Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Ima li kod bebu od godine? Sta vam djeca veceraju? Moj ujutru jede,pahuljice,hljeb i krem sir,jogurt,palenta i sl. Rucak,povrce i meso,izmedju voce,vocni jogurt. Ali od 16 sati do flasice mlijeka u 20 sati ja nemam ideju. Nesto mi tad nista ne pada na pamet. Neko je spomenuo proju,kako to pravite i dajte neke ideje sta vam tad njupaju djeca.
Deca posle navrsene prve god.zivota jedu hranu kao i odrasli(naravno ako nepostoji alergija na neku od namirnica).Nemojte sebe toliko opterecivati sta,kad i koliko?!Prosto nekada moze da vecera i ono sto je jelo za rucak nece mu nista biti.
Moje dete za večeru jede ostatke od ručka, a pošto od ručka ostane povrće dodam uz to neku žitaricu (palentu, proso, heljdu, žito....). Ako nema ništa od ručka onda jede palentu+jogurt, proso ili žito +bananu, bareno jaje, ako pravim palačinke jede nenamazanu....
Palentu, griz, plazma keks s mlekom ili izgnjecenom bananom ili neka ono samo izrazi zelju. Ja imam dete od pet i po i jako mi je tesko da mu nesto slano spremim sve se nadam da ce biti drugacije kada bude bilo starije ali izgleda da je i onda dilema
I moj mališa (bliži se ovom uzrastu) klopa kombinaciju nekih žitarica i dodataka. Dodatak je ili neka lakša voćka ili malo mleka ili prosto nešto ukusa radi (kod palente jogurt ili malo pavlake, kod griza malo cimeta ili čega sličnog, kod mešanih gotovih pahuljica dodam ili sok i plazmu ili nešto tome nalik).