Ultra zvuk kukova objasnjenje

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

Ultra zvuk kukova objasnjenje

Post od sladjano »

Imam decaka od 3,5 meseci!!!Sa 2 meseca smo isli na uz kukova!!!!Doktorica koja mu je radila uz kaze da je sve u redu,ali me je zbunila doktorica kod koje idemo u savetovaliste kaze da joj uz nije jasan i da po nalazu nisu u redu kukovi;da do sledece kontrole stavljam siroki povoj sa dve tetra pelene,a ne sa jednom!!!
A evo i nalaza:
DESNI KUK .............................. ........................ LEVI KUK
Kostano oblikovanje acetabuluma-DOBRO.................. Kostano oblikovanje acetabuluma-DOBRO
Kostano izbocenje-ZAOBLJENO .................. ........... Kostano izbocenje-ZAOBLJENO
Hrskavicni deo krova acetabuluma-SIROK ............... . Hrskavicni deo krova acetabuluma-SIROK

alfa ugao:57 stepeni .......................................... alfa ugao:58 stepeni
beta ugao:55 stepeni .......................................... beta ugao:55 stepeni
Jezgro okostavanja glavice femura:+ - ...................... Jezgro okostavanja glavice femura:+ -
ZAKLJUCAK: GRAF Ib ............................. ................. ZAKLJUCAK:GRAF Ib

ZANIMA ME STA NIJE U REDU KAD JE SVE ISTO SAMO JE RAZLIKA U STEPENIMA!!!!NA INTERNETU SAM CITALA DA JE TO U REDU NALAZ!A DOKTORICE KAZU JEDNA DOBRO,DRUGA NE VALJA!!!SAMO SU ME ZABRINULE!!!ON JE OD NE PUNIH MESEC DANA HIPERAKTIVAN,A SADA UVELIKO PUZE NA LEDJIMA,TAKO DA GA NE SMEM OSTAVITI SAMOG NA KREVETU :( :( :( :-? :-? :-? :cry: :cry: :cry:

ZANIMA ME VASE MISLJENJE!!!UNAPRED SE ZAHVALJUJEM :roll: :roll: :roll:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Ultra zvuk kukova objasnjenje

Post od Dea »

Za kukove su najbitniji ti uglovi (znam posto je moja cerka imala tri operacije kuka).
Da li su obe dr. pedijatri ili je neka od njih ortoped?
Ako je ortoped rekao da je sve ok, ne treba da se brinete.
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

Re: Ultra zvuk kukova objasnjenje

Post od sladjano »

Doktorica koja ga je pregledala je doktor medicine,i ona kaze da su u redu,a doktorica iz savetovalista,tj pedijatar kaze da nisu.Imamo kontrolu za sedam dana,pa cemo videti!!!
Odgovori