Moja tromesecna beba vec sigurno mesec dana ima stolice koje se ne mogu bas opisati kao cvrste. Zapravo cvrste skoro da nikad nije ni imala. Stolice su od zlatno zute do zelene, sadrze neke semenkice i nisu baz skroz vodene, ali nisu ni cvrste. Kada sam to prijavila pedijatru iz Doma zdravlja pitala me je kako se dete hrani (Aptamilom 1 oduvek) i da li dajem cajeve (da, kormorac protiv grceva i kamilicu) i zakljucila da posto beba dobro napreduje stolica menja boju i tecna je zbog cajeva. Trazila sam savet i na halo beba servisu, rekli su mi isto. Ona ima normalan broj stolica, do tri dnevno, ali mene brine to sto nisu cvrste i povremeno su zelene. Da li imam razloga za zabrinutost i sta da radim?
Hvala
tecne stolice kod bebe
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Moje misljenje je da nemas razloga za zabrinutost.Stolica bebe i ne moze da bude nesto mnogo tvrda.Bice kada pocne da jede drugu hranu.To sa zrncima je sasvim normalno pogotovu ako pije adaptirano mleko. To sto je zelena s vremena na vreme i to je mislim normalno. Neki kazu da stolica bude zelena od gvozdja,nekad i od caja ( nekad kazu i ako je beba gladna ali u to nisam sigurna). Moja Jelena je u tom periodu nekad kakila prvo malo tako zeleno pa posle zuto to sa zrncima. I ako beba ima tri stolice mislim da je sve u redu.Naravno, ako se i dalje plasis postoji i analiza stolice.
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni su rekli da se zelena stolica pojavljuje i od korscenja fizioloskog rastvora. Inace i moja beba ima tri meseca, samo je dojim, i ima nesto izmedju tecne i mekane stolice, koju je doktorka videla kada smo isli na kontrolu, slucajno nam se desilo
, i rekla da je super sto joj je stolica i zlatno zuta, kao i to kako izgleda.
Takodje je normalno da ima i sluzi jer se jos uvek beba cisti.
Mislim da nemate razloga za brigu.

Takodje je normalno da ima i sluzi jer se jos uvek beba cisti.
Mislim da nemate razloga za brigu.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
U tom uzrastu to je normalno. Kad bude beba presla na kasice promenice se i stolica. Mi smo sa kasicama u pocetku imali cak i po dan-dva zatvor. Sad smo se posle tri meseca kasica unormalile i beba ima od jedne do tri stolice dnevno. Neki put tvrdje neki put redje, sve zavisi sta jede. Samo se opusti i uzivaj u svom bebironu...
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Moji blizanci sa tri meseca nikad nisu imali cvrstu stolicu, jednostavno to je normalno. Hrane se Aptamil comfortom 1, zbog grceva i retko kad piju cajeve, naime, ako im i dam caj obicno ga izbljucnu pa su mi lekari rekli da nema potrebe, da nema mesta u zeludcu a da su zedni caj bi prihvatili sigurno, da nema potrebe zato sto je i zima pa bebe se ne znoje i nije im potrebno toliko tecnosti kao kad je leto. Ponekad pojpiju Plantex zbog grceva. zasladjenu i Milipinu kamilicu sam davala ako bi imali zatvor pa vidim da se muce.
Inace su imali zutu stolicu sa par nedelja dok nisu dobili grceve, a od tad su zelene. Mene su u porodilistu u sloveniji upozorili da ako budu imali grceve da ce stolica biti zelena. Tako je i bilo, uz to piju adaptirano mleko koje ima gvozdja. Pedijatar mi je takodje potvrdio isto, a to da je stolica kod beba zelena jer imaju grceve, tako da je to apsolutno u redu.
Inace su imali zutu stolicu sa par nedelja dok nisu dobili grceve, a od tad su zelene. Mene su u porodilistu u sloveniji upozorili da ako budu imali grceve da ce stolica biti zelena. Tako je i bilo, uz to piju adaptirano mleko koje ima gvozdja. Pedijatar mi je takodje potvrdio isto, a to da je stolica kod beba zelena jer imaju grceve, tako da je to apsolutno u redu.