vigantol

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jovan77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 13, 2009 7:04 am

vigantol

Post od jovan77 »

OD RODJENJA DAJEMO VIGANTOL BLIZANCIMA . SADA IMAJU GODINU DANA , I NE ZNAMO DA LI DA NASTAVIMO SA TIM , ILI DA POCNEMO SA 2 KAPI , ILI DA PREKINEMO SA DAVANJEM OVOG LEKA ???!!!SVI NAM GOVORE RAZLICITO , PA ZATO MOLIM NEKOG KO JE KOMPETENTAN DA ODGOVORI . UNAPRED ZAHVALNI , I POZDRAV SVIMA .
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Meni je pedijatar rekao da je dovoljno davati do godinu dana, a posle moze (ali nije neophodno) samo u zimskom periodu po jedna kap.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Nmaa je jedna dr rekla da se vigantol daje dve zime, jedno leto.E, sad moj bebac je rodjen proslog nuna, takodje ima vec godinu dana, po toj racunici, nebi terbalo da mu vise dajem.Znaci, prosli jun, pa jesen,zima, prolece, i koliko sma shvatila moze i na sl.zimu.Bas kako kaze Sofia.Naime, ja sma citala da izlaganje deteta leti suncevoj svetlosti je dovoljna i ne treba preko leta iz tog raloga vigantol.odnosno vitamin d.Ja mom bebcu jos uvak dajem, iako je u junu napunio godinu dana, verovatno vise ne treba ali isto kao i vi jos nisam bila na sistemat.Imam jos malcice u flasici tako da reko to potrosim :) takodje, neki pedijtari kazu rodteljima da nastave sa vigantol kapi i zbog fontanele u zavisnosti od srastanja ako to proceni-NISAM SIGURNA DA JE TACNO.Tako da najbolje sacekajte sistematski.Ionako vas sleduje uskoro.
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Moj beban je krajem maja napunio godinicu...i prestala sam od tada da mi dajem, ali i inace kad god je bio na suncu,tog dana mu nisam davala kapi....tako da je prakticno prestao i pre godinice da pije...
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Pa da definitivno do prve godine.
jovan77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 13, 2009 7:04 am

Post od jovan77 »

zahvaljujem na odgovorima , i po svoj prilici cemo prestati sa davanjem.pozdrav svima :D :D :D
Odgovori