sta poneti na more "za svaki slucaj"

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
selt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am

sta poneti na more "za svaki slucaj"

Post od selt »

Dragi moji roditelji, dajte mi savet sta bi bilo najpametnije poneti od lekova za svaki slucaj na more? Naravno nesto za skidanje temperature i jekoderm za svaki slucaj, ali sta jos i da li? Lana ima 13 meseci i do sada je bila samo jednom prehladjena kada smo joj davali prospan protiv kaslja (ne racunam reakciju na vakcinu kad je imala temperaturu) tako da u principu nemam iskustva po tom pitanju.
Hvala!
jerivlajko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 11:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jerivlajko »

pa evo ja ću da počnem a ostali nek dopune. Prvo flonivin BS, liobif,ili probiotic, uglavnom sve od ovoga je za dijareju tj. proliv ono što decu najčešće zahvati pri promeni klime,vode,hrane,alkohol,paracetamol ili brufen sirup....
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

evo ja sad iz apoteke, meni pedijatar rekao da obavezno nosim paracetamol, probiotic ili linex, sinacilin (ili drugi antibiotik ukoliko je dete vec primalo neki), gaze, alkohol, spricevi (ukoliko je dete malo lakse mu je dati sirupe spricem nego kasicicom, a i lakse je doziranje), toplomer, mleko za suncanje,i naravno ono sto koristimo za svakodnevnu higijenu deteta

Mislim da je to sve, ako se neko doseti jos sta pisite
double trouble is my life
milisa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm

Post od milisa »

Obavezno nesto vezano za alergiske reakcije kod ujeda insekta i kremice za ublazenje svraba, bivacin prasak ili sprej ili povidon jod.
Odgovori