Zadah iz usta kod deteta

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
secercic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 08, 2007 4:06 pm

Zadah iz usta kod deteta

Post od secercic »

Kod deteta dve ipo godine prisutan zadah iz usta, sta moze biti uzrok i sta preduzeti, najvise se oseca ujutru.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Zadah iz usta kod deteta

Post od tamaraft »

Pre spavanja u nosic sipajte fizioloski rastvor!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

To moze da se javi usled vise razlicitih stvari.
Prvo bi valjalo da odvedete dete kod zubara na kontrolu. Ako ima neki pokvareni zubic moze biti od toga.
Mi smo krenuli kod zubara sa 1,5 godinu i idemo redovno dva puta godisnje na kontrolu.
Drugo moze da se desi da je dete prehladjeno pa vise dise na usta (ili ako ima slajma i od njega moze da se javi zadah).
Zadah moze da se javi i ako postoji problem sa krajnicima ili zeludcem (ovo drugo je dece jako retko)
A da ako se nocu ili pred spavanje pije mleko pa se ne operu zubici moze i od toga.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Nama se desavalo od krajnika. U pocetku samo kod upale, a izmedju ne. Kasnije, kad su krajnici postali potpuno "truli", zadah je bio prisutan stalno. :-?
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Ponekad i ja osetim da moja malena ima zadah, imamo česte probleme sa upalom grla u poslednje vreme možda je i od krajnika. Sa koliko godina se mogu operisati krajnici??? Moja malena ima dve i po sa koliko je preporučljivo da se operišu??
Slika
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Deca kad su prehladjena, posebno kad curi nos, taj sekret se sliva niz grlo takodje i odatle vecina dece ima taj neprijatan zadah, sa prolaskom prehlade i virusa to isto prodje.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

unka napisao:Ponekad i ja osetim da moja malena ima zadah, imamo česte probleme sa upalom grla u poslednje vreme možda je i od krajnika. Sa koliko godina se mogu operisati krajnici??? Moja malena ima dve i po sa koliko je preporučljivo da se operišu??

Nama su rekli da se ne preporucuje pre tri, ako bas ne mora (kao da bi neko uopste i vodio dete na operaciju da ne mora). Ono sto je potrebno da bi se dobio uput za operaciju je da dete ima "potreban" broj upala krajnika ili angina tokom odredjenog perioda, ili da pocne da necuje, gubi na tezini ili nesto slicno. U ovim "tezim" slucajevima (otezan sluh ili gubitak sluha, gubitak na tezini i sl) odmah se ide, bez obzira na godine.
Odgovori