Crvene tackice na glavicu

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

hmmm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2005 10:13 pm

Crvene tackice na glavicu

Post od hmmm »

Primetio sam sitne crvene tackice. Vrlo su male i jedva se primecuju. Nekada izgledaju kao osip. Ne osecam ni bol ni svrab. Jedino sto mogu da primetim je neprijatan miris koji se javi i pored redovnog pranja.
veciti_pacijent
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2007 9:29 pm

Post od veciti_pacijent »

ajde odgovorite coveku!
big1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od big1 »

I ja imam slicne simptome, samo se kod mene to desilo i ranije pre par meseci. Par dana posle odnosa otprilike 3-10 osecao sam jedva primetni svrab i posle toga male cvrene tackice po glavi penisa. Malo sam pogledao po netu i usrao sam se jer sam pomislio da je pocetna faza genitalnog herpesa. Ali pre par meseci tackice su prosle same od sebe neostavljajuci nikakve posledice. Mozda je Candida. Molio bih svakog ko ima slicne simptome da se javi, takodje svakog ko zna sta bi moglo da bude. Da ne zaboravim i u medjuvremenu sam imao odnose sa istom devojkom kao i sada i nista se pojavljivalo. UNAPRED HVALA.
Lauryn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 24, 2007 9:12 am

Post od Lauryn »

E sto se tice tih tackica, moj decko ih je primetio na glavicu nekoliko dana po nasem nezasticenom odnosu!
Da li je to opasno?
big1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:38 pm

Post od big1 »

mislim da nije nista opasno. jer su kod mene opet nestale. a s obzirom da sam bio kod druga na vikendici kad sam sa devojkom imao odnos nisam se tusirao jedan ipo dan. tako da mislim da se pojavilo usled nehigijene.
Tuborg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 11:56 pm

E zivot je cudo

Post od Tuborg »

Imam isti problem, znaci crvenilo po glavicu ( izvinjavam se ali neznam strucni izraz) sa leve i desne strane na krajevima vec gore pomenutog dijela penisa i cak jeedna onako milimetarska malte ne na pola srede ( kao one indijke na celu mladez) hehe sala kraju ali ja sam gotov ako to neresim dok mi devojka nedodje a to je 10 ak dana, ujutro ja odma idem lekaru ali sam se U**** sto bi mnogi ovde rekli pa dami je sto pre saznat o cemu se radi???? Unapred HVALA!
Eeee boze...svi smo mi strasni ebaci a kad dodje do ovoga mani smo od makovog zrna ali sta da se radi i to je zivot :lol:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Sta god ti mi ovde rekli, na kraju ces ipak morati kod doktora da ti da terapiju. Jer to naravno, samo od sebe proci nece
Tuborg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 11:56 pm

Post od Tuborg »

E ovako da obavestim barem one koji imaju isti prob a nisu isli cika doci.
Ja sam jutros bio i covek se smeje, reko nije smesno kaze nije to nista to je samo jao dali rece kao neke artrice se ispune krvlju ma tako bre nesto neka glupost i dao mi je Enbecin mast 2-3 puta dnevno i kaze prolazi za dan dva a verujte ( da kucnem u drvo ) da je sad vec bolje a jutros sam namazo. :D
Maki*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 1:15 pm

Post od Maki* »

I moj momak ima taj problem povremeno. Lekar mu je objasnio da se to crvenilo javlja kada je odnos bez zaštite a zbog toga što smo mi devojke posle menstrualnog ciklusa (nekoliko dana pre i posle) podložne bakterijama... Nije to ništa opasno! Preporučio je da posle odnosa koristimo rastvorenu sodu bikerbonu - za ispiranje :lol: Takodje mu je prepisao neku kremicu, ne mogu da se setim kako se zove :roll:
miki171
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 10:51 pm

crvenilo na glavicu penisa, pre par dana

Post od miki171 »

pozdrav svima...ja sam ovde novi, striktno iz male zabrige, crvenila na glavicu penisa...imao sam sex sa djevojkom, skojom prije nikad nisam imao, pre tacno 7 dana.sutra predvece sam primetio na glavicu crvene tackice, i malo ispod glavica, moram da kazem da nisam koristio nikakvu zastitu, to jest kondom, pa sam se zabrinuo da nisam kakvu prenosivu bolest dobio od nje....nisam jos posjetio doktora, al idem sutra ujutrno, ipak me to pravo zabrinjava, nisam to nikad prije imao, sada sam malo po netu svrljao, i citao neke teme vezane za ovo, i vidim neki to imaju vec po godinu i vise, a neznaju kako da se rese toga, stvarno je to shit, i zasto ja moram to da imam cccc. ovo me je jako zabrinulo, stalno mislim na ovo, i cesto gledam u penis, i vec 5 dana isto izgleda.nisam jos nikakve ljekove koristio za ovo, to cu da vidim sa doktorom sta mi preporucuje, i kako da se nosim sa tim.neznam vise sta da kazem...
Da li je moguce da me je ova cura zarazila sa tim??? zasto mi se to prije nije pojavilo??? I jos jedno pitanje, da li zene imaju tu bolest???
lol
Pechinjo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 1:19 am

Post od Pechinjo »

E jarane, jarane najbolje bi ti bilo da odes kod doktora i trazis labaratorijski uput za bris glansa (glavica).Nemoj da brigas nije strasno ni bolno(bris je nalik na one stapice za ciscenje usiju i njime ti lagano predju preko glavica i uzmu uzurak) i za 5 dana ti lepo kazu da li nesto imas i ako imas koji lek najbolje deluje. Ja sam imao slican problem crvene tackice po sred glansa, iz prve mi doca na koznoj reko da je to najverovatnije posledica fizicke iritacije i da ce da prodje za neki dan. I stvarno proslo al se i vratilo, pa ja uradim test i ono Streptococcus Agalactiae - glupava bakterija koja bi trebalo da se lako leci a moze da prodje i neprimecena neko vreme. Desi se da se rezbukta kad ti npr. padne imunitet (grip, ili neka bolest) a da se povuce, tj. primiri kad si ok sa zdravljem generalno.
Webmaster
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 5:21 pm

recite mi...sta je to???

Post od Webmaster »

pojavile su mi se tackice na glavicu i ispod na kozici...ne znam kako da reagujem???sta je to??? i kako mogu da to prebolim???
...
Dejan_Long_life
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 18, 2009 9:41 pm

Post od Dejan_Long_life »

e sad...imao sam par puta isti problem,i dugo sam se pitao sta bi moglo biti!!..
znaci crvene tackice,na glavicu i kozici,jako svrbe,i sve se uplai,natekne,i postane ljugavo...posle nekog vremena sva koza mi se ogluli sa glavica i kozice...
znaci ovo je definitivno uzrok...
ako imate djevojku,pitajte je dal koristi one dnevne ulozke...
moja devojka nosi uloske i kad nema menstruaciju,pa sam skontao kad kod je imala dnevne uloske i imali smo odnose meni bi se to desilo...
kao da ima nesto u njima,ili nesto na sta vagina pojacano luci mnog jaci sekret!!..
znaci upratite to i vidjecete!!
Mr. Revolver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 6:19 pm

uummm...help... :/

Post od Mr. Revolver »

Ok,znaci ista prica kao kod svih ljudi...imao sam seksualni odnos nezasticen pre par dana, pojavile su se tackice, svrab i nesto ljigavo, ali sam se sad stvarno zabrinuo kad sam cuo da ce biti i guljenja koze... cuo sam od lika bas sa ovog foruma da mu je doktor dao neku kremu, mogu li ja samo da je jednostavno kupim i koristim?
Hvala unapred
TurboSI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 10:50 am

Re: Crvene tackice na glavicu

Post od TurboSI »

Pozdrav svima. Moji simptomi su slicni i izgledaju ovako. Posle jedne noci sa devojkom prilikom koje nismo imali bas odnos, nego samo dve penetracije(bez zastite) ali smo dugo lezali i itd itd. Pojavile su mi se crvene tackice iskljucivo na povrsini glansa, nema nikakvog svraba niti bilo kakvih drugih promena. Napominjem da ona zaista jako redovno posecuje ginekologa i radi te redovne preglede a ja sam bio kod urologa pre nepuna 2 meseca na pregledu i sve je bilo u redu. Od tada do sada nisam imao nikakve seksualne odnose. Ja sumnjam na fizicko ostecenje i da je crvenilo posledica toga ali mozda gresim. Hvala unapred.
Odgovori