Ukidanje noćnog podoja?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ukidanje noćnog podoja?
Kako izvesti ukidanje noćnog podoja ili bar smanjenje istih?
Bebac ima za koji dan četiri meseca, odlično napreduje oko osam kila, i za sad samo siki!
Njegova potraznja za mlekom je van svake kontrole, i to preko dana na dva do tri sata što uspevam jedino animacijom da produžim. Dan mi i nije problem, sada je u fazi da ga sve okolo interesuje, jede samo da utoli glad, kao da će nešto propustiti, ma sve mu odvlači paznju od zvuka, senke....
Ali moj problem je noć!
Mališa zaspi oko 21:30 do 22 i već prvo buđenje je oko 00 do 00:30 (i tu se najviše naspava!), a onda kreće žurka! Slede buđenja na sat i po, gde ne pali cucla, samo traži siku, tada moram da ga prebacim u krevet i podoj traje oko pet minuta gde zaspi(ne dovoljno i ako je on baš jak i dobro vuče, ali on svoje tankove ne napuni dovoljno ).
Oko 6h gunđa sve dok ga ne presvučem, a onda je oran za igru, i tek uspem da ga uspavam oko 9h!!! Šta mislite koliko dugo tad spava ?
Jer ima neko savet, jer ova gladnica me uništi!!!
Bebac ima za koji dan četiri meseca, odlično napreduje oko osam kila, i za sad samo siki!
Njegova potraznja za mlekom je van svake kontrole, i to preko dana na dva do tri sata što uspevam jedino animacijom da produžim. Dan mi i nije problem, sada je u fazi da ga sve okolo interesuje, jede samo da utoli glad, kao da će nešto propustiti, ma sve mu odvlači paznju od zvuka, senke....
Ali moj problem je noć!
Mališa zaspi oko 21:30 do 22 i već prvo buđenje je oko 00 do 00:30 (i tu se najviše naspava!), a onda kreće žurka! Slede buđenja na sat i po, gde ne pali cucla, samo traži siku, tada moram da ga prebacim u krevet i podoj traje oko pet minuta gde zaspi(ne dovoljno i ako je on baš jak i dobro vuče, ali on svoje tankove ne napuni dovoljno ).
Oko 6h gunđa sve dok ga ne presvučem, a onda je oran za igru, i tek uspem da ga uspavam oko 9h!!! Šta mislite koliko dugo tad spava ?
Jer ima neko savet, jer ova gladnica me uništi!!!
Po onome sto pises ne lici mi na glad ni malo vec na sve drugo sto dojenje pruza a sto se odnosi na psiholoski aspekt! Malisa trazi sigurnost i prisustvo mame i uziva u tome punim plucima
Da je gladan ne bi mogao nikakv zvuk da mu odvuce paznju!
Verujem da si na svaki njegov plac nudila siku (sto se i savetuje da se radi) ali on je na njoj najsigurniji pa kad malo odrastu to pocinje da stvara problem.
Ja sam moju bebu vremenom uobrocila,postepeno, i polako je pocela da siska na 3 sata. Sada ima 11meseci i dalje sisa
nocne podoje je sama izbavila oko 2-og meseca sve do 5-og je tako bilo...e onda
je krenulo budjenje nocu (zubi sta vec...place..ja gurnem siku i tu uprskam stvar) Tako da i mi danas sikimo i nocu da bi se samo umirila a ne da bi se najela. Al ne vidim drugog resenja...
Tako da mislim da napravis neki raspored hranjenja u toku dana,polako...pa ce i vremenom da se ti nocni podoji prorede i izgube. NIsam za nasilno isbacivanje podoja!
A i za par meseci krenucete sa cvrstom hranom pa ce ici znatno lakse!
Veliki poljubac i uzivajte u dojenje...nema nista zdravije za vasu bebu!

Da je gladan ne bi mogao nikakv zvuk da mu odvuce paznju!
Verujem da si na svaki njegov plac nudila siku (sto se i savetuje da se radi) ali on je na njoj najsigurniji pa kad malo odrastu to pocinje da stvara problem.
Ja sam moju bebu vremenom uobrocila,postepeno, i polako je pocela da siska na 3 sata. Sada ima 11meseci i dalje sisa

Tako da mislim da napravis neki raspored hranjenja u toku dana,polako...pa ce i vremenom da se ti nocni podoji prorede i izgube. NIsam za nasilno isbacivanje podoja!
A i za par meseci krenucete sa cvrstom hranom pa ce ici znatno lakse!
Veliki poljubac i uzivajte u dojenje...nema nista zdravije za vasu bebu!
Neverujem ni ja da je gladan nego se tesi mozda je nesto sanjao a mozda mu krecu i zubici jer su mu natecene desni?
Moj sin je spavao redovno bez podoja kroz noc do 4 meseca kada su krenuli problemi sa zubicima i od tada nista od spavanja i da poceo je da sisa nocu 2-3 puta.
Ako su krenuli zubici nagrebala si ali procice i to
!
Pozdrav
Moj sin je spavao redovno bez podoja kroz noc do 4 meseca kada su krenuli problemi sa zubicima i od tada nista od spavanja i da poceo je da sisa nocu 2-3 puta.
Ako su krenuli zubici nagrebala si ali procice i to

Pozdrav
Evo danas je drugi dan da sam uspela bar preko dana da ga dovedem u red da siki bar na tri sata, pa se nadam Elektra da će upaliti i za noć!
Sinoć smo mu ponudili ćaj u među podoju kad se probudio, koji je popio i nastavio da spava. Pa smo izgurali i da noću jede na tri sata.Taktika nam je da muž daje čaj, da me mališa ne vidi kao svoju "hranilicu", automacki je mirniji i ništa mu drugo ne preostaje nego da nastavi da lala kad shvati da hrana nije u bliziti! Valjda će upaliti!
Zubići još nisu krenuli , ali dosta bali, ponekad je i nervozan sve stavlja u usta, ježim se samo na pomisao kad krenu da izbijaju.
Da li ste koristile ogrlicu od ćilibara, ja se iskreno još nećkam da li da je kupim!
Nervira me to, što sam kod tri pedijatra postavila pitanje uobroćavanja dece, jer svi pričaju istu priču da je bebac veliki i da treba da izbaci noćni podoj, ali kad ih pitam kako svi nešto krivudaju ili te blago ismevaju, i na kraju im je zaključak ma daj mu kad traži!!!
Probaću sa vodom i čajem da mu dajem kad se budi, a da natempiram samo dva obroka noću bar za početak,ako i to uspem na konju sam.
Bio bi red da ospavam tri sata u kontinuitetu posle četiri meseca!
Sinoć smo mu ponudili ćaj u među podoju kad se probudio, koji je popio i nastavio da spava. Pa smo izgurali i da noću jede na tri sata.Taktika nam je da muž daje čaj, da me mališa ne vidi kao svoju "hranilicu", automacki je mirniji i ništa mu drugo ne preostaje nego da nastavi da lala kad shvati da hrana nije u bliziti! Valjda će upaliti!

Zubići još nisu krenuli , ali dosta bali, ponekad je i nervozan sve stavlja u usta, ježim se samo na pomisao kad krenu da izbijaju.
Da li ste koristile ogrlicu od ćilibara, ja se iskreno još nećkam da li da je kupim!
Nervira me to, što sam kod tri pedijatra postavila pitanje uobroćavanja dece, jer svi pričaju istu priču da je bebac veliki i da treba da izbaci noćni podoj, ali kad ih pitam kako svi nešto krivudaju ili te blago ismevaju, i na kraju im je zaključak ma daj mu kad traži!!!
Probaću sa vodom i čajem da mu dajem kad se budi, a da natempiram samo dva obroka noću bar za početak,ako i to uspem na konju sam.
Bio bi red da ospavam tri sata u kontinuitetu posle četiri meseca!

- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re ukidanje nocnog podoja
A, kako da majka ukine nocno hranjenje na flasicu?posto ja moju bebu hranim bebelacom?Ima skoro 8 meseci, i oko 9 kg.Lepo jede preko dana, cvrstu hranu:meso, povrce, voce,kremelino...Medjutim, i dalje nocu oko 3,4 je gladan, ustanem, napravim mu hranu, i smaze oko 360 ml.To je velika kolicina, kao da nista ceo dan nije jeo
Dr nam je rekal da smo mi njega ustvari navikli da nocu jede, i da nije on toliko gladan, i da ne treba vise da budi nocu.Medjutim, ima jedna fora, on vec nekoliko mes. unazad sisa prst-palac.Po tome znam recimo danju da je gladan.Nikada ne place kada je gladan, samo jako sisa prst.Plakao je mozda prvih tri meseca i onda prst.To su mi signali, i tako i nocu...Probudim se, vidim dete jako siusa prst, napravim mu hranu, i on pojede 360ml.Kako onda nije gladan?Ja ne bih mogla da zaspim kada bih ga ostavila da jako sisa prst i da nastavim da spavam.Mada dr kaze da je to navika

- dolce-vita
- Stalni član
re nocni podoj
Zaboravila sma da navedem, ne budi se, samo sisa prst.Ako neko ima neki savet, bila bih jako zahvalna 

Sisanje palca je jedna aktivnost koja predstavlja zadovoljstvo,sigurnost,motorno rasterecenje,prosto nekoj deci taj prst to predstavlja. Druga recimo vrte kosu sebi ili mami,drze mamu za uvo dok se uspavljuju itd.
Tako da ja to sisanje ne bih povezala sa gladju!
Posebno jer se tvoja beba ne budi nocu vec je ti prakticno probudis i misleci da to znaci glad (iz iskustva preko dana) gurnes flasicu. (i mi kad bi nas neko probudio oko 3-4 nocu mogli bismo da jedemo jer je obicno dosta sati proslood vecere).Mada mi je stvarno kolicina malo "prevelika". Jel ti on i preko dana pojede toliko mleka po obroku?
Moja starija koleginica isto defektolog je savetovala roditeljima da zaviju detetu prst koji sisa u zavoj,lepo ga uvijete -SIGURNO DA NE MOZE DA SE ODVIJE NIKAKO OD STRANE DETETA,onako prstic pa oko zgloba. Kao da se,daleko bilo posekao. I odvikavanje je vrlo efikasno! Pokusajte pa se javite!
Ipak bih se slozila sa vasim pedijatrom da je to navika! Ali navika koja detetu predstavlja ogromno zadovoljstvo ali nije bas pozeljna posebno kad dete malo odraste!
Veliki pozdrav
Posebno jer se tvoja beba ne budi nocu vec je ti prakticno probudis i misleci da to znaci glad (iz iskustva preko dana) gurnes flasicu. (i mi kad bi nas neko probudio oko 3-4 nocu mogli bismo da jedemo jer je obicno dosta sati proslood vecere).Mada mi je stvarno kolicina malo "prevelika". Jel ti on i preko dana pojede toliko mleka po obroku?
Moja starija koleginica isto defektolog je savetovala roditeljima da zaviju detetu prst koji sisa u zavoj,lepo ga uvijete -SIGURNO DA NE MOZE DA SE ODVIJE NIKAKO OD STRANE DETETA,onako prstic pa oko zgloba. Kao da se,daleko bilo posekao. I odvikavanje je vrlo efikasno! Pokusajte pa se javite!
Ipak bih se slozila sa vasim pedijatrom da je to navika! Ali navika koja detetu predstavlja ogromno zadovoljstvo ali nije bas pozeljna posebno kad dete malo odraste!
Veliki pozdrav
Sisanje palca je jedna aktivnost koja predstavlja zadovoljstvo,sigurnost,motorno rasterecenje,prosto nekoj deci taj prst to predstavlja. Druga recimo vrte kosu sebi ili mami,drze mamu za uvo dok se uspavljuju itd.
Veliki pozdrav
Veliki pozdrav
- dolce-vita
- Stalni član
RE SISANJE PALCA
Vi ste Elektra definitivno u pravu.Ali, zasto onda pojede toliko mleka?On jede ujutro mleko i popije oko 260ml.Posle toga ceo dan jede cvrstu hranu, povrce koje mu pravim, voce, kasice...tako da mleko ostaje pred spavanje.Medjutim, on mleko pred spavanje odbije i sisa prst jako oko 3, 4 ujutro, ja ustanem i nahranim ga.Smaze i preko 300ml. 

Ja mislim da treba da malo uvedete red,tako da kazem,u hranjenje. Znaci,obroci moraju biti u slicno vreme svakoga dana,mleko pred spavanje pokusajte da uvedete pod obavezno! Odvojite malo veceru (cvrstu hranu) -neka bude malo ranije da bi prihvatio mleko pred spavanje. I pokusajte da na sisanje palca ne odgovorite nudjenjem hrane!
Bar da to mleko ne bude pre 5h ujutru,polako ce se pomeriti i oko 6-7h je vec ok!
Moj savet je uvesti red u ishranu npr.-vecera neka je oko 18-19h pa kupanje oko 20h i mleko pred spavanje oko 20.30h (naravno prilagodite ovo svojoj satnici)
Zelim vam uspeh,ovo naravo ne moze da se sprovede u 2 dana ali budite strpljivi i rezultari ce doci.
Videcemo kasnije za sisanje palca!
Bar da to mleko ne bude pre 5h ujutru,polako ce se pomeriti i oko 6-7h je vec ok!
Moj savet je uvesti red u ishranu npr.-vecera neka je oko 18-19h pa kupanje oko 20h i mleko pred spavanje oko 20.30h (naravno prilagodite ovo svojoj satnici)

Zelim vam uspeh,ovo naravo ne moze da se sprovede u 2 dana ali budite strpljivi i rezultari ce doci.
Videcemo kasnije za sisanje palca!
- dolce-vita
- Stalni član