecoj kolicini" i ne napisu tacan broj pa covek ni ne moze znati dal se nesto popravilo ili pogorsalo
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 7:38 pm
- Kontakt:
Nije nista cudno sto si dobio escherichiu posle enterococcusa, i jedna i druga su crevne bakterije i umeju da mutiraju, ja sam otkrila da imam ureaplasmu, pored enterococcusa,sve je moguce, a najvaznije je da je izlecivo. uz solubitrat caj, nemacki heumann je proizvodjac, narucuje se u apotekama, nema ga u prodaji. najbolji je za enterococcus i escherichiu, znam iz mog iskustva zbog enterococcusa i iskustva moje sestre sa escerichiom.
-
- Novi član
- Kontakt:
princezica88 napisao:Zaboravila sam da dodam, i ja sam pila panklav koji mi uopste nije pomogao. Probaj sa ciprocinalom, ali uz konsultaciju sa doktorom ili ako ti to pise u antibiogramu. Ja sam ciprocinal pila pre solubitrata, pa moguce da mi je i on malo pomogao.
radio sam test urina to je skroz OK. ali na glansu opet mi nasli esherihiju i nakon sto su me rokali za dve nedelje panklav-a (za entero..) pa posle 2 nedelje ciprocinal i 1 nedelja baktrim (za eshe..) i sad kad sam uradio opet bris glansa opet nasli eshero i postao imun na sve ovo sto sam uzimao.
sad me rokaju sa injekcijama gentamicina posto jedino to preostalo (i palitreks na koji sam alergican)
jedno mudrijasko..... sta se desi ako ovo cudo postaje imuno na sve :| ?
jel mi vredi nesto taj caj ako mi je urin skroz bez bakterija i glivica?princezica88 napisao:Nije nista cudno sto si dobio escherichiu posle enterococcusa, i jedna i druga su crevne bakterije i umeju da mutiraju, ja sam otkrila da imam ureaplasmu, pored enterococcusa,sve je moguce, a najvaznije je da je izlecivo. uz solubitrat caj, nemacki heumann je proizvodjac, narucuje se u apotekama, nema ga u prodaji. najbolji je za enterococcus i escherichiu, znam iz mog iskustva zbog enterococcusa i iskustva moje sestre sa escerichiom.
-
- Novi član
- Kontakt:
Da li ti imas uopste neke tegobe? Meni je uzasno smetao enterococcus, i nisam mogla da zamislim dan bez antibiotika. To uopste nije strasna bakterija, kao i escherichia, ali je dosadna i zahteva dugo lecenje. Caj ti nece skoditi, ja trenutno pijem samo caj i super mi je, i sto je najbitnije, od caja se ne trujes kao od antibiotika, nema veze da li imas gljivice ili ne, kazem ti konkretno za enterococcus i escherichiu da pomaze i da je odlican, znam po sebi zbog enterococcusa, dok je moja sestra imala escherichiu i otarasila je se isto s tim cajem...probaj covece, ne treba ti ni konsultacija s lekarom ni recept za taj caj, to je samo caj ali super pomaze
nemam nikakve tegobeprincezica88 napisao:Da li ti imas uopste neke tegobe? Meni je uzasno smetao enterococcus, i nisam mogla da zamislim dan bez antibiotika. To uopste nije strasna bakterija, kao i escherichia, ali je dosadna i zahteva dugo lecenje. Caj ti nece skoditi, ja trenutno pijem samo caj i super mi je, i sto je najbitnije, od caja se ne trujes kao od antibiotika, nema veze da li imas gljivice ili ne, kazem ti konkretno za enterococcus i escherichiu da pomaze i da je odlican, znam po sebi zbog enterococcusa, dok je moja sestra imala escherichiu i otarasila je se isto s tim cajem...probaj covece, ne treba ti ni konsultacija s lekarom ni recept za taj caj, to je samo caj ali super pomaze

za caj pocinjes da zvucis ko reklama

-
- Novi član
- Kontakt:
Escherichia coli
ja sam cuo od jednog rodjaka da je Escherichiu coli izlecio ovako:
svako vece cesanj belog luka oljustiti (i iseckati verovtno ce dati bolji efekat) i staviti u casicu malu (rakijsku) i naliti vodom,da odstoji do jutra,ujutru popiti samo tu vodu,posle sedam dana je izlecio Escherichiu
svako vece cesanj belog luka oljustiti (i iseckati verovtno ce dati bolji efekat) i staviti u casicu malu (rakijsku) i naliti vodom,da odstoji do jutra,ujutru popiti samo tu vodu,posle sedam dana je izlecio Escherichiu