Iz neznanja, kasno sam otisao (1 mesec od rodjenja) da zakazem UZ kukova u Institut za majku i dete i dobio odgovor da ne moze da se uradi jer prvi slobodan termin je u oktobru, a to je kasno navodno do 2 meseca. Odem u Tirsovu i zakazu mi za 18.9, to je kao 2,5 meseca bebi, a gospodja-ica na call centru (ne znam njenu strucnost) mi rece da je to pravo vreme izmedju 2 i 3 meseca.
Da li slobodno mogu da cekam ovaj termin 2,5 meseci (ne kasnim) ili je neljubazna sestra iz Institutu za majku i dete upravu da sam zakasnio.
Beba je normalno rodjena
Hvala
Ultrazvuk kukova bebe
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 12:10 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo , opet ja da se umesam !
Idealno vreme za prvu kontrolu bebinih kukova bilo bi sa navrsenih mesec dana . To ce Vam reci svaki ortoped . U tom uzrastu moguce je otkriti deformitete i na vreme krenuti sa eventualnim vezbanjem odnosno korekcijom problema u zavisnosti od tezine istog . Vecina beba , naravno nema nekih vecih problema , pa i ako se ode kasnije na pregled ne ce se nista znacajno dogoditi . Mi smo recimo imali problem i dobro je sto smo otisli na kontrolu bas sa mesec dana , jer je doktorka otkrila obostrani vagus , tacnije nogice su nam bile potpuno krive ispod kolena i trebalo nam je oko 3 meseca svakodnevnog vezbanja da saniramo problem . Znaci , po kalendaru ortopeda kontrola bi trebalo da se obavi u uzrastu od mesec dana (idealno) , pa dva-dva i po , i onda u uzrastu izmedju petog i sestog meseca .
P.S. Mi smo inaci isli privatno kod Dr. Agnice Petkovic , sa ortopedske klinike na Banjici .
Idealno vreme za prvu kontrolu bebinih kukova bilo bi sa navrsenih mesec dana . To ce Vam reci svaki ortoped . U tom uzrastu moguce je otkriti deformitete i na vreme krenuti sa eventualnim vezbanjem odnosno korekcijom problema u zavisnosti od tezine istog . Vecina beba , naravno nema nekih vecih problema , pa i ako se ode kasnije na pregled ne ce se nista znacajno dogoditi . Mi smo recimo imali problem i dobro je sto smo otisli na kontrolu bas sa mesec dana , jer je doktorka otkrila obostrani vagus , tacnije nogice su nam bile potpuno krive ispod kolena i trebalo nam je oko 3 meseca svakodnevnog vezbanja da saniramo problem . Znaci , po kalendaru ortopeda kontrola bi trebalo da se obavi u uzrastu od mesec dana (idealno) , pa dva-dva i po , i onda u uzrastu izmedju petog i sestog meseca .
P.S. Mi smo inaci isli privatno kod Dr. Agnice Petkovic , sa ortopedske klinike na Banjici .
Re: Ultrazvuk kukova bebe
@natasino
molim te mi reci gde radi ta doktorka za privatno snimanje kukova. hvala
molim te mi reci gde radi ta doktorka za privatno snimanje kukova. hvala
zakazala uz ! u risticu 1700 od 1 do 7 svakog meseca! za te pare da se ne mlatim po klinikama
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
U NS vam ginekolog i školica savetuje zakazivanje još u trudnoći ja sam termin za bebana zakazala pre navršenog osmog i taman smo išli po ps-u na pregled u prvom mesecu .Ultrazvuk bi trebalo da se radi u navršenom prvom mesecu mada koliko čujem praktično nigde nije moguće zakazati te termine pa su eto naši Novosadski lekari smislili lep fazon zakažeš pregled još nerođenoj bebi