Daniella77 vaske jesu neprijatne ali nije nesto cega se treba stideti...... ali ni ignorisati. Postoje i samponi i neki losioni to vam mogu reci u apoteci kao i koliko dugo se upotrebljavaju. Samo se pridrzavajte uputstva i sve ce biti u redu. Desilo se bas pred polazak u skolu ali to nije nicija krivica jednostavno se desilo. Nista strasno. Proci ce pa kad prodje ici ce u skolu. Kako da su se razbolele ne daj Boze pa ne biste ih bolesne slale u skolu samo zato sto je prvi dan?
Ljudi se cesto stide zbog vasaka.Secam se dok sam studirala moja da kazem gazdarica je imala dva decaka jedan sest a drugi cetiri godine kada su dobili vaske. Ovaj stariji se igrao sa nekom decom iz ulice i dobio ih. Pa preneo bratu majci i ocu....i jednog dana vidim ja ne cuju se sto mi je bilo cudno pa odem da ih posetim kad oni sede za stolom i svi nesto cute deca sede mirna igraju se kockicama ali nesto neraspolozeni.... i ja pitam sta vam je sta se desilo da se nije neko ne daj Boze razboleo u necijoj porodici.... kad oni posle dobrog oklevanja mi kazu da su dobili vaske.... i nemoj i ti jos da ih dobijes sedeci sa nama...Ona samosto nije zaplakala jer eto stalno nesto pere trudi se da joj kuca bude cista ali eto....
Pao mi je kamen sa srca i rekla sam a to je u pitanju

Onda uzmem u krila ovog mladjeg pa posle i ovog starijeg ona sve vreme nemoj dobices ih i ti na sta joj ja kazem pa neka ih dobijem to nije nesto sto se ne istrebljuje
Mislim da im je bilo lakse i bilo mi je drago zbog toga.Otisli su kupili neki sampon i za nekoliko dana je proslo. Sta sad hocu da kazem : ne treba dizati paniku oko toga. Ima ljudi koji su uvek spremni da osudjuju kao ne perete se dovoljno ili je higijena losa ali to nema nikakve veze jer mogu svi da ih dobiju. Doduse ima onih koji ih nisu nikad imali kao recimo moj muz

pa se krsti i cudi kad ih dobiju moji bratanci...

Sigurno da krenu od necije lose higijene ali posto ne mozemo da biramo najbolje je ne opterecivati se sa tim.
Ja sam ih kao dete imala i znam da sam ih dobijala od jedne devojcice kojoj su bukvalno milele po glavi sto smo mogli da vidimo pa smo se koliko smo mogli sklanjali od nje. Ali desavalo se. Desavalo se da isto posto imam i brata i sestru dobijemo jedno od drugih ( neko od nas ih u skoli dobije ) pa opet svi u kuci se uvasljivimo. Onda moja majka sve lepo poskida posteljinu, nase stvari, napravi generalku u kuci

tada nije bilo sampona nego neki prasak,neke zene su stavljale i gas deci na glavu pa im od toga izadju rane .... pa mislim uzas. Onda nekoliko dana svi po kuci idemo sa zamotanim glavama i ne izlazimo nigde dok to ne prodje...Evo mene sad zasvrbe glava
Ali danas ima toliko preparata, sampona i losiona protiv vasaka i mnogo su efikasniji nego pre mislim krace traje to kucno trebljenje pa se lepo istrljajte i sve ce biti u redu.
Pozdrav i bez brige i panike!