Ultrazvuk kukova bebe

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Miki011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 8:51 am

Ultrazvuk kukova bebe

Post od Miki011 »

Iz neznanja, kasno sam otisao (1 mesec od rodjenja) da zakazem UZ kukova u Institut za majku i dete i dobio odgovor da ne moze da se uradi jer prvi slobodan termin je u oktobru, a to je kasno navodno do 2 meseca. Odem u Tirsovu i zakazu mi za 18.9, to je kao 2,5 meseca bebi, a gospodja-ica na call centru (ne znam njenu strucnost) mi rece da je to pravo vreme izmedju 2 i 3 meseca.
Da li slobodno mogu da cekam ovaj termin 2,5 meseci (ne kasnim) ili je neljubazna sestra iz Institutu za majku i dete upravu da sam zakasnio.
Beba je normalno rodjena

Hvala
Faithless78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 12:10 pm

Post od Faithless78 »

Ja sam dobila uput za zakazivanje UZ kad sam vodila bebu sa 2 meseca na kontrolu. Zakazali su mi snimanje na 3 dana pre njenog 3. meseca. To je valjda i uobičajen termin.
natasino
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od natasino »

Evo , opet ja da se umesam !

Idealno vreme za prvu kontrolu bebinih kukova bilo bi sa navrsenih mesec dana . To ce Vam reci svaki ortoped . U tom uzrastu moguce je otkriti deformitete i na vreme krenuti sa eventualnim vezbanjem odnosno korekcijom problema u zavisnosti od tezine istog . Vecina beba , naravno nema nekih vecih problema , pa i ako se ode kasnije na pregled ne ce se nista znacajno dogoditi . Mi smo recimo imali problem i dobro je sto smo otisli na kontrolu bas sa mesec dana , jer je doktorka otkrila obostrani vagus , tacnije nogice su nam bile potpuno krive ispod kolena i trebalo nam je oko 3 meseca svakodnevnog vezbanja da saniramo problem . Znaci , po kalendaru ortopeda kontrola bi trebalo da se obavi u uzrastu od mesec dana (idealno) , pa dva-dva i po , i onda u uzrastu izmedju petog i sestog meseca .

P.S. Mi smo inaci isli privatno kod Dr. Agnice Petkovic , sa ortopedske klinike na Banjici .
milisa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm

Post od milisa »

Mi smo takodje isli sa mesec dana, pa oko tri i poslednji sa punih pet. Isli smo privatno kod prof. Brdara.
Mi smo tako hteli, mada obicno zakazuju prvi ultra zvuk oko treceg meseca na institutu, tako da niste zakasnili.
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm

KUKOVI

Post od edelina »

Niste zakasnili, jer u KBC Zvezdara kazu da treba snimati kukove sa dva meseca od rodjnja!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

Prvo snimanje isto tako zakazano telefonski sa 2.5 meseca, i isto sam mislila da je kasno, ali kazu nemaju termina, sta da se radi, drugo je bilo sa 4.5 meseca ujedno i poslednje za Alex, a trece snimanje za Kicu je bilo sa 6 meseci
double trouble is my life
timjan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:56 pm

Re: Ultrazvuk kukova bebe

Post od timjan »

@natasino
molim te mi reci gde radi ta doktorka za privatno snimanje kukova. hvala
timjan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:56 pm

Post od timjan »

zakazala uz ! u risticu 1700 od 1 do 7 svakog meseca! za te pare da se ne mlatim po klinikama
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

U NS vam ginekolog i školica savetuje zakazivanje još u trudnoći ja sam termin za bebana zakazala pre navršenog osmog i taman smo išli po ps-u na pregled u prvom mesecu .Ultrazvuk bi trebalo da se radi u navršenom prvom mesecu mada koliko čujem praktično nigde nije moguće zakazati te termine pa su eto naši Novosadski lekari smislili lep fazon zakažeš pregled još nerođenoj bebi :(
Odgovori