Operacija preponske kile

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Dušan 22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 19, 2023 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Operacija preponske kile

Post od Dušan 22 »

Pozdrav
Operisao sam preponsku kilu pre nekih nedelju i po dana. Pre par dana su mi skinuli konce i doktor mi je rekao da je sve u redu i ako sam naglasio da imam neke sumnje. Levi testis mi je malo vise gore, tvrd je i boli me na dodir. Molim Vas za pomoc da li je to normalno ili ne.
Hvala unapred
superedan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2024 4:08 am

Re: Operacija preponske kile

Post od superedan »

Ovo je postupak u kojem se koristi mrežica (plastična mreža) kako bi se ojačala slabost u trbušnom zidu i spriječilo ponovno izbijanje kile.
fojama4897
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 20, 2025 9:51 am

Post od fojama4897 »

Dušan 22 napisao: Ned Nov 19, 2023 11:57 pm Pozdrav
Operisao sam preponsku kilu pre nekih nedelju i po dana. Pre par dana su mi skinuli konce i doktor mi je rekao da je sve u redu i ako sam naglasio da imam neke sumnje. Levi testis mi je malo vise gore, tvrd je i boli me na dodir. Molim Vas za pomoc da li je to normalno ili ne.
Hvala unapred
Stickman Hook
Iako simptomi koje opisujete mogu biti deo normalnog postoperativnog procesa, tvrd i bolni testis nije nešto što treba ignorisati. Preporučujem da se što pre obratite svom lekaru ili hirurgu kako biste dobili preciznu procenu i mirnu savest.
thicverb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 04, 2025 2:43 am
Kontakt:

Post od thicverb »

Dušan 22 napisao: Ned Nov 19, 2023 11:57 pm Pozdrav
Hvala unapred Snow Rider 3D
Pozdrav!

Nakon operacije preponske kile, može doći do oticanja, nelagodnosti ili privremene promene položaja testisa zbog manipulacije tkiva i mogućeg otoka. Međutim, ako je testis tvrd, primetno viši nego ranije i bolan na dodir, to može ukazivati na:

Oticanje ili hematom – može se javiti nakon operacije i obično prolazi postepeno.
Upalu (orhitis ili epididimitis) – može nastati zbog iritacije ili infekcije i može zahtevati antibiotike.
Torziju testisa (ređe, ali hitno stanje) – ako bol postane iznenadan i jak, hitno se obratite lekaru.
S obzirom na simptome koje opisujete, bilo bi najbolje da se što pre javite svom hirurgu ili urologu kako bi pregledali testis i utvrdili da li je stanje očekivano ili zahteva lečenje. Nemojte odlagati pregled, posebno ako bol ne prolazi ili se pojačava.

Ako imate dodatna pitanja, tu sam da pomognem!
Odgovori