moj djecak ima "cudne" noktice na noznim palcevima od rodjenja, nekako rastu na gore, ne znam bas najbolje da objasnim kako to izgleda.. vodimo jako racuna o tome da redovno i ravno kidamo noktice, ali bez obzira na to povremeno mu se s krajeva javlja crvenilo, dobili smo savjet da mazemo noktice hidrociklinom sto i cinimo ali ovoga puta ne pomaze, vec je pocelo da otice i kao da gnoji,plasim se da ga povedem kod ljekara jer se plasim da ce preporuciti operaciju. Ima li lijeka?
unaprijed hvala
urasli nokti kod djecaka od 3 godine
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 9:36 am
Moj sin isto ima problema sa urastanem noktica...
Leti obavezeno birati sandalice sa otvorenim prstima, papuce..
Kada njemu pocne da urasta noktic.. isperem mu 3%hidrogenonom, par puta, stavim povidon jod i prasak bivacin.
Ili isperas 3% hidrogenom i sprej "Octanisept". On sluzi za brzo zarastanje rana i bas je delotvoran. Inace koristi se za epizijotomiju, carske rezove, u usnoj duplji za povrede - vadjenje zuba....
Leti obavezeno birati sandalice sa otvorenim prstima, papuce..
Kada njemu pocne da urasta noktic.. isperem mu 3%hidrogenonom, par puta, stavim povidon jod i prasak bivacin.
Ili isperas 3% hidrogenom i sprej "Octanisept". On sluzi za brzo zarastanje rana i bas je delotvoran. Inace koristi se za epizijotomiju, carske rezove, u usnoj duplji za povrede - vadjenje zuba....
Hvala na odovorima!
Uspjeli smo da ne odemo kod ljekara! Koristili smo kombinaciju rastvor acidi-borici za ispiranje, a zatim povidon jod i to sve dva puta dnevno. Mada nije neko trajno rjesenje ali kad se desi zaista pomaze i rezultati se vide jako brzo.
Pronasla sam u novinama neki prirodni lijek u vidu laka za nokte, tvrde da trajno rjesavaju probleme uraslih noktiju, mozda ga isprobamo..
Pronasla sam u novinama neki prirodni lijek u vidu laka za nokte, tvrde da trajno rjesavaju probleme uraslih noktiju, mozda ga isprobamo..
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 9:36 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Re: urasli nokti kod djecaka od 3 godine
A ja moram da pitam - zašto kidate noktiće?suzadj napisao:moj djecak ima "cudne" noktice na noznim palcevima od rodjenja, nekako rastu na gore, ne znam bas najbolje da objasnim kako to izgleda.. vodimo jako racuna o tome da redovno i ravno kidamo noktice, ali bez obzira na to povremeno mu se s krajeva javlja crvenilo, dobili smo savjet da mazemo noktice hidrociklinom sto i cinimo ali ovoga puta ne pomaze, vec je pocelo da otice i kao da gnoji,plasim se da ga povedem kod ljekara jer se plasim da ce preporuciti operaciju. Ima li lijeka?
unaprijed hvala
Negde su mi objašnjavali da su stari pedijatri to preporučavali, ali da je odavno prevaziđeno (od kad ima u masovnoj proizvodnji dostupnih makazica za bebe). Kidanjem se može zakinuti i (najčešće u uglovima) komadić one fine kožice što često završava infekcijama i bolnim prstićima. Zar vam nije lakše i sigurnije makazicama lepo obraditi noktiće?