da li je rano dati bebi da sama jede sa 1,5 god ?
bebu hranim u hranilici , ali ona je jako spremna da sama prsticima uzima parcice hrane i jede .
samostalno hranjenje
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 22, 2005 11:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nisam strucna, ali
mislim da je najbolje pratiti svoje dete i posebno -
ohrabrivati ga da bude samostalno!
moja beba -10meseci, doruckuje sama... zvuci nadobudno, ustvari je haos
sedi u hranilici, ispred njega tanjiric sareni, parcici hleba sa ...npr jogurtom i on prsticima klopa! posle je naravno sve zabrljano, ali mi je nekako drago sto odrasta kroz igru. I da ucim ga "ne" zabranjujem mu da baca, okrece tanjir i sl
pored njega i mi doruckujemo za maltene istim stolom-socijalizacija
isto tako vocna uzina- komadici raznobojnog voca (breskva, kruska, grozdje), samo sto to ide teze jer mu sve kliza iz ruke, ali polako...
mislim da je najbolje pratiti svoje dete i posebno -
ohrabrivati ga da bude samostalno!
moja beba -10meseci, doruckuje sama... zvuci nadobudno, ustvari je haos

pored njega i mi doruckujemo za maltene istim stolom-socijalizacija
isto tako vocna uzina- komadici raznobojnog voca (breskva, kruska, grozdje), samo sto to ide teze jer mu sve kliza iz ruke, ali polako...

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 31, 2005 11:00 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Citala sam skoro da bebe dojene na zahtev i one koje su bile na maminom mleku(iskljucivo), pokazuju zelju da se samostalno hrane cim usavrse onaj tzv.pinceta zahvat,sa nekih,cini mi se 8-9 meseci.Moja devojcica od 11 meseci vec uveliko sama doruckuje,sa ruckom imamo problema-ako je tecno-hoce sama da ruca.U stvari,sve hoce potpuno sama,i ja je podrzavam u tome:osamostavljivanje,vezbanje fine motorike,a pri tom uzivam da je posmatram.