Hvala

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Da, moja Ana koja je 2005 god je primila DiTePer, Polio(to se dobija u obliku sirupa na kašičicu da popije), morbile(male boginje) je primila kroz novu vakcinu MMR koja sadrži ne samo morbile nego i rubeolu i zauške (jer su to bezazlene bolesti pa se ranije nije davala vakcina ali je shvaćeno da mogu da ostave trajne posledice, zauške su opasne za dečake jer mogu da pređu na testise i zauvek mu unište plodnost, a rubeole su opasne jer ako ih žensko dete ne preleži postoji mogućnost da ih dobije u trudnoći a to ostavlja posledice po plod).Arwen napisao: DiTePer, Polio, Variola i Morbili.
Od moje plate sigurno ne!!!Ksenija72 napisao:Olja, ti samo prividno ne daješ pare za obaveznu imunizaciju...to plaća država u čiju kasu se na godišnjem nivou sliva jako puno para od zdravstvenog osiguranja koje ti skidaju od svake mesečne plate.
Marina,marina2005 napisao:Zao mi je sto je tako i sto roditelji nemaju izbora. Neke od vakcina su bespotrebne jer se te bolesti vise ne javljaju. Ipak je bolje prelezati rubeolu, zauske, male i ovcije boginje jer se tako jaca imuni sistem, ali vakcine su veliki biznis i bice ih na zalost jos vise.
Pozdrav
Marina,marina2005 napisao:Zao mi je sto je tako i sto roditelji nemaju izbora. Neke od vakcina su bespotrebne jer se te bolesti vise ne javljaju. Ipak je bolje prelezati rubeolu, zauske, male i ovcije boginje jer se tako jaca imuni sistem, ali vakcine su veliki biznis i bice ih na zalost jos vise.
Pozdrav