Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Ja sam koristila samo prvih mesec dana siroki povoj, a onda sretnem po parkovima zene koje se zgrazavaju kako je to moguce i kazu da mora da se koristi sest meseci zbog kukova.
Znam da se nigde vise u svetu ne koristi siroki povoj, samo kod nas, ali ja sam ga ipak koristila sve dok mi lekar nije rekao da mogu da ga skinem, mi smo je cak 3 puta vodili na snimanje kukova
Ja nisam uopše jer su mi još u porodilištu rekli da su kukovi OK i da je meni na volju da li ću ga stavljati ili ne, sa mesec dana snimili - kukovi super, ortoped rekao da nema potrebe široki povoj, sa 4 meseca opet snimili - kukovi takođe super i rekli nam da više ne dolazimo, sem ako bude problema sa stopalima kada prohoda.
I mi smo koristili mesec dana siroki povoj. Prestali smo cim su nam rekli da su kukovi u redu i da za tim vise nema potrebe. Mada mislim da je to inace nepotrebno.
P.S. Takodje trpimo kritike u parku, kao i od mama na kontrolama u Domu zdravlja.
Veliki pozdrav svima.
Dasa