Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: melem!!!
PostPoslato: Uto Okt 16, 2007 11:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 11:32 pm
Postovi: 1
napravio sam melem na osnovu licnog iskustva,na bazi cetinarskih smola i ostalih [email protected] :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 04, 2008 2:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 2:20 am
Postovi: 9
Ja imam psorijazu od 2001 godine. A inace sam 85 godiste.
Na pocetku sam imao 1-2 tackice..pa onda iz godine u godinu sve vise i vise. Nema sta nisam koristio, ali nista. Povuce se na kratko, pa se javi...i sve tako u krug. Koristio sam i babske meleme, i sve moguce preparate, i tu visnjicevu mast, i nesto na bazi katrana, i svinjsku mast, i pio sam razne cajeve, i med sam jeo pravljen za psor. i pio sam lekove (neotigason) i isao na PUVA terapiju cak sam isao kod neke babe da mi "skine vracbinu" :) ma bre nema gde nisam bio...cak i na VMA..i lezao sam na klinickom.. ali nista.. skinulo mi se kad sam bio u bolnici (lezao sam mesec dana) ali posle 2 meseca sve opet isto.. isao bi ponovo u bolnicu jer oni imaju dobre masti... ali to tamo retko ko moze da podnese.. Najvise pomaze suncanje, ali tek posle mesec dana leti mi se skine pa traje 2-3 meseca..pa ponovo.. Trenutno mazem diprosalik i psoral mleko, i konstantno mi je isto...imam osecaj da mi nista vise koza ne prima i da je neki problem iznutra..jer uvek kd se iznerviram meni se pojavi..zakljucio sam da ishrana mora da se menja i alkohol ne sme da se pije, kao i cigare. Cvrsto sam odlucio da od sutra dam kevi spisak namirnica koje mogu da jedem i da se skoncentrisem samo na to. Sinoc sam se napio kao svinja i popusio sam 2 pakle za noc, i prezasitio sam se toga (to mi je i bio cilj) :) Resio sam da od sutra krecem sa novim zivotom. Pobedicu je i pojavicu se ovde na forumu i dati savet svima vama sta i akko treba da radite. Jeste da cu malo vise da gladujem dok jedem one budjave brokule za rucak...al barem cu imati lepu kozu... Cvrsto sam ubedjen u to. Volim vas sve i znam kakvu muku imate... aj tako...odo da spavam ceka me sutra naporan dan :) caos!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 11, 2008 2:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 1:56 am
Postovi: 2
Na drugoj temi sam vec napisala da i ja imam psoriazu dve godine, i da sam pre 9 meseci pocela da koristim melem, melem se zove IVINA MAST, meni je puno pomogao. Ja sam imala rane na rukama i laktovima, od pocetka koriscenja melema rane sa ruku su mi prosle posle 15 dana, na laktovima se jos malo zadrzala, ali se povlaci. Moram da kazem da je ovaj melem na prirodnoj bazi. Evo i sajt pa pogledajte sami http://www.ivinamast.co.yu/latin/index.htm
Nadam se da ce jos nekome pomoci kao sto je meni


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 10:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 13, 2008 10:26 pm
Postovi: 1
Cao svima, ja se zovem Dragana, psorijazu imam od 2002. s tim da je bila u malom obliku i brzo sam je zalecila. Bila sam mirna sve do jedno pola godine. Sada je imam po glavi i svrab je nesnosan. medjutim taj svrb imam i po celom telu bez vidljivih promena, da li je neko imao slican problem. pozdrav svima :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 13, 2008 11:17 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 1:06 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Ovo sam pisala na forumu u februaru mesecu pa sada samo ponovo iznosim. Mislim da ovo moje iskustvo može biti dragoceno i vama.

Moje iskustvo je vezano za promene na koži za koje su mi razni privatni dermatolozi prepisivali masti sa kortikosteroidima uvlačeći me godinama u začarani krug smanjivanja imuniteta kože i sve češćeg pojavljivanja promena na sve većoj površini i samim tim upotrebljavanja sve veće količine raznih "mazalica" pri čemu niko nije ni pokušao da pronađe uzrok svega toga. Najlakše je bilo reći, čini mi se "neurodermatitis", tj. promene nastaju na nervnoj bazi.
Prošle godine sam odlučila da više ne koristim takve masti i prestala sam sa svim mazanjima. U roku od tri nedelje koža mi je, na površini od oko 10 x 30 cm sa obe strane stomaka, bila kao pečena, u vidu crvenih tačkica i fleka koje su užasno svrbele. U januaru sam otišla na Kožnu kliniku u Deligradskoj da bi mi jedna mlada doktorka, očigledno bez iskustva (lično smatram da je u dermatologiji i alergologiji iskustvo od presudnog značaja) ponudila opet sličnu "magičnu" mast od koje sve nestane za par dana, naravno sa kortikosteroidima, a kada sam ja to odbila rekla je da bih onda ja mogla malo češće da dolazim jer bi ona volela malo da me "prati i posmatra". Pa zar je to lečenje?! Pa zar je takvo ponašanje primereno jednom specijalisti?

Naravno, nije mi palo na pamet da budem pokusni miš pa sam se bacila u potragu za alternativom. I naravno, našla sam! Stigla sam kod jedne divne žene koja živi u Golubincima, dobila sam kupku, melem i kataplazmu, pila sam i čaj, koristila sam ih tri meseca na način koji smo određivale konsultujući se jednom nedeljno (napominjem da su svi preparati potpuno prirodni, sa atestima urađenim u Farmakološkom institutu u Beogradu). Posle tri nedelje koža se potpuno očistila, posle četiri nedelje se pojavio mali recidiv, mestimično, koji je trajao tri dana i onda je sve nestalo. Od sredine drugog meseca sam koristila samo melem i to do kraja trećeg meseca i od tada se više ništa na koži nije pojavilo. Ceo tretman sam radila prošle godine od sredine februara, do sredine aprila i evo sada je godinu dana od tada."

Ljudi kod kojih sam bila se bave lečenjem psorijaze, vitiliga, raznih vrsta ekcema i još nekoliko kožnih bolesti, nisam tačno sigurna kojih. Rade to već preko 25 godina, prvo u Novom Sadu, a od pre nekoliko godina u Golubincima (to je 6 km od Stare Pazove) a preparati sa na bazi smola od crnog bora i samo njima poznate mešavine biljaka. Posle godinu dana od mojih tadašnjih užasnih problema mislim da mogu slobodno da kažem da sam se izlečila.

Pošto nisam sigurna u pravila foruma o objavljivanju imena i telefona možete mi se javiti na pp za sve dalje podatke.

Pozdrav svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 14, 2008 5:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 10:44 pm
Postovi: 230
Ja sam citala iskustvo coveka koji je izlecio prosijazu sa Budwigovom dijetom.

http://www.risingsunhealth.com/budwigcancerdiet.htm

Inace to je dijeta za izlecenje/prevenciju od raka ali se pokazala efektivnom i za mnoge druge bolesti.
U Nemackoj Johanna ima svoju kliniku gde leci na ovaj nacin.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jul 18, 2009 12:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jul 18, 2009 12:48 am
Postovi: 1
Kome bude trebao melem za psorijazu provereno lecim,mozete mi pisati do sada sam imao sve uspesne tretmane. Ostavite poruku na sajtu ili mi pisite na mail.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 19, 2009 1:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 4:27 am
Postovi: 6
Ja takodje imam psorijazu. Iz mog iskustva mogu ti reci da pomaze Omega3, B6, ekcemol krema(ulje nocurka). Ali najbitnije je smanjiti napetost i nervozu! Da, i pomaze izlaganje suncu , naravno u doba dana kada sunce nije previse jako! Pozzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 19, 2009 1:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 4:27 am
Postovi: 6
Zaboravio sam , ako imas problem sa psorijazom na kosmatom delu glave, obavezno probaj sa Ekcemol kremom, uvece je namazi i izjutra kad ustanes operi kosu, naravno nekim samponom koji ne susi kozu! Mozda se neko nece sloziti samnom oko toga da ovom kremom mazes kosmate delove ali moram da kazem da meni stvarno pomaze! Tvoje je dali ces da probas! Imaje u apotekama i kosta oko 250 dinara! Pozzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jul 30, 2009 4:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 30, 2009 4:21 am
Postovi: 1
I ja imam psorijazu.KOd lecenja psorijaze ne pomaze nista.Kreme i melemi samo prinudno deluju.Mahom se koza navikava na kreme i one prestaju da deluju.Najbolje lecenje psorijaaze tj. zalecivanje je na moru ili u hiperbaricnoj komori. Moze da se jede sve jer u svakokm jelu postoji nesto sto utice na pojavljivanje psorijaze po telu.Samo je bitno da covek nauci da zivi sa tim i da se ne obazire na to.Ako se obazire bice sve gore i gore.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: he
PostPoslato: Čet Jul 30, 2009 7:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 4:27 am
Postovi: 6
Psorijaza nije bolest tako da je glupo receno da ne moze da se leci! Psorijaza je sindrom , naucnici jos uvek ne znaju u potpunosti sta je izaziva, a i razlicita je kod svakog coveka. I nije tacno da kreme ne pomazu i da se organizam navikava na njih. Mozda je to bilo u tvom slucaju!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 08, 2009 7:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 5:52 pm
Postovi: 1
mojoj prijateljici je pomogao caj i povikla koj se psorijaza skroz,ko zeli moze probati

_________________
http://lecenjepsorijaze.blogspot.com/


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 266 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: