sokici
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm
Da li neko zna koliko beba sme dnevno da popije soka? Negde sam pročitala 100ml. Ako je tako da li se daje više puta ili odjednom, i da li se daje između obroka? Još uvek nisam ništa uvela od hrane, ali nameravam. Beba mi ima 5 meseci.
Super ste mi ideju dali da se meša sa vodom sokić, pre svega zbog šećera. I, koju vodicu koristite? Ja sam mislila da počnem sa rosom ili akva vivom.
Super ste mi ideju dali da se meša sa vodom sokić, pre svega zbog šećera. I, koju vodicu koristite? Ja sam mislila da počnem sa rosom ili akva vivom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
moja beba ima 6 meseci, i ja sam cula da moze da se daje 50ml u pocetku dnevno iz nekoliko puta. medjutim, ja dajem vise (oko 100ml) posto ova moja bas voli da pije sokice...i to uglavnom od jabuke i kruske za sad. Ali sam uzela sokovnik jer hocu da joj pravim prirodne . Od vode koristim rosu i voda vodu. Doduse, kupovne sokice nisam razblazivala. I pocela sam da joj dajem jos pre mesec dana.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Moja cerka ima 20 meseci i nije vise bas neka bebica. No uvek je volela sokice i ignorisala vodu. Tako da sam joj od pocetka razblazivala sokice (tako smo poceli negde sa 4,5meseca). Kolicinu joj nisam nikada ogranicavala jer je tecnost bitna za organizam.
Moj savet je da joj sto vise dajes vodu jer kada se jednom naviknu na slatki ukus posle je tesko prihvataju....
Moj savet je da joj sto vise dajes vodu jer kada se jednom naviknu na slatki ukus posle je tesko prihvataju....
MI smo pili kupovne sokice dok je bio manji ali ja ih nisam razblazivala i dala sam mu da pije kolko hoce stim da on nikada nije popio 100ml do nije postao veci.
Isto tako dajem mu sokic svaki treci dan da nezaboravi da pije vodu mada mi smo i sa tim imali problema. Sad kako je prihvatio rosu da pije redovno sada nemamo problema.
Isto tako moram da napomenem da sam mu ja prvi sok dala sa 5 meseci kao i prvu hranu a nas pedijatar je savetovao da za pocetak dajemo samo jabuku i to kupovnu. Predpostavljam zato sto jos nije probao sve vrste voca pa da nebude alergije od soka.
Kako je napunio 7.5 pocelasam mu praviti sokice prirodne sokice isto tako po 100, 150 mil. i ok su mu i rado ih pije ali isto tako svaki treci dan. Kada idemo kod lekara na pregled ili nesto slicno onda mu dam kupovni sokic jer on je dugotrajniji.
Po meni prirodni sokovi tj sokovi od svezeg voca su naravno bolji i mislim hranljiviji od bocica ali zato ipak mu nedajem umesto jela i posle tri sata ako nepopije bacam i pravimsvez jer se bojim da ce od stajanja na toplom da se pokvari.
Sretno sa sokom ali nezaboravite vodu ona mu je bitnija!
By
Isto tako dajem mu sokic svaki treci dan da nezaboravi da pije vodu mada mi smo i sa tim imali problema. Sad kako je prihvatio rosu da pije redovno sada nemamo problema.
Isto tako moram da napomenem da sam mu ja prvi sok dala sa 5 meseci kao i prvu hranu a nas pedijatar je savetovao da za pocetak dajemo samo jabuku i to kupovnu. Predpostavljam zato sto jos nije probao sve vrste voca pa da nebude alergije od soka.
Kako je napunio 7.5 pocelasam mu praviti sokice prirodne sokice isto tako po 100, 150 mil. i ok su mu i rado ih pije ali isto tako svaki treci dan. Kada idemo kod lekara na pregled ili nesto slicno onda mu dam kupovni sokic jer on je dugotrajniji.
Po meni prirodni sokovi tj sokovi od svezeg voca su naravno bolji i mislim hranljiviji od bocica ali zato ipak mu nedajem umesto jela i posle tri sata ako nepopije bacam i pravimsvez jer se bojim da ce od stajanja na toplom da se pokvari.
Sretno sa sokom ali nezaboravite vodu ona mu je bitnija!
By
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm
Moja bebima 4 mjeseca,nisam joj još davala ništa osim čaja, savjeti su super. Ja preporučujem ROSA vodu, jer je koristim od kako sam počela da dajem flašicu bebi, i ipak je prokuham još jednom, najčistija je, inače imamo nekakvih problemčića sa bubrezima pa baš vodim posebno računa o vodi, prokuhavala sam i druge vode i nađe se kamenca ili nekakvih trunčića ali u Rosi nikada.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Pre neki dan sam citala o velikom istrazivanju bas o flasiranoj vodi u Nemackoj. Kazu da za bebe treba davati prokuvanu cesmovacu. Flasirane vode su pokazale mnogo veci br. nepozeljnih stvari (u vezi sa bakter.ispravnoscu) nego sto se mislilo. Isto tako flasirane vode imaju preveliku kolicinu natrijuma, kalcijuma i drugih supstanci koje preterano opterecuju te male i jos nedovoljno razvijene bubrege.
Dakle prokuvana cesmovaca se (bar ovde) preporucuje. Ako roditelji bas zele da daju vodu iz flase onda se isto savetuje da je prokuvaju i puste kroz filter.
Dakle prokuvana cesmovaca se (bar ovde) preporucuje. Ako roditelji bas zele da daju vodu iz flase onda se isto savetuje da je prokuvaju i puste kroz filter.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
To sam i ja cula za nase vode...jedna rodjaka nam radi kao sanitarni inspektor i provereno znam da je najbolje davati deci prokuvanu cesmovacu, s tim da je nama svima lakse da je kupujemo
..isto tako znam da je Juvitana jedna od najproverenijih i najkvalitetnijih proizvodjaca sto se tice kasica i sokica naravno za nasu zemlju, ne ubacuju nikakvu hemiju i imaju svoje vocnjake i povrtnjake u kojima gaje voce i povrce iskljucivo za pravljenje bebecih kasica i sokova...pa eto ako neko ima dilemu sta da kupuje ...

Jer neko probao da pije prokuvanu vodu?
Kao sto znate mi smo imali dosta poteskoca sa vodom ali otkad mu dajem rosu on je redovno pije. Prokuvana voda je bljutava naravno mnoge mbebe se naviknu ali mnoge i nece da je piju.
Nije u pitanju samo kofor kupovine e ne prokuvavanja jer sta voda se prokuva za par minuta.
Sto se tice Juvitane odlicni proizvodi mi ih koristimo i on je zadovoljan kad jede mozda ih vise voli nego ono sto mu ja rucno spremim
By
Kao sto znate mi smo imali dosta poteskoca sa vodom ali otkad mu dajem rosu on je redovno pije. Prokuvana voda je bljutava naravno mnoge mbebe se naviknu ali mnoge i nece da je piju.
Nije u pitanju samo kofor kupovine e ne prokuvavanja jer sta voda se prokuva za par minuta.
Sto se tice Juvitane odlicni proizvodi mi ih koristimo i on je zadovoljan kad jede mozda ih vise voli nego ono sto mu ja rucno spremim

By