Postovani,
Imam bebu staru 15 dana, sa dijagnozom SVPT - supraventrikularne tahikardije. Nakon pozitivnog pomaka u prvih desetak dana, uz minimalnu dozu Propranolola, napadi su odjednom ucestali i ponavljaju se na otprilike 12 sati. Danas je terapija promenjena u Amiodaron, 10mg na 8 sati. Medjutim, cula sam da je posredi jako toksican lek, pa me interesuje vase misljenje. Kada se i kako ispoljavaju toksicni efekti, i da li je rec o leku koji moze eliminisati problem ili samo drzati stabilnim srce tokom primene? Koja je neka prosecna prognoza ovog oboljenja kod beba? Inace, nikakav okidac nije pronadjen, lekari kazu da je beba mimo toga potpuno zdrava. Sta mogu da ocekujem u narednom periodu?
Svaka informacija nam je dragocena. Veliko hvala.
Supraventrikularna tahikardija kod bebe
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 04, 2017 8:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Supraventrikularna tahikardija kod bebe
Molim ana79 ako vidi ovu poruku da me kontaktira na mail [email protected] jer imam bebu od 10 dana sa istim problemom SVT-a, na istoj terapiji Amiodarona i propranola, pa me interesuje kako je njeno iskustvo i kako je beba prosla s'obzirom da je odavno bilo. Hvala
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Пошаљи јој и приватну поруку јер можда није означила тему за праћење, а за приватну поруку ће добити емаил подсетник.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 04, 2017 8:35 pm
aaaca a kako se salje privatna poruka nekome? Hvala
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Испод текста који је неко написао постоје дугмићи "profil" и "pp". Кликнеш на приватну поруку тј. "pp" и напишеш.