urasli nokti kod djecaka od 3 godine

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
suzadj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 25, 2007 9:11 am

urasli nokti kod djecaka od 3 godine

Post od suzadj »

moj djecak ima "cudne" noktice na noznim palcevima od rodjenja, nekako rastu na gore, ne znam bas najbolje da objasnim kako to izgleda.. vodimo jako racuna o tome da redovno i ravno kidamo noktice, ali bez obzira na to povremeno mu se s krajeva javlja crvenilo, dobili smo savjet da mazemo noktice hidrociklinom sto i cinimo ali ovoga puta ne pomaze, vec je pocelo da otice i kao da gnoji,plasim se da ga povedem kod ljekara jer se plasim da ce preporuciti operaciju. Ima li lijeka?
unaprijed hvala
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Nemoj čekati, posebno ako otiču i deluju ti gnojno...
Pravac kod dečijeg ortopeda...tu ti pedijatar, osim da ti da uput, ne može puno pomoći jer nije njegov domen.
I pusti strah i bojazan da će ti reći da treba operacija...moraš delovati odmah jer čekanje može samo da pogorša stanje.
Sve najbolje
beogradjanka76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 9:36 am

Post od beogradjanka76 »

Moj sin isto ima problema sa urastanem noktica...

Leti obavezeno birati sandalice sa otvorenim prstima, papuce..

Kada njemu pocne da urasta noktic.. isperem mu 3%hidrogenonom, par puta, stavim povidon jod i prasak bivacin.

Ili isperas 3% hidrogenom i sprej "Octanisept". On sluzi za brzo zarastanje rana i bas je delotvoran. Inace koristi se za epizijotomiju, carske rezove, u usnoj duplji za povrede - vadjenje zuba....
suzadj
Novi član
Novi član

Hvala na odovorima!

Post od suzadj »

Uspjeli smo da ne odemo kod ljekara! Koristili smo kombinaciju rastvor acidi-borici za ispiranje, a zatim povidon jod i to sve dva puta dnevno. Mada nije neko trajno rjesenje ali kad se desi zaista pomaze i rezultati se vide jako brzo.
Pronasla sam u novinama neki prirodni lijek u vidu laka za nokte, tvrde da trajno rjesavaju probleme uraslih noktiju, mozda ga isprobamo..
beogradjanka76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 9:36 am

Post od beogradjanka76 »

Kakav je to recept, podeli sa nama :D
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Re: urasli nokti kod djecaka od 3 godine

Post od neverending »

suzadj napisao:moj djecak ima "cudne" noktice na noznim palcevima od rodjenja, nekako rastu na gore, ne znam bas najbolje da objasnim kako to izgleda.. vodimo jako racuna o tome da redovno i ravno kidamo noktice, ali bez obzira na to povremeno mu se s krajeva javlja crvenilo, dobili smo savjet da mazemo noktice hidrociklinom sto i cinimo ali ovoga puta ne pomaze, vec je pocelo da otice i kao da gnoji,plasim se da ga povedem kod ljekara jer se plasim da ce preporuciti operaciju. Ima li lijeka?
unaprijed hvala
A ja moram da pitam - zašto kidate noktiće?
Negde su mi objašnjavali da su stari pedijatri to preporučavali, ali da je odavno prevaziđeno (od kad ima u masovnoj proizvodnji dostupnih makazica za bebe). Kidanjem se može zakinuti i (najčešće u uglovima) komadić one fine kožice što često završava infekcijama i bolnim prstićima. Zar vam nije lakše i sigurnije makazicama lepo obraditi noktiće?
suzadj
Novi član
Novi član

Post od suzadj »

:D :D :D
nesporazum.. naravno da mu "lepo obradjujemo noktice makazicama" ali u kraju odakle sam ja to se kratko i jasno kaze KIDATI noktice..
Veliki pozdrav za tebe neverending
Odgovori