anaerobne bakterije
anaerobne bakterije
sekret mi je 3b grupa i bris je pokazao prisustvo anaerobnih bakterije...da li je neko imao slicne rezultate...kakve su to bakterije(sem sto znam da zive u uslovima i bez kiseonika)....
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pa koje bakterije tachno su u pitanju?
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D0 ... 1%98%D0%B0
kao sto cesh i sada videti postoji vishe vrsta a leche se antibioticima, ali pre svega je potrebno izolovati bakteriju, pa na osnovu toga raditi antibiogram...itd.
gde si radila analize?
u svakom sluchaju zahteva lechenje, tako da pravac kod doktora, nemoj da zapustish to poshto:
Treća grupa vaginalnog sekreta sadrži dosta leukocita, mnoštvo patogenih bakterija, nema Doderleinovih bacila, katkad se može naći i poneki Trihomonas vaginalis. Sekrecija tada ističe iz vagine, prlja rublje žene i stvara okolno crvenilo, svrab i bol. Nekada može proći nezapaženo i bez reakcije. Dosta veliki procenat žena ima u svom nalazu treću grupu vaginalnog sekreta koji, bez obzira na to da li smetnje postoje ili ne, treba da se leči upravo zbog toga što se infekcija ushodno širi i neopaženo pređe u hronična zapaljenja.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D0 ... 1%98%D0%B0
kao sto cesh i sada videti postoji vishe vrsta a leche se antibioticima, ali pre svega je potrebno izolovati bakteriju, pa na osnovu toga raditi antibiogram...itd.
gde si radila analize?
u svakom sluchaju zahteva lechenje, tako da pravac kod doktora, nemoj da zapustish to poshto:
Treća grupa vaginalnog sekreta sadrži dosta leukocita, mnoštvo patogenih bakterija, nema Doderleinovih bacila, katkad se može naći i poneki Trihomonas vaginalis. Sekrecija tada ističe iz vagine, prlja rublje žene i stvara okolno crvenilo, svrab i bol. Nekada može proći nezapaženo i bez reakcije. Dosta veliki procenat žena ima u svom nalazu treću grupu vaginalnog sekreta koji, bez obzira na to da li smetnje postoje ili ne, treba da se leči upravo zbog toga što se infekcija ushodno širi i neopaženo pređe u hronična zapaljenja.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
...
pa nisam bas najbolje razumela dr...rezultate sam dobila preko telefona...svi ti brisovi su meni uzeti,radjeno antibiogram itd...i imam neke anaerobne bakterije,nisam razumela koje(u jako malim kolicinama)...dobila sam orvagil tablete (da pijemo decko i ja) i neo-penotran vaginalete...nemam nikakvo peckanje,crvenilo,svrab...al sekret mi je uvek pojacan....U januaru sam isto imala 3grupu,samo sam tad imala neke stafilokoke,koje sam izlecila ...e sad ovo....
jel moguce da se te bakterije dobiju preko bazena?
jel moguce da se te bakterije dobiju preko bazena?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
moguce, ali i na milion drugih nachina...prljavih ruku, donjeg vesha koji se ne iskuvava, nezashticenog odnosa...
imate terapiju, lechite i zalechite to kako treba, ne prekidajte terapiju ni ti ni dechko!
sve ostale savete mozesh naci u podforumu Ginekologija
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 76&start=0
imate terapiju, lechite i zalechite to kako treba, ne prekidajte terapiju ni ti ni dechko!
sve ostale savete mozesh naci u podforumu Ginekologija
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 76&start=0
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
...
ok...hvala u svakom slucaju...
u uputstvu i za vaginalete i za tablete izmedju ostalog pise da se koriste za lecenje anaerobnih bakterije...pretpostavljam da je to to...tj da i nema njenih nekih podvrsta,mada je on meni pominjao jos neke al ne mogu da se setim koje
samo me ubi vise stavljanje tih vaginaleta.......
u uputstvu i za vaginalete i za tablete izmedju ostalog pise da se koriste za lecenje anaerobnih bakterije...pretpostavljam da je to to...tj da i nema njenih nekih podvrsta,mada je on meni pominjao jos neke al ne mogu da se setim koje

samo me ubi vise stavljanje tih vaginaleta.......