Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 08, 2006 3:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Draga selt, saosecamo sa tobom jer smo pre dve nedelje preboleli zadnju upalu usiju,kazem zadnju posto kod mog Stefana svaka upala grla zavrsi sa upalom oba uha!
Pocelo je u petak sa temperaturom koja je padala pola sata nakon primene Nuraflex-a (sirup na bazi brufena-u nasem slucaju se pokazao kao delotvorniji) i ponovo rasla na otprilike 6 sati, subota i nedelje ista prica. U ponedeljak odemo kod pedijatra uzme mu bris grla i konstatuje streptokoknu upalu grla sa upalom oba uha. Naravno dobijemo antibiotik i odmah krenemo sa terapijom ali temperatura je uporno nastavila da se ponavlja cak do srede popodne! Kada se u sredu popodne probudio sa 39.4C mislila sam da cu da umrem! Pozovem pedijatra-kaze mi da sacekamo do ujutro, pa ako u toku noci bude opet imao temperaturu da ga dovedem. Medjutim hvala Bogu nije se ponovila!
Ja bih ti takodje savetovala da odes kod ORL i to privatno da se uradi timpanometrija i otoscopija pogotovu ako nije prva upala uha.
Sto se homeopatije tice mi smo imali odlicno iskustvo sa nicanjem zubica, a moja prijateljica sa grcevima kod bebe. Medjutim sa homeopatskim imunostimulatorom nismo dobili zeljeni rezultat. Predpostavljam da je u pitanju to sto je ovo ipak kompleksniji problem od nicanja zubica i kolika i da bi trebalo otici kod homeopate da na osnovu kompletnog detetovog zdravstvenog stanje napravi preparat za njega, a ne gotov proizvod iz apoteke. Cim uspemo da nadjemo nekog u blizini poseticemo ga.
Ja sam inace odusevljena homeopatijom isprobala sam na sebi gotove proizvode firme Boiron. Proslog leta sam u Subotici kod homeopate potrazila resenje za jedan zdrevstveni problem koji klasicna medicina nije uspela da mi resi. Pre svega odusevio me njen pristup problemu, bezbroj pitanja o svemu i svacemu, o strahovima, dozivljenim stresovima i td. kako bi stekla kompletnu sliku o fizickom i mentalnom stanju organizma i napravila adekvatan preparat za resenje mog problema. Za 10 dana sa 10 malih kuglica koje se stave pod jezik moj problem je iscezao!
Samo da kazem da je prvo pitanje koje mi je uputila bilo: da li ste ikada primili vakcinu protiv gripa? Zao mi je sto je nisam pitala zasto je to toliko bitno.

Pozdrav

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 08, 2006 3:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
hvala vam puno, odvescu je u Eurosleep jer ne mogu da cekam jutro za neku drzavnu varijantu. Zakazala sam za 5.30h, napisacu Vam koliko smo zadovoljni pregledom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 08, 2006 3:34 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Drzimo vam fige da ne placete puno i cekamo rezultate

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 08, 2006 3:35 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Nadam se da cete biti zadovoljni tretmanom koji ce biti pruzen detetu. Drzim Vam palceve i zelim sto brze ozdravljenje.

Natasa


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
Hvala jos jednom!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 08, 2006 10:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Selt, nadam se da si posle posete doktoru malo mirnija i da će s maleckom vrlo brzo ponovo sve biti ok.

Napisala bih nešto o temperaturi uopšte i upalama ušiju, možda nekome pomogne.

Kao prvo treba razlikovati temperaturu izazvanu bakterijskom i virusnom infekcijom. Kod bakterijske infekcije temperatura ima svoju ulogu, a to je da uništi bakterije. Zapravo svi akutni simptomi bolesti su tu da bi uništili i iz tela očistili uzročnika bolesti. Zato u slučaju bakterijske infekcije nije dobro spuštati temperaturu. Znam da lekari savetuju da se temperatura pusti, ali da se spušta ako pređe 38,5C. Međutim, snižavanjem temperature se uplićemo u rad imunskog sistema, sprečavamo ga da odradi svoje i time produžavamo trajanje bolesti. Opasna temperatura je ona od 42C (promena belančevina, otkazivanje organa itd.) , ali telo nikada ne dozvoli da dođe do nje jer se bori.

Kod virusne infekcije temperatura ne uništava viruse, je samo jedan od odziva imunskog sistema. Međutim ni tada se ne treba previše uplitati u njegov rad.

Upala ušiju može biti i bakterijskog i virusnog porekla, zato je upotreba antibiotika i tu vrlo rizična. Sama upala je nezgodna zbog bola koji prouzrokuje (o tome bih i sama mogla roman da napišem) ali bol se može olakšati uz pomoć biljke čuvarkuće, ulja s belim lukom, tople obloge na uhu. Ako se ne uplićemo u tok bolesti bol će prestati za dan-dva.

Roditelji se uglavnom plaše grčeva ali do njih dolazi usled izuzetno brzog narastanja temperature i obično se dogode već prvi put kada dete ima povišenu temperaturu. Zato je najbolje posmatrati i poznavati svoje dete kako se ponaša kada je bolesno. Ako nema istoriju grčeva treba dozvoliti bolesti da se izrazi, i temperaturi da odradi svoje. Za to vreme nuditi tečnosti, hrane ne toliko da bi se telo zaista bavilo samo bolešću, dodavati veće doze vitamina A i C (iz prirodnih izvora, ne sintetičke), omogućiti detetu odmor, puno roditeljske pažnje i ne vraćati ga prebrzo u vrtić (ili kasnije školu). Kod doktora, i to maksimalnom brzinom, treba ići ako dete postaje apatično, ne odaziva se, gubi svest...

Meni je trebalo nekoliko godina da steknem pouzdanje kada su moje ćerke bolesne. Ali verovala sam pre svega u njihovu sposbnost da se bore protiv bolesti i naravno, znam da ih ja najbolje poznajem, prepoznajem znake u njihovom ponašanju, tako da reagujem još dok se bolest nagoveštava. Isprva sam i sama paničarila oko temperature, naročito zato što je kod starije ćerke ta uvek narasla na oko 40C i nikakve svećice niti sirupi nisu pomagali. Zato sam i prestala da ih koristim. Sada znam i ako ima temperaturu da će to trajati bar tri dana i da će posle biti sve ok. Poslednji put, pre malo više od godinu i po je imala povišenu temperaturu šest dana, od toga četiri dana između 39C i 40C.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 09, 2006 1:02 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
Bili smo juce u Eurosleep-u, Dr. Nada Novovic je pregledala i konstatovala da nema sluzi u usnim kanalima tako da ta upala nije toliko strasna koliko smo mislili (iako je jako prisutna). Ona je vise zabrinuta za stanje grla, koje je najverovatnije i uzrok ovoliko povisene temperature koja toliko traje. Uocila je neke bele tacke na levom krajniku, s obzirom da je dete pod terapijom sad ne mozemo uzeti bris (koji je trebalo uzeti odmah kad smo je odveli u dom zdravlja) i ne moze sa sigurnoscu da tvrdi da li je to bio pocetak angine. U svakom slucaju savetovala je terapiju jacim antibiotikom od Amoxicilina, preporucila je Cedax. E sad naravno, moram da idem i po trece misljenje, odlazim danas u dom zdravlja, uzimam uput i vodim je na orl u institut za majku i dete pa da vidimo sta ce da kazu. Inace i sinoc je imala 39, prosto ne znam vise sta detetu da radim....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 09, 2006 1:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
I moj stariji sin je pio Cedax, to je antibiotik sirokog spektra i pokriva veliki broj infekcija pocev od urinarnih, zato ga i savetuju kada nisu sigurni sta je po sredi, pa pokrivaju veci broj infekcija. Inace je prilicno skup, u zavisnosti od mililitraze izmedju 1.000 i 2.000 dinara. U drzavnom DZ gotovo niko ga nece preporuciti jer ne ide na teret drzave, a u ima drugih lekova izbora poput Panklava i Hemomicina. Sve u svemu vrzino kolo u kome ispasta dete. Nemojte se nervirati i sto niste uradili bris, neretko se desi da bude potpuno nepouzdan, u zavisnosti od podloge koju koriste. Moja deca su letos dobila streptokoknu anginu koju su potvrdila tri pedijatra, a bris grla i nosa radjen u laboratoriji Dr Ristic (nose materijal u lab. Markovic) i Hexalab-u (znaci razliciti uzorci u dve razlicite laboratorije) bili su potpuno razliciti. Bris je naravno radjen pre upotrebe antibiotika i u jednoj lab. bio sterilan, a u drugoj se naslo 20% stafilokoka u nosu?! Potpuni apsurd uz klinicku sliku i KKS gde je broj segmentiranih le u LE formuli bio 0.86, dakle uz ostale parametre KKS ''skolski primer'' bakterijske infekcije. Inace, prilikom zapocete terapije antibiotikom KKS nije u potpunosti merodavna zbog toga sto antibiotik cini svoje i ''tamani'' bakterije iz celija, bas kao ni bris. Na Institutu za Majku i Dete radi, tj. bar je radio do skora i dr. Vladan Subarevic koga sam Vam preporucila, kao ORL hirurg pedijatar.

Drzim Vam palceve da se sto pre oslobodite temperature i dosadnih bakterija. I naravno da se ove infekcije sto redje javljaju u buducnosti. :wink:


Pozdrav,


Natasa


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 09, 2006 1:42 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
Sad cemo u dom zdravlja po uput. U institutu su mi rekli da mogu da nas prime oko 4 (na moje insistiranje, inace zakazuju), tako da se nadam da cemo danas nesto resiti.
Nadam se da ce ovo moje iskustvo nekome koristiti da decu vise ne maltretiramo nekim nepouzdanim i nekompletnim pregledima nego da znamo sta da trazimo cim vidimo neke simptome (mada bih volela da se nikom ne desi). Naravno javljam sta smo uradile.

Hvala i pozdrav,
Natasa


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 09, 2006 2:03 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm
Postovi: 71
Lokacija: beograd
Ja sam kao mala redovno imala anginu, one zaista idu sa jako visokom temperaturom. Nebi bilo lose da delujete lokalno, tj. da ispirate grlo sa necim, a moze i direktno da posisa neki vitamin c ili propolis tabletice, da ubijate bakterije na licu mesta. Cliacil je odlican za anginu (ako je to ) ,to je cist penicilin, a mislim da ide na recept.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 10, 2006 11:21 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Postovi: 166
Lokacija: Novi Sad
Evo sa malim zakasnjenjem, o lecenju homeopatijom...
Da ne bih sada nasiroko i nadugacko opisivala sta je homeopatija i nacin lecenja, najbolje da pogledate linkove http://www.homeopatija.com, http://www.homeopatija.org,...
Sustina je ta da se u homeopatiji ne leci bolest, nego osoba, i za razliku od klasicne medicine gde za istu bolest svi dobiju isti lek, u homeopatiji se lek odredjuje za svaku osobu ponaosob. Istina je da postoje homeopatski lekovi za pojedine lakse bolesti i koji "jednokratno" pomazu pri akutnim stanjima, ali pravi homeopata ne preporucuje takav vid lecenja, vec se ide na sistematsko lecenje.
Homeopatski "pregled" traje nekih 1,5-2h, i to je razgovor koji vise lici na razgovor sa psihologom. Nakon tog prvog razgovora homeopata odredjuje "lek" koji odgovara toj osobi i daje instrukcije kako se lek uzima. Obicno su to male kuglice, sa razlicitim oznakama, koje oznacavaju potenciju leka (C200, C30, C35,...). Veoma bitno je to da su te kuglice 100% prirodne, sto znaci da se prave od biljaka ili minerala iz prirode i nemaju nikakve negativne efekte. Jedina losa stvar sto moze da se desi jeste da homeopata ne "pogodi" lek iz prve, ali jedino u tom smislu da lek nece delovati na odgovarajuci nacin. Kod iskusnog homeopate je relativno mala sansa da pogresi lek, ali sa druge strane pacijent mora da da potpuno tacne odgovore na postavljena pitanja.
U Novom Sadu postoji homeopatsko drustvo gde radi 10-ak(mozda i vise) homeopata, koji su uglavnom i redovni lekari ili stomatolozi. Ja licno svoju decu vodim privatno kod homeopate koja je inace stomatolog, a da ne bi bila reklama za njenu ordinaciju, koga zanima moze mi poslati privatnu poruku za vise informacija


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 10, 2006 2:05 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
Juce smo otisli na institut za majku i dete na orl, bio je dezuran dr. Miscevic, veoma prijatan covek, pregledao je, uradio krvnu sliku i poslao na pedijatriju da je i poslusaju. Dakle slozio se s konstatacijom dr. Nade Novovic s tim sto nema angine nego je stvarno veoma jaka infekcija pa je preporucio Cedax. Odmah se primetilo poboljsanje. Eto danas nema temperaturu. Hvala Bogu!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 10, 2006 2:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Super!


Problem je resen i dete je dobilo adekvatnu terapiju sto je najbitnije. Sad uzivajte i izbegavajte ''nosioce virusa i bakterija'' koliko je to moguce. :wink:


Pozdrav,

Natasa


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 10, 2006 3:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
Drago nam je sto je malenoj bolje, za koji dan ce poceti lepo i da jede - govorim iz licnog iskustva od pre dvadesetak dana.

Jos u vezi homeopatije
kdanijela je napisao:
Veoma bitno je to da su te kuglice 100% prirodne, sto znaci da se prave od biljaka ili minerala iz prirode i nemaju nikakve negativne efekte.


Kao prilog ovome govori i cinjenica da ce homeopatija moze bez ikakvih ogranicenja koristiti u toku trudnoce i dojenja. Meni konkretno je jako pomogao ARNIGEL od Boirona kojim sam resavala glavobolje i bolove u rukama.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 13, 2006 11:02 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
Samo da Vam kazem, nasoj muci nije bio kraj u petak. Posle druge terapije Cedax-om, dete je imalo alergijsku reakciju, naime dobilo je koprivnjacu. Takve stvari se naravno kao po pravilu uvek javljaju uvece. Ne mogu Vam opisati koliko je bila crvena, prilicno sam se uplasila da ne dodje do neke jace reakcije, naravno zvali smo opet dezurnog pedijatra u tirsovoj i rekose nam da kupimo avil i da je vodimo kod pedijatra da promeni terapiju. U subotu smo je vodili i dali su nam Panklav. Sad pijemo i panklav i avil jos uvek posto joj je osip izlazio i u subotu i juce. Tek se sinoc malo primirilo. Kako smo procitali, ta korivnjaca ume jako dugo da traje. Ali bitno je dobro joj je sad, mada je ovo verovatno sve svrbi.

Sad bih joj dala nesto za jacanje imuniteta, kupila sam revitu ali zbog maticnog mleca i njene koprivnjace ne znam da li smem da joj dajem.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 45 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: