moguci incest
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 4:27 pm
moguci incest
ljudi pomozite, decko koji mi se stvarno svidja i ja smo izgleda rod. naime moja prababa i on imaju isto prezime, raspitala sam se i izgleda da je neko od njegovih mojoj prababi bio ujak. Koje je to koleno, i da li je dozvoljeno? Bitno je stvarno 

Re: moguci incest
znam da moja baba i moj deda imaju isto prezime ali su utvrdili da nisu rod a iz istog (malog)mesta su im porodice...
-
- Novi član
jao slusaj, iz istog su mesta, i moja baba tvrdi da su njena majka, odnosno moja prababa i njegov pradeda brat i sestra po stricevima? sta sad to znaci? Nisam bila sa njim, cekam da saznam kako stvari stoje 

pa to znaci da su tvoj i njegov cukundeda braca 
nadji nekog drugog

nadji nekog drugog

-
- Novi član
mora da znaci da su rodjena braca? 

Ima tacno propisano i po zakonu, i po crkvi. Ako ne mozes da se snadjes u zakonu (verovatno neki zakon o porodici ili tako nesto) sto ne svratis u najblizu crkvu, svejedno da li si vernik ili ne. Samo pitaj, tamo ce ti najbolje reci.
I jos nesto: zakon dozvoljava jedno koleno blaze nego crkva: po crkvi su pravila malo strozija nego po zakonu. Ali, kako si ti to opisala, mislim da vi imate srece.
I jos nesto: zakon dozvoljava jedno koleno blaze nego crkva: po crkvi su pravila malo strozija nego po zakonu. Ali, kako si ti to opisala, mislim da vi imate srece.

-
- Novi član
jao mislis, mislim ja stvarno postujem to, i nisam za to znala, tek sam saznala pre 2 dana, i nije mi bas prijatno, svidja mi se, a mozda je zabranjeno... koliko to blisko uopste moze biti? da su moja prababa i njegov bradeda brat i sestra po stricevima? koje li je to koleno? racunala sam 2 dana i skroz se pogubila... i do kog kolena je uopste dozvoljeno? hvala vam unapred puno, znaci mi 

-
- Novi član
*pradeda, pardon 

ovako prababa i pradeda su brat i sestra po stricevima, to valjda znaci da su oni drugo koleno. Njihova deca, a vasi baba i deda su trece, vasi roditelji cetvrto a vi peto koleno.jelenarastovic napisao:koliko to blisko uopste moze biti? da su moja prababa i njegov bradeda brat i sestra po stricevima? koje li je to koleno? racunala sam 2 dana i skroz se pogubila... i do kog kolena je uopste dozvoljeno? hvala vam unapred puno, znaci mi
Mislim da zakon dozvoljava cetvrto, a crkva peto koleno. Prema mojoj "strucnoj" racunici, vi imate blagoslov.

Ipak, proverite. Srecno!
-
- Novi član
e hvala ti puno
) i ja sam otprilike tako izracunala... i pitala babu milion puta da mi kaze tacno u kakvoj smo vezi... jedino sto nije znala da mi kaze jeste da li su u pitanju rodjeni stricevi, ali i da jesu to bi trebalo da je 5 koleno, i da je dozvoljeno, ako je tako, stvarno mi je laknulo
) a ako nisu rodjeni onda je to jos dalje koleno, sto je jos bolje 

-
- Novi član
pitala sam veroucitelja u skoli, zakon dozvoljava posle 3. kolena, a crkva posle 5. objasnila sam mu situaciju, i izracunao je da smo 7, ili cak ako nisu rodjena braca 9. koleno 

onda navali
moj djed i njegova prva zena su imali isto prezime,pa nisu bili nista u rodu

moj djed i njegova prva zena su imali isto prezime,pa nisu bili nista u rodu

-
- Novi član
ma bitno je da je dozvoljeno... bas sam se uplasila, ali kad mi je veroucitelj rekao, onda mu verujem... greska nasih roditelja je sto se ovakve stvari dogadjaju, zbog svadja u porodicama, vecina dece ne zna za sve svoje rodjake
al' dobro, izgeda da smo mi imali srece