zelena stolica

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
tindy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 4:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

zelena stolica

Post od tindy »

pozdrav!
moja beba je 3,5 meseca i vec oko 2 nedelje ima zelenu stolicu. najpre je imala zatvor pa smo je nosili u savetovaliste gde su ustanovili da nije dovoljno napredovala u tezini pa sam joj uvela pored sisanja i adaptirano mleko i na savet dr sok od jabuke. od onda, hvala Bogu, nema zatvor i cini mi se da lepo napreduje u tezini ali stolica je bas zelena :cry: ne znam od cega... :cry:
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Zelena stolica je obično pokazatelj da je beba gladna...mada, bilo bi dobro da ponovo odvedeš dete kod pedijatra.
Sve najbolje
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

e moje devojke su u jednom periodu imale zelenu stolicu, bili i kod dr, i vadili krv, i proveravali da li su gladne nutkali ih, one super napredovale, sve je bilo ok, na kraju u nasem DZ jedna starija pedijatar mi je rekla da se desava zbog adaptiranog mleka, naravno ovo ona prihvata kao odgovor tek kad otkloni sve ostale sumnje, kod nas je to bio problem.

Sa 6. meseci sam im uvela kravlje mleko i od tad stolica nije bila zelena

Mislim da ti je bolja varijanta sokic od kompota od jabuka, navucice se na sokice, pa ces ko ja traziti zubara kad napuni 2 godine
double trouble is my life
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

Beba od 3,5 meseca ne bi trebalo da pije sokić od kompota od jabuka...posebno ne beba koja je sklona zatvoru pošto se upravo kompot od jabuka daje kao vid terapije kod proliva...dakle stvrdnjava stolicu.
Takođe, nije poželjno niti medicinski ispravno uvoditi kravlje mleko pre navršenih godinu dana.
Moj sinčić je imao problem sa zatvorom tj. neredovnom stolicom i sa četiri meseca sam mu davala HIPP-ov sokić od šljiva ili zelene jabuke...ali samo dok ne izazovemo pražnjenje. Potom bih mu isključivala sokić i nastavljala sa normalnim ritmom podoja.
Ono što možeš da uradiš je da proveriš broj vlažnih pelena-tj. ako beba dovoljno mokri onda ne bi trebalo da je gladna ali ti je ipak najbolje da se pojaviš kod pedijatra i razrešiš nedoumicu.
Sve najbolje
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

A, da, što se tiče sokića u potpunosti se slažem da razorno deluju na zubiće posebno kada ga dete pijucka iz flašice sa cuclom. Na taj način stradaju jedinice i dvojke od cirkularnog karijesa koji se potom rapidnom brzinom širi na ostale zubiće.
Pokušaj da naučiš dete da žeđ gasi vodom, a umesto soka navikni ga na voće.
tindy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 4:24 pm

Post od tindy »

bili smo kod pedijatra a ona kao da mi se podsmevala sto sam je iz ovog razloga dovela, no, kako je videla moj ozbiljan pogled, ispisala nas je na vadjenje krvi i mokrace. rekla je da stolica pozeleni kako stoji u peleni, ali ja je nikad nisam ostavila u ukakanoj peleni duze od par minuta
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

....da, umeju da budu nonšalantni...pa kad zagusti da ti prebace, pa gde ste do sada majko?! Slušaj, nisi ništa napisala o opštem stanju bebe...Naime, beba koja je gladna je razdražljiva, ne spava i teško ju je umiriti... a pored adaptiranog mleka kao dodatka nešto ne verujem da nije sita.Možda ne bi bilo loše i da joj odneseš uzorak stolice u higijensku službu, bar bih ja to uradila...A ovo da stolica pozeleni ako duže stoji u peleni je čista glupost...i bezobrazluk s njene strane.
Sve najbolje
Odgovori