STO ZAKLJUCASTE TEMU O VAKCCINAMA I VACCINISANJU ?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

STO ZAKLJUCASTE TEMU O VAKCCINAMA I VACCINISANJU ?

Post od mislimsvojimmozgom »

Postovani,
mislim da ovu temu treba i dalje diskutovati ...cinjenicama , razgovorima ...pokusati ,da oni koji su se "navukli" na razno-razne natpise (posebno na Netu!) o stetnosti vakcina, pokusati da promene misljenje i svoju decu podvrgnu vakcinisanju [( jer se recimo zna da samo uspeh-odaziv veci od 95% osigurava da se u datom podrucju(zemlji-svetu) nece javiti bolest u epidemijskom( da ne govorim o pandemiji!) opsegu)].
Zaboravili smo na mnoge bolesti (neke su zahvaljujuci vaccinama i iskorenjene ) al to NE SME da bude razlog da se ide protiv vakcinacija nego, NAPROTIV , da bi se takvo stanje odrzalo i/ili cak i poboljsalo tyreba biti za vakcinisanje.
Ja malopre pristupih registraciji na ovom forumu da bih se pridruzila ovoj diskusiji - kad ono >zakljucan!
Pozdrav i sretni svi nastupajuci praznici(ukljucujuci i Novu Godinu )
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

Evo teme o vakcinisanju koja nije zakljucana

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4338

a evo jos jedne koja nije zakljucana

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=11527

Mislim da je tema -molim strucno misljenje o vakcinaciji- ili kako se vec zove zakljucana iz razloga sto je prerasla u nesto drugo( neprimereno reklamiranje i vredjanje) !
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 9:57 am

Post od Bee2 »

Zakljucali su temu jer se boje onoga sto pise. Razbio sam par doktora ko Panta pitu i razbio sam rekord o posecenosti jednoj temi. Pogledajte brojke!!! Nema posecenije teme i sa vise postova.

Ali posto je doktorska sujeta u pitanju, onda su morali da zakljucaju da bi ublazili malo efekat. Suvise se zagrejala tema, sve veci broj poseta... Zar vam to nije pomalo sumnjivo?

Ima ovde na ovom forumu veliki broj ljudi koji misle svojom glavom i neke od njih nacicete preko PP i preko te zakljucane teme. Pogledajte. Uskoro pocinje malo sira kampanja koja ce objaviti ljudima ovu obmanu.

Vazno je samo da vam skrenem paznju da nisu u pitanju samo roditelji, vec lekari, pa i strucnjaci iz datih oblasti sirom sveta. U svakoj zemlji danas imate front protiv vakcinacije i samo je pitanje vremena kada ce se srusiti ta laz.

Imate na zakljucanoj temi gomilu linkova pa sami pogledajte. A koliko je zanimanje za vase odlicno pitanje proverite na portalu... za sada se 43 clana zainteresovalo za vase pitanje! Dobro ste poceli!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

sludjena mama napisao:Evo teme o vakcinisanju koja nije zakljucana

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4338

a evo jos jedne koja nije zakljucana

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=11527

Mislim da je tema -molim strucno misljenje o vakcinaciji- ili kako se vec zove zakljucana iz razloga sto je prerasla u nesto drugo (neprimereno reklamiranje i vredjanje) !
Za njih je izgleda reklamiranje kad covek postavi link! Pa sta drugo da radi... copy/paste? Nije bilo vredjanja al bilo je gusto. A znate zasto je bilo gusto? ZATO sto se radi o zivotu i smrti, o zdravlju beba, o ozbiljnim bolestima... i tu nema sale i lupanja gluposti.

Ova SLUDJENA mama koja brka babe i zabe je uveliko doprinela da se tema zakljuca. ALI dobro, imamo mi i druge teme pa mozemo da pisemo koliko nam je volja, sto i radimo.

NIJE NORMALNO da se cuje samo jedno misljenje. Mi iznosimo misljenje druge strane koje se njima ne svidja pa ne znaju sta ce s njim.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

Bee2 napisao: Ova SLUDJENA mama koja brka babe i zabe je uveliko doprinela da se tema zakljuca. ALI dobro, imamo mi i druge teme pa mozemo da pisemo koliko nam je volja, sto i radimo.

NIJE NORMALNO da se cuje samo jedno misljenje. Mi iznosimo misljenje druge strane koje se njima ne svidja pa ne znaju sta ce s njim.

VI,gospodine bee2 , NAMECETE svoje stavove drugima a to je odlika egoisticnih osoba!cak sta vise,svi koji su izneli svoje misljenje a koje je bilo suprotno vasem ,za vas su SLUDJENI,LAZLJIVI,POKVARENI i ko zna sta sve jos!
u redu je iznositi svoje misljenje ali ne i podcenjivati misljenje drugih ljudi!
i da vas podsetim,ja sam prva trazila konkretne dokaze koji ce govoriti kako u korist tako i protiv vakcina!na ovom forumu ih nisam nasla!a vi???
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

Mozda nema direktno veze sa ovim tvojim pitanjem koji si postavila, ali mislim da nece biti na odmet da i ovde postavim ovu moju preporuku sa teme o vakcinama. Upoznao sam coveka i doktora, mislim mog prvog PRAVOG doktora :) pa ne mogu da odolim a da ne preporucim i drugima makar da procitaju i pogledaju njegova strucna izlaganja.

Evo teksta...

***Upoznao sam jednog veo zanimljivog doktora iz Republike Srpske. Stvarno uliva poverenje. Kratko smo diskutovali i pregledao sam njegove clanke i video snimke. Mislim da zasluzuje vecu paznju u Srbiji.

Evo linka. Nije direktno veznao za vakcine, ali ovo o cemu on govori i poducava narod itekako ima veze sa medicinom, sa lekovima, sa farmaceutskom mafijom, sa principima zdravlja...

Videcete da je zanimljivo. Ja sam odusevljen da postoji bar neko normalan na ovim prostorima, mislim od strucnjaka.
Ovaj covek ima strpljenja da razgovara sa ljudima i drzi predavanja o svojim saznanjima, obrazuje narod tako da je svima razumljivo...

Vredi pogledati.
http://www.cpsbl.org/zdravlje/index.htm
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Aman, zaključajte i ovu temu.
Ne shvatam potrebu da se ima deset istovetnih tema - forum služi za diskusiju (čemu vi bee niste skloni, skloni ste samo traženju istomišljenika i vređanju onih koji to nisu), ali veliki broj tema samo rasplinjuje suštinu.
Ja sam administrator jednog drugog, neobaveznog foruma, pa čak i tamo redovno zaključavam teme koje se ponavljaju i upućujem autore da svoje tekstove, mišljenja ili linkove ostave na postojećim.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

Post od mislimsvojimmozgom »

Postovani,
kada sam postavila ovo pitanje o zakljucavanju teme mislila sam iskljucivo na naslov:Molim strucno misljenje o vakcinisanju... hvala.Nisam prethodno stigla da procitam sve postove - priznacete bas ih dosta ima...
Ima dosta proizvoljnosti , netacnih stvari i sl-verovatno pisanih od onih koji se zdravstvom ne bave !(recimo negde sam procitala da je incidenca tuberkuloze u Srbiji visoka - daleko veca od evropske,a ja vam mogu tvrditi, recimo, da je ona jos odsmdesetih dovedena u nivo Evropskih zemalja .Od ulaska Rumunije i Bugarske u EU incidenca TBC u Srbiji je MANJA NEGO U EU!.
...Drugo, konstatovala sam da nema mnogo postovanja za strucna misljenja doktora i ja se kao lekar nikada ne bih upustila u diskusije iz odredjenih , mojih , razloga( jos ,je ziv obicaj u nas Srba da se sa tela spere tezacki znoj i ... obuku najlepse haljine kada se ide doktoru na pregled itd).
...Naisla sam na pisanija (protiv vacina , opisa koliko ima nedopustivih susptanci u njima itd -pisanije strucnjaka (koga ne pominjem a sami potrazite) koji ovako pisu tek posle odlaska u penziju .Dok su radili(doticni je bio i sef u jednom Zavodu za proizvodnju vakcina - inostranstvo) CUTALI SU !
E, takve bih ja pozivala na odgovornost i kaznjavala zbog cutanja o onom sto kao penzioneri pricaju(ako ima istine u svemu tome !).I to cutanje je po meni bas golem zlocin prema coveku!!!
Cetvrto, cudi me da ima odnosno nema postova o BCG vakcini( koja sprecava pojavu teskih , smrtonosnih oblika tuberkuloze , na prvom mestu ! Preporuka: procitajte statistike posleratne tuberkuloze pa sve do polovine sedamdesetih godina proslog veka. Meni su najbolja statistika bili stari bolnicari koji su mi pricali ( bila sam na kruzenju u okviru specijalizacije ) da su od ponoci do jutarnjih sati iznosili samo iz te Bolnicke Ustanove najmanje po 10(cesto i vize) leseva umrlih od TBC /24h...
*
Prethodni komentar je zaista u redu .Ja molim da zakljucate ovu temu sto sam ja otvorila - jer ima jos uvek mesta na ovom forumu da se o vacc. diskutuje.Izvinjavam se zbog ovog a nastalo je iz razloga koje napred navedoh.
Pozdrav za sve Vas .Sretni nastupajuci praznici (ukljucujuci i N G).R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
belavila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 6:23 pm

Post od belavila »

O ovoj temi je tesko diskutovati... Iz ličnog primera ( sestra mi boluje od cerebralne paralize - greškom lekara) nisam za vakcine... U redu je kada znaš sa sigurnošću da su ispravne, ali šta ako ne.... Imam primer iz svog komšiluka gde je dete posle primanja vakcine postalo autistično, ili kada su umesto prave vakcine dali čist fiziološki rastvor... Roditelj sam i vodila sam dete na jednu vakcinaciju, ali svaki put strepim...
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

belavila napisao:O ovoj temi je tesko diskutovati... Iz liиnog primera ( sestra mi boluje od cerebralne paralize - greљkom lekara) nisam za vakcine... U redu je kada znaљ sa sigurnoљжu da su ispravne, ali љta ako ne.... Imam primer iz svog komљiluka gde je dete posle primanja vakcine postalo autistiиno, ili kada su umesto prave vakcine dali иist fizioloљki rastvor... Roditelj sam i vodila sam dete na jednu vakcinaciju, ali svaki put strepim...
Sta ste mi se ucutali na ovoj temi?
Ajde mrdnite malo da podiognemo temu na vrh liste.
Gde su dobrovoljci???

Usput da kazem da i ja imam komsiju kojem je dete obolelo od autizma upravo posle vakcine. E sad, da li je BAS svaka vakcina takva, ne bih znao kasti. Ali ima ovde "strucnjaka" koji bi mogli da nadju neko opravdanje za vakcine. Ja nisam ni rec rekao komsiji, SAM je dosao i rekao da nikada vise ni jednu vakcinu nece dati detetu. Ja ga pitam jel pitao doktora jel zna tacan hemijski sastav vakcine, on kaze da doktor nije znao i da ga nije bas dobro obavestio o mogucim stetnim posledicama.

Sad hoce da ga tuzi! Ma sta da vam pricam! Cucete sve u stampi.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re vakcinisanje

Post od dolce-vita »

Ovakve teme stvarno treba zakljucati.
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

Prvi put sam procitala o ovakvim mogucim posledicama vakcine i bolje da nisam. Sva sam se isparanoisala! :(
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

RE VAKCINE

Post od dolce-vita »

Takodje, sta sad da radimo da ne vakcinisemo decu, strasno je to sto pojedinci ako su vec dosli do nekih saznanja i ne urade nesto po tom pitanju, a ne samo ovde nas traumiraju!!!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re vakcine

Post od dolce-vita »

Vi, gospodine bee, ako vec niste sposobni da uradite nesto po zom potanu, bolje cutite i nemojte nas plasiti vise.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re vakcine

Post od dolce-vita »

Po tom pitanju, izvinjavam se.
Odgovori