Šlajm

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jbioss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 4:00 pm

Šlajm

Post od jbioss »

Molim Vas da mi sto pre odgovorite,
Moja beba od 9. meseci kaslje i punaaaa je slajma. Ne curi mu nos i nema nikakve dr. simptome. Ovo vec traje 5 dana. Isli smo kod pedijatra( tada mu je malo cureo nosic 1. dan). Nije nista prepisao samo je rekao ako mu ne bude bolje za koji dan da pije sirup Aerius. Citam da je to za alergiju. Mislim da moje dete nema alergiju, ne suze mu oci, niti curi nos vec povremeno se zakaslje i PUN je sluzi tj. slajma. Sta ja treba da preduzmem?
Hvala Vam
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Šlajm

Post od aa_aca »

Прво треба да му извлачиш секрет из носа да се упала не би проширила на средње уво.

Друго, да промениш педијатра. Све хоћу да му дам адекватан епитет, али ето бићу културан.

За остало стварно не знам. Да ли може да му се да неки сируп за искашљавање или антибиотик. То треба да зна неки нормалан педијатар.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Beli slez je za iskasljavanje, jedino je problem sto bebe ne znaju da iskaslju taj slajm, pa ce se desiti da ga povrati...neki kazu da ih izbacuju kroz stolicu, sve u svemu, najvaznije je da ga izbaci.
Mnogi normalni pedijatri ne preporucuju sirupe za iskasljavanje, kazu da nisu bas korisni, i upravo zbog toga ja za dete koristim beli slez..jedan stari pedijatar mi je rekao da je to bolje i od antibiotika i od tih sirupa..
Srecno!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е тако је. Бели слез! Мада, мени је својевремено био мало превише љигав.
Odgovori