Temperatura
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 9:44 pm
Temperatura
Molim vas pomozite, dete mi ima 2,5 godine i danas je dobila temperaturu, koju sam spustao brufenom, medjutim veceras je ponovo dobila temperaturu 39,4 , ali ono sto je cudno je da su joj i ruke i noge potpuno hladni, a glava joj je vruca. Do sada nisam video taj slucaj temperature a da su joj i rukice i nogice hladne, da li je to normalno ili je nesto drugo u pitanju, molim vas pomozite mi jer me to vec brine (da nije meningitis)? Hvala.
Molim vas,
hladne obloge na glavu nemojte stavljati.
Ja sam sama sebi tako izvlacila temperaturu pa su mi rekli da sam izvlacila preko glave sto moze biti opasno za mozak i pojedin ecentre u mozgu, posebno sto je rec o malom detetu.
Temperatura se izvlacila oblogama na dlanovima i stopalima, nikako hladnim oblogama na glavi.
Inace ako dete ne reaguje tako na brufen, probajte paracetamol, jer neka deca bolje to prihvataju, i tusiranje ili da je vi prebrisete ne skroz hladnom, ali prohladnom vodom.
Ako nazovete hitnu pomoc da biste dobili savete verovatno bi vam rekli za tusiranje ili brisanje, to bi trebalo trajati jedno 10tak minuta.
Pozdav!
hladne obloge na glavu nemojte stavljati.
Ja sam sama sebi tako izvlacila temperaturu pa su mi rekli da sam izvlacila preko glave sto moze biti opasno za mozak i pojedin ecentre u mozgu, posebno sto je rec o malom detetu.
Temperatura se izvlacila oblogama na dlanovima i stopalima, nikako hladnim oblogama na glavi.
Inace ako dete ne reaguje tako na brufen, probajte paracetamol, jer neka deca bolje to prihvataju, i tusiranje ili da je vi prebrisete ne skroz hladnom, ali prohladnom vodom.
Ako nazovete hitnu pomoc da biste dobili savete verovatno bi vam rekli za tusiranje ili brisanje, to bi trebalo trajati jedno 10tak minuta.
Pozdav!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pre svega obratite se svom pedijatru i izvadite detetu krv, ako su leukociti i SEW povecani u pitanju je najverovatnije bakterijsko zapaljenje urinarnih organa.
meningitis se sasvim drugachije manifestuje, ako vec nemate dovoljno znanja i iskustva da procenite sta bi mogao biti problem onda nemojte samo doositi ovako nepotrebne nebulozne dijagnoze.
i pobogu, vashe dete je bolesno, vashe dete ima povishenu temperaturu i vi ga sami lechite brufenima????? bez saveta sa pedijatrom? znate li kakav je lek brufen?
gde zivite vi???
meningitis se sasvim drugachije manifestuje, ako vec nemate dovoljno znanja i iskustva da procenite sta bi mogao biti problem onda nemojte samo doositi ovako nepotrebne nebulozne dijagnoze.
i pobogu, vashe dete je bolesno, vashe dete ima povishenu temperaturu i vi ga sami lechite brufenima????? bez saveta sa pedijatrom? znate li kakav je lek brufen?
gde zivite vi???

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.