Supraventrikularna tahikardija kod bebe

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ana79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 04, 2011 7:51 pm

Supraventrikularna tahikardija kod bebe

Post od ana79 »

Postovani,
Imam bebu staru 15 dana, sa dijagnozom SVPT - supraventrikularne tahikardije. Nakon pozitivnog pomaka u prvih desetak dana, uz minimalnu dozu Propranolola, napadi su odjednom ucestali i ponavljaju se na otprilike 12 sati. Danas je terapija promenjena u Amiodaron, 10mg na 8 sati. Medjutim, cula sam da je posredi jako toksican lek, pa me interesuje vase misljenje. Kada se i kako ispoljavaju toksicni efekti, i da li je rec o leku koji moze eliminisati problem ili samo drzati stabilnim srce tokom primene? Koja je neka prosecna prognoza ovog oboljenja kod beba? Inace, nikakav okidac nije pronadjen, lekari kazu da je beba mimo toga potpuno zdrava. Sta mogu da ocekujem u narednom periodu?
Svaka informacija nam je dragocena. Veliko hvala.
Saska81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 04, 2017 8:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Supraventrikularna tahikardija kod bebe

Post od Saska81 »

Molim ana79 ako vidi ovu poruku da me kontaktira na mail [email protected] jer imam bebu od 10 dana sa istim problemom SVT-a, na istoj terapiji Amiodarona i propranola, pa me interesuje kako je njeno iskustvo i kako je beba prosla s'obzirom da je odavno bilo. Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Пошаљи јој и приватну поруку јер можда није означила тему за праћење, а за приватну поруку ће добити емаил подсетник.
Saska81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 04, 2017 8:35 pm

Post od Saska81 »

aaaca a kako se salje privatna poruka nekome? Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Испод текста који је неко написао постоје дугмићи "profil" и "pp". Кликнеш на приватну поруку тј. "pp" и напишеш.
Odgovori