moguci incest

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

jelenarastovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 4:27 pm

moguci incest

Post od jelenarastovic »

ljudi pomozite, decko koji mi se stvarno svidja i ja smo izgleda rod. naime moja prababa i on imaju isto prezime, raspitala sam se i izgleda da je neko od njegovih mojoj prababi bio ujak. Koje je to koleno, i da li je dozvoljeno? Bitno je stvarno :)
WoooZy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2012 3:37 pm

Re: moguci incest

Post od WoooZy »

znam da moja baba i moj deda imaju isto prezime ali su utvrdili da nisu rod a iz istog (malog)mesta su im porodice...
jelenarastovic
Novi član
Novi član

Post od jelenarastovic »

jao slusaj, iz istog su mesta, i moja baba tvrdi da su njena majka, odnosno moja prababa i njegov pradeda brat i sestra po stricevima? sta sad to znaci? Nisam bila sa njim, cekam da saznam kako stvari stoje :D
WoooZy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2012 3:37 pm

Post od WoooZy »

pa to znaci da su tvoj i njegov cukundeda braca :P

nadji nekog drugog :D
jelenarastovic
Novi član
Novi član

Post od jelenarastovic »

mora da znaci da su rodjena braca? :D
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ima tacno propisano i po zakonu, i po crkvi. Ako ne mozes da se snadjes u zakonu (verovatno neki zakon o porodici ili tako nesto) sto ne svratis u najblizu crkvu, svejedno da li si vernik ili ne. Samo pitaj, tamo ce ti najbolje reci.

I jos nesto: zakon dozvoljava jedno koleno blaze nego crkva: po crkvi su pravila malo strozija nego po zakonu. Ali, kako si ti to opisala, mislim da vi imate srece. :)
jelenarastovic
Novi član
Novi član

Post od jelenarastovic »

jao mislis, mislim ja stvarno postujem to, i nisam za to znala, tek sam saznala pre 2 dana, i nije mi bas prijatno, svidja mi se, a mozda je zabranjeno... koliko to blisko uopste moze biti? da su moja prababa i njegov bradeda brat i sestra po stricevima? koje li je to koleno? racunala sam 2 dana i skroz se pogubila... i do kog kolena je uopste dozvoljeno? hvala vam unapred puno, znaci mi :)
jelenarastovic
Novi član
Novi član

Post od jelenarastovic »

*pradeda, pardon :)
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

jelenarastovic napisao:koliko to blisko uopste moze biti? da su moja prababa i njegov bradeda brat i sestra po stricevima? koje li je to koleno? racunala sam 2 dana i skroz se pogubila... i do kog kolena je uopste dozvoljeno? hvala vam unapred puno, znaci mi :)
ovako prababa i pradeda su brat i sestra po stricevima, to valjda znaci da su oni drugo koleno. Njihova deca, a vasi baba i deda su trece, vasi roditelji cetvrto a vi peto koleno.

Mislim da zakon dozvoljava cetvrto, a crkva peto koleno. Prema mojoj "strucnoj" racunici, vi imate blagoslov. :)

Ipak, proverite. Srecno!
jelenarastovic
Novi član
Novi član

Post od jelenarastovic »

e hvala ti puno :)) i ja sam otprilike tako izracunala... i pitala babu milion puta da mi kaze tacno u kakvoj smo vezi... jedino sto nije znala da mi kaze jeste da li su u pitanju rodjeni stricevi, ali i da jesu to bi trebalo da je 5 koleno, i da je dozvoljeno, ako je tako, stvarno mi je laknulo :)) a ako nisu rodjeni onda je to jos dalje koleno, sto je jos bolje :lol:
jelenarastovic
Novi član
Novi član

Post od jelenarastovic »

pitala sam veroucitelja u skoli, zakon dozvoljava posle 3. kolena, a crkva posle 5. objasnila sam mu situaciju, i izracunao je da smo 7, ili cak ako nisu rodjena braca 9. koleno :)
nata82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2012 7:22 pm

Post od nata82 »

onda navali :D :D
moj djed i njegova prva zena su imali isto prezime,pa nisu bili nista u rodu :D
jelenarastovic
Novi član
Novi član

Post od jelenarastovic »

ma bitno je da je dozvoljeno... bas sam se uplasila, ali kad mi je veroucitelj rekao, onda mu verujem... greska nasih roditelja je sto se ovakve stvari dogadjaju, zbog svadja u porodicama, vecina dece ne zna za sve svoje rodjake :) al' dobro, izgeda da smo mi imali srece
Odgovori