Potpuno sam nova ovde i molim bilo koga za malu pomoc!!
Beba ima skoro godinu dana i radili smo ks vec dva puta. Sa sest meseci su analize bile slicne, ali su se dve stvari ponovile, pa me brinu. Sve vrednosti su u granicama normale osim, MCH-22,2 i PLT-224. Procesljah ceo net i nista na tu temu. Hvala unapred!!!!!
Zabrinuta mama!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
joj, ne sećam se baš tačnih definicija, ali to MCH se dobija matematički, a zapravo je hemoglobin u prosečnoj crvenoj krvnoj ćeliji... tako nekako.
PLT je najmanji deo, a služi zgrušnjavanju, manjak je nezgodan isto kao i višak. Manjak ne dopušta npr. da rana zaraste, da se stvori krasta, a višak može da izazove pojavu tromba. Ali vidi sa pedijatrom ili laborantom da ti oni protumače rezultate, jer niti su svi isti, niti su granice za svaki uzrast iste.
PLT je najmanji deo, a služi zgrušnjavanju, manjak je nezgodan isto kao i višak. Manjak ne dopušta npr. da rana zaraste, da se stvori krasta, a višak može da izazove pojavu tromba. Ali vidi sa pedijatrom ili laborantom da ti oni protumače rezultate, jer niti su svi isti, niti su granice za svaki uzrast iste.
Saznala sam znacenje ovih analiza. MCH je srednja vrednost kolicine hemoglobina u jednom eritrocitu, PLT su trombocioti, njihovo snizenje prati virusne infekcije. Samo navodim, ako nekome bude, ne daj Boze, potrebno. Malisa je bio bolestan, upala grla, tako da je to verovatno posledica toga.
Hvala svima!
Hvala svima!
pedijatar
zdravo ja sam majka petoro dece starije ima15god a mladji aleksa ima 8 meseci .pitanj ja imam 37 god i posle porodjaja dobila sam jaku aritmiju lekar mi je dao da pijem brozepan 1,5 mg jednom dnevno i verapamil od 80 mg 3 puta dnevno i ako dojim bebu reko je da pijem slobodno koji je vas savet da prekinem dojenje dali ce skodi ti bebi ovi lekovi sta moze da bude hvala basme je strah